thumbnail

Tuesday, April 10, 2012

Sim Card


Semalam petang dapat call dari Maxis nak offer internet modem sebab saya antara pengguna no Maxis yang terlama...huhuhuu....10 thn pakai no yang sama kire lame giler la kan?

Teringat 1st time abah belikan sim pack/sim card mase tu harga utk sim card tu RM235!Amikkk ko....skrg ni RM10 je bersepah merata org jual.Huhuhuuuuu....sampai skrg simpan sim pack tu dgn resit nyer..kenangan tuh!Mase tu umur 19 thn kire 1st time la dpt hp dari abah skrg ni umur 5/6 tahun masing-masing dah ade hp ko!Issshh....tetibe rasa dh tua plak nih!(Syahmi belum masuk 5 tahun dah dapat hadiah Ipad ko...ciss...)


Err...korang 1st time pakai hp biler?Mase tu simcard murah ke mahal?


nota kaki : ingat nak citer offer Maxis tu...sekali tercerita psl simcard pulak dah!isshh...

18 comments:

Anum said...

anum pakai x ingat dah tahun bila
tapi masa tue simcard mahal

SumeSakan said...

hahaha no lama dah x guna..start guna enpon tahun 2002...nak beli enpon 3310 pun mahai...cehhh...simcard x ingat berapa...

azam said...

:) hehehe...dulu semua mahal....sms pun 20 sen...sekrang 1 sen.......free pun ada

cheqna said...

pakai phone masa umur 20..masa tu simkad berharga rm100++
betul..skang simkad 5 hengget pun ada =)

Tina Othman said...

tak ingatlah tahun bila, lama dah hehe, oh saya dulu pun guna maxis, skrg dah beralih ke Umobile, sebab nak internet murah

kay_are said...

same r still guna num lame lagi.. pakai mase form 5.. tahun 2004.. time tu simcard mahal gak rase nye.. dalam 50 ringgit camtu..

Hanis Azla said...

mmg setia betul pada maxis kan.. akak mula pakai hp waktu zaman mula bercinta dengan en.asben.. itu pun share sbb sibuk kumpul duit untuk wed.. telefon nokia dengan antena panjang + sim card dalam 1k++ rasanya.. kira macam harga i-pad sekaranglah.. ha..ha..

pena rozie said...

Tak ingat tahun biler tp mase tu sah keje. Pakai duit sendiri...

nur anis said...

saya pakai masa tahun 2006 time saya form 5..waktu tu dah murah dah..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh..... memang harga dulu 235 ke kak.. mahal gilerrr.... dh cm harga handphone lak..hehe

Kakzakie said...

Kakak lagilah lama izwa sebab masa beli tu ribu juga sebab dulu kena beli sekali dgn hp. Tapi dek kerana nak bercinta sanggup beli juga. Abang simpan hp hitam batu yg besar dan panjang ada antena lagi tau...:)

mrs puex said...

1st time pkai hp masa mule2 masuk AIM..abah belikan jugak simcard digi berharge rm1++ kt pertama..hp besar bagak baling hanjing bole matik..alasan membeli utk monitor anknye yg notty nih ke mane2..almklumla blajar di tgh bandar kolumpo..pastuh giat memanjat gunung bagai..wajib bwk hp u..kekejap kol..kekdg tensen sbb bile nak buat jht, tetibe abah kol..acamno??hihi..kenangan btol la iwa..:D

ieda said...

sama mahal macam izwa jugak .. hurmm skrg nie bersepah rm 10 tuu dik huhu

Aju Mohit said...

first time pakai masa study dulu, hubby yang selalu topup kan, dia keje kat kuantan, kita kat KL, so kad topup tu tinggi macam gunung kakakakkaka

Cho Zila said...

tak hengat dah.. tapi memang dulu serba serbi mahalkan... sekarang murahjer...

msredcheesecake said...

First time msred pqkai hp masa tu prepaid pun takde lagi.... Postpaid jer.....

Kancil 8349 said...

wah...bestnya dapat offer..sim card yang sudah 11 tahun pun ndak dapat macam kamu...betul tu...harga dulu ndak sama macam sekarang...

anisalya said...

masa umur 19 baru beli hp sendiri. mula2 tu kongsi kawan punya tp bil byr sm2. tp bila dpt bil mahal yg amat msg2 decided utk beli hp snd. 1st guna DG. tp time tu line DG ada luar rmh je. msk rmh hlg trs tukar celcom. dan nombor tu kekal sampai skg. tk pernah tukar. dah 14 thn dgn saya rupanya nombor tu. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang