Monday, April 30, 2012

Zoo Negara - Edisi Cuci Mata

Ingat haku ade mood nak bercerita bila mana office sunyi sepi?
Hahahahaha.....nak jimat cuti sebab bln 7 nak cuti panjang!
Okey okey..sila sila cuci mata dgm gambar yang MAHA banyak ini!

Mcm biase...mama yang lebih hover dari anak!Hahahaha....

Kedai yang dari dulu kat sini jek...kat pintu masuk ni! 

Monyet..

Monyet lagi..



Adik terkejut sb kuda tetibe dtg!Hahahaha..

Abang yang berani!

Siap bercakap dgn kuda..kagum mak!

Kalau tak kenal ni tak tau la....


Sekali tengok mcm vavi pun ade!Hahahahaha...

Tetibe sesat plakkk...

Abang yang masih kagumm..

Kedai kat dalam pulak..

Vavavava..mencik gambar ni haku gemuk!


Anak abah!

Okey suka giler gambar ni sb haku kurus balik!Hahahahaa...

Dengan kakak & family dia la..

Umat yang ramaiiiiiiiiiiii..............

Menanti...

Okey dah start!

Excited & kagum gitu!







Syahmi masih menunjukkan kekaguman dia tgk binatang..




Badak Sumbu yang kepanasan mcm kitaorg smlm!Huhuuuu...









Nasib baik harimau tak tido waktu ni..kalo tak frust mak!



Buaya pun tak tido..bagus!



Gajah ni paling mesra alam!Syabas...syabas!

Dah selekeh dek kepanasan!Hahahaha...


Mak mengah okey....



Last sebelum balik...


Pheeeiiiwww....bape jam da nak siap kan entry nie..huhuuu....bnyk keje lain da!Sebab tu tak kosa nak susun gambar...hahaahaha....

Okey ringkas kata... : 
Tiket mahal RM20 sorg dewasa tapi berbaloi,makan mahal sangat tak berbaloii,air RM2.50?!baik aku yang meniage jek..(nasib bawak bekal!),view dah makin cantik & bersih (bukan BERSIH tak senonoh tu la...) binatang pun bnyk yg tak tido sgt bagus!

Ape lagi....ntah!Nak rasa kene pegi sendiri..yang penting sapa yang sayang lemak takyah la pegi sebab penat berjalan 1 zoo tu.Yang penting anak-anak happy smlm.


nota kaki : balik smlm semua pengsan keletihan...fuuhhh..!

24 comments:

♥ Wina ♥ said...

penat, berpeluh tapi best kan? happy sbb tgk anak² happy :-)

Aju Mohit said...

Fuh terasa join skali ke zoo bsama izwa hihi

wardah @ fie shah said...

Jgn kata budak², mak budak pun suka pergi zoo tau. HAHAHA

ct rahani said...

bila la nk sampai ke zoo negara nih.. nampak cam bsh jer.. zoo jb nih sekangkang kera jer.. nak buang lemak pun x sempat.. ekekeke..

azam said...

:) nice...penat lah......berjalan jauh...hehehe

IDAZS said...

bestnya, kegembiraan anak-anak kepuasan seorang ibu :)

Mimie_Zatun said...

Bestnye..
Happy tengok..
Mesti anak2 seronok tengok gelagat haiwan..

Kakzakie said...

Mummy mengah tapi bujang dan anak dara comel tu bukan main maintain macam tak penat aje...

mamyharraz said...

bestnya zoo! akk penah pegi bwk kakal masa tu baru nak tatih berjln haduhh penat asyik tersadung tunggul hidup =P hehe

mrs puex said...

hahahaa..melawat sedare ye kak???

kekeke...

ai dh exercise thun lps..mmg mongah gile..

pegi sana pon sbb hubby nak shoot client utk family potrait..dh alang2 tuh folo jek..tp jln2 berdua jek ngn aireen..takmo kaco hubby wat keje..lepak smpai zoo nak tutup..bole??hihihsib la bwk stroller. cume x dan nk tgk show..

ni entry masa gi zoo dulu, aireen pon konit jek time nih..sile la tgk :D
http://mrspuex.blogspot.com/2011/03/kami-zoo-negara.html

Asyifa Mustaffa said...

amboi ! seronoknya dia.... begitu banyaknya gmbar...!
jelez i...heheh....sbnrnya lama dah x pgi zoo negara nie....nak bwak anak2 g zoo pun ntah bilanya...
tp insyallah one fine day...akan smpi juga.........hehe....
pssstttt.....nnti i dah g zoo i pun nak upload gambo bebanyak cmnie...! hehe....

ikatankasihku said...

kau sama ngan aku, kalau jln ngan anak gi zoo mesti bawak beg mcm tu.tak kosa nak usung2 hand bag..beg tu jgk yg senang, semua main sumbat je klt dlm..hehehe..

meriah ngn gmbr n3 ni...kengmain landing lagi badak sumbu tu..lama dah tak pegi zoo ni..letihnya nk jalan kt dlm tu..luasnya..ya ampun...hehehe

- dieyana - said...

hahah, mak hover betul! ^__^

betul, nak g zoo kena kuat dr segi fizikal n mental, ada penyakit pening/mudah pitam(mcm ai ni) kena bawak bekal bnyk2, n kena turun pagi2... T__T

Hanis Azla said...

bestnya pergi zoo.. tempat faberet akak jugak tu.. harga nak masuk zoo tu mahal kira okey lagi.. yg tahan harga makanan yg dijual tu.. sgt tak berpatutan..

Fabulous Me said...

SYIOK! Lame dah teringin nak ke zoo negara. Tapi tak gak pegi2 nya. Walaupon belom berbaby tapi yg dah tua ni yang nk p tgk. Lame gile kot tak p. Btw comel sungguh anak2 mu.

EZAN IDMA said...

nak jdi ank akk boleh? seronokkknyeww!

MrS. F!zA said...

hehehe comel adik ngis sbb takut..

ieda said...

dulu masa akk gi , banyak binatang yg tidooo huhuhu , harimau lagilahhh terus x nampak .. mencik ! .. ;))

sissyira said...

salam

tengok gambar pun dh tau pnt. mesti seronok kan.

johari said...

bestnye gi zoo.sy g zoo taiping je.zoo negara xpenah lagi.

cactus_berduri said...

dh lama plan nak g zoo tapi x gak pegi2...mencik arr tiket dh naik herga ekk...bukan kat situ xleh nak bawak makanan ke? mcm mana leh lepas ekk heheh

Lulu Caldina said...

ok, bukan kakak jer mengah, lulu pun mengah tengok gambar :) tapi bila tengok gambar tu, terasa macam ada kat situ juga.. :) brp lama habiskan masa kat situ kak?

Edy Zaidi said...

zoo negara kat bawah rumah edy je...dekat sngt...dari rumah pun leh nampak binatang2 (ok...yg ni tpu...hehe)

kat taiwan, harga tiket rm6 je...lg luas dari zoo negara...lg banyak haiwan dari zoo negara...rasanya zoo negara mahal sngt aaa

Cikpuan rara said...

pengsan ye sume.yelah penah bejalan ke zoo.rara pon suke g zoo =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sweet Muslimah

SweetMuslimah.com
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang