thumbnail

Thursday, April 05, 2012

Grand Lexis Port Dickson - Part 4


Okey lasstttt..


See...nampak tak senarai harga?Okey itu tak campur goverment tax & servis tax ye tapi sape-sape yang keje gomen bleh la guna harga gomen ye..(ala takat tolak RM50 je puunn..hahahahaha...)

Bilik yang kami duduk tu Executive Pool Villa ditambah tolak bahagi 1 mlm hampir RM7++ la..
Alhamdulillah kami duduk disitu cuma tambah RM368 je utk 2 unit (1 saya 1 lagi kakak saya).Percutian ini adalah hasil dari saya menang 1 peraduan dulu tu..

Apa pun saya tetap gembira kerana saya anggap ini adalah rezeki dari Allah SWT menggantikan tiket ke Krabi yang burn pada bulan 2 hari tu.Tiket kami sefamily berjumlah 1K tetapi Allah SWT ganti dgn hadiah bernilai 2k.Dapat pulak tu berkongsi dgn kakak saya.Syukur alhamdulillah...

Oh pasal food...kami dapat set breakfast dlm pakej nie tapi makanan kat situ so so je la..ini pendapat saya & en.suami la ye.Tak kene dgn tekak kami jadi kami mkn diluar pada waktu malam.Lagi sedap makan tomyam,siakap 3 rasa!!Vavavaava.....murah & sedap!

Servis kat situ terbaikkk!!Staff ke,bilik ke,layanan mmg terbaeekkk...sungguh!
Diaorg tak kira korg ni org luar ke atau org M'sia ke mereka tetap beri layanan yang sama..(warga asing bnyk juga bercuti disitu) sebab dah bnyk kali saya pegi hotel separuh dari tu tak berapa nak layan kalau kiter ni rakyat tempatan.Lagi-lagi kami ni dtg dari golongan yang sederhana..huhuhuu..so bad so sad!Kat sini memang 1st class layanan nyer..tumbs up!

Mahal memang mahal tak terjangkau dek akal fikiran dgn org yang mcm saya bergaji sederhana tetapi saya berfikiran setahun sekali nak bercuti mewah mcm ni tiada masalah jika ada niat & kumpul duit setiap bln.


nota kaki : dah tutup bab nie..kiter buka bab cuti di bln 6 nanti..hehehe..

27 comments:

mamyharraz said...

reward utk diri sendiri&family sesekali apasalahnya kan..
kena gigih kumpul duit kalau mau kesini ;P harga mahal.

AdaM Hawa said...

perghh.. honeymoon ok la kan.. lagi2 bile ada yg sponser.. hik!hik!

terbaik la pemandangannya..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa boleh tahan laa harganya...

uii keje gomen tolak rm50??? banyak gak tu.. hehehe

♥ Wina ♥ said...

yang nie grand lexis kan? kalau lexis tu murah sikit & mampu untuk ai hahahh...

mane cite makan² tomyam tue? nak tau jugak tempat makan best kat PD sebab dulu kalau pegi PD mmg x jumpa kedai makan yg best huhuhuuuu

mama aleen said...

wah best sgt..
nak kumpul duit gak nih..
:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh... terkemut2 gak la nak kumpul duit cm ni.. hehe

mamaNoriz said...

uiskhhh mahal nye!!!

tak mampu le sya...huhuuuu

azam said...

seronok gila kan....hehehe

tak terkata ni

Nazayiena said...

Sekali sekala pegi vacation tpt yg mahal camni pun x pe asalkan pandai simpan dan kumpul duit utk vacation tsbt....

Rahmah Ram Ram said...

best...best...best...terbaik!! anak-anak paling hepi suka suka aje nak terjun dan mandi manda..kita pun sama juga :)

MamaEma said...

rezeki untuk merasa bilik semewah ni..

Anum said...

bleh tahan harganya

LYAfrina said...

alhamdulilah... rezeki tu... seronokla kan bcuti...

ct rahani said...

x kisah la berhabis sketkan sis.. janji family gembira.. memang kena menabung awal2 la klu ader plan nk ke sini.. mahal.. hehe..

mrs puex said...

mmg la servis terbaik der sbb regenye pon terbaekk..hihihi...

tgk brocher tuh teringat kenangan zaman gi srwk dulu..lebih kurang jek rate die..:D

MaryaYusof said...

As salam Ms Eady,

Mcm best je Grand Lexis ni... Tak pernah pergi.. Hotel baru kot kat PD... Seronoknyeeeee.... Alhamdullillah, Allah Maha Penyayang, Dia menggantikan dgn yg lebih baik...

Eh, apalak hodoh amik muka dekat... Cantik & sweet je sy tgk... Pssst, hb u ada iras arwah faizal Yusof... Ala pelakon ex-hb siti nordiana... hehehe ;)

Cantiklah hotel ni... Sesuailah dgn harganye, ye tak?? huhuu T___T

Hackers said...

wah..bercuti nampak..bilalah hackers nak g bercuti ni

FAEZA eighteverlens said...

Tuu dia hargaa...sangattt hadoiii tp ok laa kalo service tip top :)

-gedek! said...

oWh... harga ni uncle mampu sangat... nanti lepas uncle jual baucher buku 1 malaysia dulu...

fiza said...

Kena kumpul duit klo nak bercuti kat sini.

Eye_nee said...

Komen GEDEK ni selalu bikin panas jer tau...

Percutian Luxury ni sis..kalau akk nak kene kumpul duit 2 3 thn dulu baru mampu pegi sis...

Pok Amai-Amai said...

Hahahahah...komen Gedek tu. Hangat!

Mrs Lurve said...

kalo online rate pun, mcm nie ehh?

sudipVSsenduk said...

kena korek tabung ni..

Zana Adieyza said...

zana stay situ masa first honeymoon... hihihi.. syokkkk sbb ada private pool kan...

anisalya said...

sesekali bercuti apa salahnya.

ashra said...

Izwa, sgt sweet gambo u all satu famili.
Rasa tumpang bahagia bila tengoknya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang