thumbnail

Wednesday, March 14, 2012

~ Kami Ke Penang! - Part 2 ~


Okey kiter sambung ek...lepas letak beg tu kami pegi mkn tapi ntah kat kedai mane tapi area situ-situ jek.Yang tu takyah citer la..bkn tak sedap cuma tak tangkap gambar sebab dah mengigil kelaparan!Hahahahahaa....

Kiter terus citer makan malam la ek..buat Wina kat sini pasembor & air laici kang dia sedap nak matikkk okey!Adudududududuuu..terliur balik!Ciiss...
Ke arah tempat makan tu kat tepi pantai & perlu sediakan duit extra utk anak-anak nak menibai mainan!



Sila abaikan pemandangan rambut anak yang caca merba itu!hahahahaa...

Arrggh...blur pulak!

Kat sini la tempat nyer!Ini pun ibu yang bagitau,sini mmg port glamour utk org-org Penang or luar Penang dtg mkn atau melepak.

Padang Kota Lama




Jeruk pun ade.

Yess...Gani Pasembur yang tersedap!!




Pasembor ni mmg jenuh nak kene beratur sebab orang ramai yang nak merasa kat sini!
Arrgghh...terliur lagikkkk...!!

Char Kuew Tiaw yang so so je la...

Laici Kang yang sedap nak mampoooss!Errkkss..order sebelah kedai Gani tu ye..

Sotong ape ntah..tak tau...hahahaha...

Kerang Bakar

Makan kat area sini agak gelap sikit la sebab sistem pencahayaan nyer agak malap & kat sini kalau nak order makan mmg kene tanye dari kedai mane sebab pekerja-pekerja kat situ mmg akan dtg menghurung kamu kamu bak lalat!Huhuhuu...kejar customer sampai kiter pun pening nak order ape...
Yang best kat tepi pantai boleh nampak kapal-kapal.Ooohhhh..tidak ade gambar tepi tepi tu sebab mak sibuk nak bagi anak makan ye.. :) tangkap gambar mane yang dan jek!

BTW..memang disuggestkan makan kat sini arrr....sluurrppp....sedap weh!


nota kaki : tak sabar nak update Nasi Beiani & Cheese Nan tersedap diabad ini!

26 comments:

Imaan09 said...

ee..izwa..kamuu ni kann..
*tgh lap ayaq lioq!*

Anum said...

lapar2

♥ Wina ♥ said...

tq dear!!

ok sudah masuk dalam list...next?? :-)

LYAfrina said...

SERONOKNYER..TERLIUR TGK JERUK2 TU.. SY DH LAMA SGT X SMPAI PENANG..LAST MSA SEK REN DULU..HUHU..DH BERBELAS TAHUN TU..MSTI DH BYK SGT2 PRUBAHANNYA KN

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

alarrrrr,terliorrr ngan pasemboqq tu, uwaaaaa

AdaM Hawa said...

telan air liur kejap.. sotong kangkung.. perghhh

IDAZS said...

terliur. pasembur padang kota mmg terbaik ah!

Qhaifa Nur said...

makan tepi laut, bestnya...

meleleh tau tengok semua menu2 tu...

eB ezrin said...

rindu arwah abah. :(

mrs puex said...

tu sotong kangkung kot..:D

paling terliur tgk pesemboq die ngn laicikang die..slurrppp..:D

azam said...

rojak dan kerang bakar....

meleleh ayaq lioq u....hehehe

Eye_nee said...

amboiiii..amboiii..amboiii...dok telan ayaq liuq dah la ni...tgk pasembuq dia tuuuu.....

mamyharraz said...

penang mmg best kan ;) sbb tu akk tak pernah jemu kesana ;P

fiza said...

Kejam tau...lapar balik perut nih tgk makanan.

nur anis said...

rindunya nak makan pasembur....

Pok Amai-Amai said...

Wah! Best2! Tak sbr nak tgu nxt entry!

ieda said...

uish syok nye dikk
tang pasembur tuu yg x menahan
memang teringin sgt2 .. org penang pun payah nak makan sampai beratur2 nie
sedap sgt ke dik ??

Cho Zila said...

jahat... jahat... nak gi sana gak... tapi jauh... geramnyer...

etuza said...

Wah! pandang2 lama2 terliur jg ..hehe
Puas tengok gambar besar2 di Penang.
Hebat tu..semoga dapat ke sini suatu masa.

MaryaYusof said...

As salam Mrs Eady,

Makanan tu semua mmg buat sy terliur...huhuhuuu... pasembor, kerang...huwaaaa! rasa nak balik Msia skrg jgk! Oh, jeruk! nyum nyum...

MrS. F!zA said...

haitu mkn sni jgk CKT..sepinggan rm8.. tp rupanya lain ..mgkin kedai yg lain..

MrS. F!zA said...

haitu mkn sni jgk CKT..sepinggan rm8.. tp rupanya lain ..mgkin kedai yg lain..

.:Mama Dhia:. said...

first time gi penang tahun lepas..ade gak makan kat sini..mentang2 la kite org luar, beli pasembor kene charge sampai RM26.80 ..
mase nak bayar tu die datang kat meja kami (gi skali ngan FIL org utara)saye bg la RM50 then die bg baki RM40..pastu die kate RM10..maybe sebab die dengar FIL sumer speaking loghat utara automatik harge jd RM10 dari RM26.80..teruk sungguh..

Rahmah Ram Ram said...

tetiba rasa lapar la pulak iswa oii...

ikatankasihku said...

hadoi, lemah lutut tgk semua makanan ni..terus lapar balik..huhuhuhu

ashra said...

tringat zaman sampai penang dolu2.
memang duk cr pasembor la.hehe

bestnye,hepi tgk sufiya n syahmi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang