thumbnail

Tuesday, April 17, 2012

Hanya Dengan Perkataan Sahaja


Semalam agak moody,lebih bnyk berdiam dari berkata-kata sebab perlukan masa utk muhasabah diri..Actually kelmarin agak tersentap dengan perkataan atau komen yg ditaip oleh kawan sendiri.Jadi terbawak-bawak ke hari smlm..huhuhu....kadang-kadang dengan hanya sedikit perkataan mampu utk membunuh 'rasa' persahabatan itu ditambah pulak dengan presepsi penerima yang tidak boleh dijangka.. 
(peringatan ini lebih kepada diri sendiri sebenarnya sebab kdg-kdg saya juga tanpa sedar dgn apa yg saya tulis & komen...Maafkan saya!)

Tapi hari ni much much better dari semalam yang asyik layan diri & hati jek..huhuhuu...nmpk nyer entry smlm pun tak mampu utk merawat hati sendiri...fuuhh...!
Lebih baik diam sebab takut pulak tertaip ntah apa-apa dikala hati sedang ditawan oleh syaitan iblis!

Hari ni semakin tenang semakin boleh melebarkan senyuman kerana skrg ni saya tidak perlukan aura negatif atau org-org yang bersikap negatif bila mana hidup saya sudah semakin ke arah positif.

Syukur Alhamdulillah..hati semakin tenang,jiwa semakin bahagia,rasa semakin berirama...

TERIMA KASIH ALLAH SWT - kerana keluarga saya sudah mula menampakkan cahaya yang dulu agak kelam,bersyukur juga kerana keluarga kecil saya sendiri sudah semakin bertambah bahagia walaupun ade sedikit-sedikit gaduh manja tu (alahhh....sedangkan lidah pun tergigit inikan pulak gigit laki sendiri..hahahaha..)




nota kaki : saya sdg mencari tempat bercuti utk menyambut anniversary bln 6 nnti..nak cari tempat istimewa utk org yg paling istimewa dlm hidup saya..selayak dilayan bagaikan raja!

30 comments:

mamyharraz said...

betul tu dgn satu perkataan je kadang boleh mengubah mood kita~
harap2 komen yg bakal di taip tak mengguris hati tuan blog ;)

Anum said...

betul tue sis... kadang2 teguran @ komen boleh buat kita sentap

Kakzakie said...

Bagus... itulah yg terbaik. Tambahkan bunga-bunga kebahagiaan dlm hidup

are_lin@yu said...

wahh beznya g tmpt yg sjuk2 lah kak.romantik..hehe

azam said...

:) untung si dia....hehehe

Imaan09 said...

baru je baca kt blog lain pasal komen y menyentapkan org ni.. klu saya pernah terbagi komen mcm tu kt blog ni, minta maaf zahr batin ek..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. bagus itu yang terbaikkk..hehe.

Kathy Tuah said...

a'ahlah..kdg2 mmg ada komen yg buat kita sentap..tp apa2 pun kene positif kan diri je..sy pun takkan menaip/bercakap kalau emosi x stabil..nanti ntah apa2 yg ditaip/dicakap..

nur anis said...

betul tu kak..hanya dengan perkataan boleh buat gaduh berpanjangan...tapi kadang-kadang diri sendiri pun boleh terlepas kata tanpa kita sedari...

wahh..bestnya nak pergi bercuti...lagi-lagi hari special..

Rara Nasiha said...

kadang kala kita tak boleh pikirkan sangat benda-benda yang negatif tu. nanti terbawak-bawak pulak. mood pun boleh hilang. :)

Pok Amai-Amai said...

Ala...persetankan komen2 kwn awak tu. Kwn takkan duduk jage kite smpi mati. Yg akan jage kite t mgkn suami, mgkn anak sendiri? Kan? Lebih elok jage mrk dr menurut kate2 kwn tuh...

=D

Chill babeh!

SumeSakan said...

hahahha bait2 lagu yg lawak...betul tuh usah d pduli sangat dengan komen mengomen nih...memang d akui kada intonasi kita tulis tuh x sama dengan org baca dan mungkin akan d salah erti....tu kadang2 takut jugak tuh...tp buat x tahu sudah..pk sakit kepala...tp kalau ada tuh sorry k...hehehehe

Nazayiena said...

Memang dgn satu perkataan boleh menyebabkan hati terguris,tu yg kadang2 kak Nurul takut2 nak komen mana tahu lain yg kita maksudkan lain plk org salahertikan....

♥ Wina ♥ said...

alhamdulilah!

tentang peringatan untuk diri sendiri tue, ai sokong..

CikPuanHaLia said...

Hidup mmg mcm tu dik. Klu bukan org buat salah kt kita, kita buat salah kt orang. Tp sebaik2nya bila kita sedar kita tersilap, cepat2 minta maaf dan memaafkan..:)

Rahmah Ram Ram said...

alhamdulillah...kemana destinasi percutian kali ini? mesti grand sebab nak sambut anniversary. Apa pun semoga izwa berbahagia dan hepi selalu...ketepikan kata-kata negatif kerana manusia akan terus berkata-kata... yagn penting kita hepi... :))

IDAZS said...

peingatan untuk diri sendiri ni, kadang2 kadang memang kita tak sedar dan maksudkan sesuatu yang negatif, tapi penerimaan org lain. apapun semoga aura positif sentiasa berlegar di sekeliling you, amin :)

wahida said...

aku pun pernah dapat komen yg menyentap nok...tapi aku fikir balik, mungkin dia tak sedar apa yg dia tulis tu, atau mungkin tu cara dia bergurau...
pas tu aku fikir balik mungkin jugak ni satu hukuman aku pernah terkomen terkasar bahasa tanpa aku sedar...huhu...

tapi sekejap je aku sentap, lepas tu take it easy and chill!! hehe...

-gedek! said...

uncle pon banyak dengan komen yg tersentap ni.. tapi uncle tak siar je lah... haha!

Rose said...

sabar ye wahai sahabat...
inilah realiti yg perlu kita hadapi.

salam kenal.i follow:)
sudi2lah follow kite:))

Cik Ecah said...

sabar kak...:)

redha kan hati...
ecah pun kdg2 pernah rase mcm tuh....

jemput2 mai kenduri ecah ya!! :D

Hanis Azla said...

betullah izwa.. satu perkataan boleh buatkan kita happy.. satu perkataan juga dapat buatkan kita terluka.. wah.. ada plan nak bercuti lagi.. best.. best..

MamaEma said...

kata-kata orang tak boleh nak halang..biarkan saja..

wow, destinasi manakah?

bada said...

salam kenal...1st time singgah sini :)

cik awi said...

berhati sabar dalam menghadapi masalah sangat di perlukan

ieda said...

alhamdulillah
siapalahhh yg x mahukan kebahagiaan
kebahagiaan itu adalah yg selalu didambakan .. namun kebahagiaan yg sejati pasti disulam dengan serba sedikit gaduh2 kecil kan ..
kalau akk gaduh2 besar punn ada .. baruu trialled .. ekekke

eda_ej said...

eda pon kadang cam tu juge.. baik diam.. dan cuba fikir yang positif aje..

ashra said...

Moga bahagia slalu..

msredcheesecake said...

tetiba risau kalau ada komen saya yg tanpa sengaja menyingung perasaan org....

PinKy MoMMa said...

yang..mulakan ari kita dengan senyuman dan insyaAllah hari kita seharian dengan aura positif untuk diri sendiri dan org sekeliling..

jika ada mereka2 yang berperangai spt 'biawak'..yg suka menjatuhkan diri kita..anggap itu sebagai kuman yang tak layak masuk dalam badan kita..selagi antibodi kita kuat..kuman itu mampu kita penyek2 kan hehehe..

senyummmmm ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang