thumbnail

Thursday, March 29, 2012

Oh hoiii...part 2!


Jenuh la nak oh hooii kat diri sendiri ni!
Ntah kenapa makin hari makin bosan dengan rutin yang ade nie..sentiasa sama sentiasa serupa sehingga menggamit kebosanan dan tahap pemikiran diluar jangkauan diri...aduhaii...
Macam tak bersyukur pulak bunyi nyer tapi apakan daya rasa jemu yang memuncak ini tak dapat dibendung lagi..fuuhh.....mcm mane nak terangkan ye..?

Pernah rasa begini?Bangun pagi rutin yang serupa siap kan diri siap kan anak laki bergerak dengan waktu yang sama sehingga tiba di pejabat melakukan rutin yang sama sehingga waktu balik memanggil manggil?
Dan tiba dirumah melakukan benda yang sama semula..?

Allahuakbar...rasa sangat-sangat letih dengan rutin ini tapi apakan daya itulah rutin sehingga tiba masa ia berubah sendiri.Mungkin bila tiba masa itu hati ini akan menjerit-jerit untuk meminta semula rutin yang lama?Oh hooii manusia....bersyukurlah dengan apa yang ada!
(Oh  hooo..jerit pada hati sendiri dalam keadaan yang sangat bosan ni!)

Dan akibat kebosanan yang tahap melampau inilah yang membuatkan ku tak kemana-mana malah tidak singgah ke rumah kamu kamu semua...fuuhh...nak cari semangat semula!


nota kaki : kerana bosan abis duit ku shopping di dlm online!Cisss...

17 comments:

kayzie said...

huhu..jadi mama bosan ek arini?

♥ Wina ♥ said...

kena tukar keje kot...meh keje sini :-)

walaupun dapat tengok cite best & baru tiap² hari, tapi tetap akan rasa bosan okey disebabkan rutin yang sama setiap hari

tapi fikir cari rezeki halal untuk membantu suami & demi anak², ku gagahkan jua...

AdaM Hawa said...

sy pun cam tu.. ada masanya sampai dah terlalu bosan dan akhirnya akan ambik cuti duduk rumah..

eB ezrin said...

np yer?

cheqna said...

weh mek kak
bahaya ngguh...
habis pitih tu

munna said...

selalu gak tiba2 bangun pagi rasa bosan dan jemu buat benda yg sama hari2....

ieda said...

setuju dik ..
huhuhuh akak kadang2 punnnn bosan ..
tapi x leh elak kan .. huhuh

Afida said...

sabor ajer lah...pikirkan utk anak2 mungkin semangat ada skit kot :D

eda_ej said...

bukan kadang2 tp eda selalu dan ari2.. huhuhu.. sabo je la..

Rahmah Ram Ram said...

erm..hihihi.tenang izwa..mungkin mood tu kelaut dan melalut tak tentu hala..tapi bila kita rasa macam nak meninggalkan sesuatu perkara tu mesti mood tu akan dtg balik tanpa kita suruh dan sedari..

- dieyana - said...

huhuhu, dieyana pun pernah berperasaan begini.... rasa muak, nak muntah sebab buat perkara sama.... tapi apa boleh buat kan....itu lah rutin kita...nak tak nak kena reda...belajar utk reda, k! smile! :-)) (sesekali terlintas tu, normal...)

Eye_nee said...

rutin yg sama...oh hoiiiii...tgh bosan jugak ni....

Pok Amai-Amai said...

Bhy awak nie. Sbg doktor psikiatri, awak sdg mengalami mslh ketagihan bercuti. Sbb tu awak mengalami kebosanan akut terhadap rutin. Hahahahahah!

Prettywrite said...

ahaha..dok oh hoii2 rupanya dah abes duit dok shopping online eyh kak..hehehe..ada manfaat gak la..hikss..

ayu said...

Jgn bosan2 ye...nnt kita lunch sama2..hehe

Hanif Bloglist Blog said...

Sudah diletak URL anda dibloglsit saya…
Hanif blog bloglist
Bloglist adalah berdasarkan abjab
Terima kasih tukar bloglist dengan saya

mummY daniSha said...

memang kadang2 bosan buat rutin yg sama kan...terapi bosan,shopping!hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang