thumbnail

Monday, April 09, 2012

Okey Cukuplah!


Macam biase la kalau duk kat kaunter betul nyer sekejap tak betul nyer sepanjang hari..kekekeke..ni cheqna tau la!

Okey okey..enuff la buat entry mcm ustazah tu..hahahaa..ni la kata kata sinis yg ade laaa org tu ckp.Okey takpe saya okey je bab bab mcm nie.Biase la manusia mane de semua org suka kiter ye dak?(Tapi yang best nyer dalam tak suka tak suka ko baca gak blog aku ni..hikhikhikhik..aku okey je dgn ko,ko je yg tak okey ngn aku Jah oii...hahahahaa.....adududuu...)

Nak citer benda lain nie..actually nak share sikit la benda nie (lebih kurang nak terangkan kat si Jah tu haaa nape la ko ni keje kerani jek tapi cuti cuti mkn mkn mewah mewah..lebih kurang gitu la si Jah tu ckp haaa....hahahhaa...kelakar la pulak!)

Gini la Jah hidup nie...nak benda baik kiter kene la berbuat baik dulu.Itu je prinsip hidup aku jah oi,kalau ko jahat dgn org mane la org nak suka kat ko.Gitu la...
Aku pegi cuti cuti tu pun rezeki Allah SWT nak bagi,Allah SWT gerakkan hati Edy Zaidi utk offer aku baucer ke hotel hotel sebelum ni,Allah SWT jugak yang bagi aku rezeki ke Grand Lexis PD tu selepas ko gelakkan aku pasal tiket aku ke Krabi burn tu..takpe aku tak marah pun,sikit pun tak marah sb aku kelakar je dgn ko nie..

Okey mane dtg duit bnyk-bnyk yg tak setimpal dgn gaji kerani ni?Okey meh sini rapat-rapat telinga ko Jah aku nak bagitau ni mane lah tau ko minat gak kan...
Aku join VGMC ni haa bawah team MiGlobal..beli saham emas utk dptkan emas.Kalau tak beli emas pun ko still boleh dpt dividen tetiap bulan.Okey paham dah?Tapi ko kene sediakan modal 10k Jah oi kalo nak join ni,insya Allah tiap-tiap bln ko akan dpt 1k++ dlm bank.Nak join ke Jah oi...ok kalo ko nak ko e-mail je aku jah atau pun ko call je aku..ko tau kan no aku...tau kan kan kan...

Okey cukup ke Jah?Dah terang & jelas ke?Sebab lepas ni dah tak kuasa nak cakap lagi ni ha...ko kawan ngn aku pun ntah ikhlas ke tak aku pun tak tahu tapi yg aku tahu aku layan ko same je ngn kwn-kwn lain.Aku kawan atas dasar jujur,baik & ikhlas sebab aku bkn nyer anak menteri ke anak raja ke nak belagak nak menyombong..huhuhuuu...gitu la Jah oii..

Ingat pesan aku ni ye Jah - buat baik untuk benda baik yang bakal ko dapat..ko kene percaya Allah SWT tu Maha Adil,baik ko buat baik la ko dpt.Itulah hidup nama nyer..


nota kaki : saya dah jadi org yang tapi tak berapa nak baik lagi nie..hahaha.....kdg-kdg saya giler!

22 comments:

Kakzakie said...

La... ada juga kawan izwa yg curous ye. Itu belum pergi Paris lagi tu Izwa haha... macam-macamlah...

azam said...

bagi saya voucher 1...hahaha

eB ezrin said...

dier concern psl u tuh nmpknyer... :)

fiza said...

Sudah-sudah lah tu jah oooiiii, buanglah sifat buruk tu.

Abaikan jer lah izwa org mcm nih.

♥ Wina ♥ said...

vavavavava...meh share sikit duit tu dengan ai hikhikhikkk

Anum said...

ambil berat la tue

mrs puex said...

tu maknenye anda femes..hihih..agak2 cukup x ceramah iwa bg kt jah oi tuh..klo die x phm meh ai skolahkan..kah kah kah.. jah jah jah..

Hanis Azla said...

itulah namanya keberkatan rezeki kan izwa.. kalau gaji besar pun tapi tak berkat, bukan kata nak pergi bercuti, nak pergi makan pun tak cukup.. eh..eh.. samalah kita izwa.. akak pun ddk kat kaunter..

ashra said...

Hehehe..baru dpt khatam update dr izwa sekaligus..
Ohh..jah jeles ke? Hehe

Org ni mcm2 peel kan.takleh tgk kita rezki lebih,stat la cari tang mana kita dapat.ishhh.kepoh kan.

Takpe izwa,
Syukur rezki allah kann.mudahan bertambah..

CikPuanHaLia said...

Boo layan jer org macam ni dik..kdg2 manusia ni tak boleh tgk org lebih sikit dari dia..

CikPuanHaLia said...

Boo layan jer org macam ni dik..kdg2 manusia ni tak boleh tgk org lebih sikit dari dia..

Fieza79 said...

die dengki agak nya...hihi mcm2 kan manusia...

mOon EyEzS said...

lebey baek kadang2 gila dari selalu menggila ...kan?

Rinna said...

alhamdullillah semua tuh rezeki.. pedulikan pada yg dengki tuh..

nieda said...

hidup ni kita akan jumpadgn mcm2 org dan mcm2 ragam..

pena rozie said...

rezeki kene pandai cari...

kayzie said...

dia sygkan akak sbnrnya tuh..huhu

MamaEma said...

Alhamdulillah...rezeki untuk dinikmati... okey juga nak tahu pasal biz ema ni boleh

~ yus ~ said...

ada gak kawan macam ni ya izwa? Rezeki tu datang dari Allah, kita je yang kena pandai cari kan Izwa....Alhamdulillah, murah rezeki Izwa.

Bulan Bintang said...

ohh manusiaaa.. kak. nak dividen emas sikit :P

Hanif Bloglist Blog said...

Macam2 ragam manusia niselalu buruk sangka..sabar yekk

kay_are said...

bese r tu.. hidup.. ade yang suka, de yang tak suke, ade yang iri hati.. yang penting kite tau kite camne kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang