thumbnail

Friday, March 16, 2012

~ Kami Ke Penang! - Part 5 ~


Okey okey kita lupakan psl Otomen!
Mari kita pergi ke bab makan yang TERSEDAP di Penang itu yang disuggestkan oleh kwn-kwn ku org Penang jugak.Vah vah vah...sediakan tisu!


Restoran Kapitan




Buku menu yg huduh menunjukkan betapa ramai yang pegang nyer!Hahaha...


Yang kami order adalah kesukaan ramai.


Beriani Special Kapitan


Korang tau tak..nasi dia lembut giler bau haruuuuummmm sgt!Perrgghh..ayam dia sgt heaven sebab rempah dia terasa sampai ke dlm dgn isi dia yang lembut tuh!Yummmeehh....!!


Naan Cheese Keema Special Kapitan

 nampak tak cheese dia??

Di isi dgn isi ayam yang maha bnyk dalam tuh!


Perrgghh....yang ni kami order 3 keping termasuk 1 keping lagi utk di tapaw!Syahmi & Sufiya makan sekeping saya dan ibu sorang sekeping!Nyuummm nyuumm...sampai rasa nak pegi balik sana la makan lagikk!En.suami asyik sebut sebut je Kapitan nie...(mcm ade harapan nak ulang balik ke sini jek?hahaha... :D)
Sedap giler babas tak bleh lawan ar dgn mane-mane kedai yang pernah kami rasa!Seriuuuusss memang terbaeeekkk la!Korang kalo pegi Penang haruslah mencuba nyer ye :)


Fuuuuuuhh..abis bab Penang!Lepas ni kami ke Kedah terus...(nak ke update psl Kedah??)


nota kaki : Hot Ballon or Seefood??

22 comments:

Anum said...

bestnya jalan2

ajumohit said...

aiyooo nallerekek la izwa, tang ayam dan cheese tu yang syedap tu nyum2

mrs puex said...

mmg la die nih..pepagi dh terliuq!!

Zefa NorAsmara said...

Baca entryni tgh lapar.. bertambah2 kelaparan ibu Yusuf hihi..

Eye_nee said...

sambil baca..sambil telan air liur...laparrrrr....

AdaM Hawa said...

menggoda betul la.. time pagi-pagi ni.. lapo.. telan air liur kejap..

azam said...

nan ayam tandori...terbaik.....

saya suka.....sedap sgt, sebulan mesti pekena sekali

Norazrani Maamin said...

wah..tgk pun dah sedap..tue blum rase lagi...nyummmmyyy

msredcheesecake said...

Nan cheese..... Ermmm

fiza said...

Perghhhhhh...terliur sudah.

IDAZS said...

alamak, lapar sudah!

aizamia3 said...

sedap tapi perutku meragam pulak.. :(

mama leen said...

jemput join contest.. tq

http://mamaaleen.blogspot.com/2012/03/contest-my-feveret-food.html

Mama Ema said...

pergh..sedapnya makan..

eB ezrin said...

gi saner nanti kami roger tau.
nk tau tmpt :)

Liza Razak said...

restoran kapitan ni mmg terbaik..saya suka mkn briyani claypot..sedap sgt!!

Mrs Lurve said...

tandoori kapitan memg de best, almot sebulan sekali mesti g mkn dkt kapitan nie, harga pun ok

Sidratul Muntaha said...

naan mmg sedap woo!aduih.mmg takde rezeki nak berjln2 ke sana aritu lsp kenduri abg ipar.

Prettywrite said...

ahhaa..baik punya promot kapitan tuh kan..adehh..terliuq dah..

mummysyafie said...

waaa...saya tak pernah sampai penang lagi..sob..sob..

ashra said...

uih.ni kalu ke penang ni,harus gak ke sini.
myelerakan..;)

♥ Wina ♥ said...

waaaa terliur nie!!!

ni kat area mane izwa?? cer explain..senang ai nak cari nanti hiksss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang