thumbnail

Friday, May 25, 2012

Cerita Semlm 2 in 1

Jawapan utk entry tadi ialah : RM7.00 (takyah teperanjat sangat sebab aku pun terperanjat  giler!hahahaa....)


Errrr...tak nak citer psl tu...nak citer psl smlm pegi collect hadiah dari Kotex..alhamdulillah dpt la stok free utk setahun atau lebih kot..
Semua jenis ade....

Kotak besar punyer!!

Lepas collect hadiah kami terus ambil Syahmi utk ke Pakar Kulit di Ampang Puteri.
Kesian tgk dia duk miang-miang dah hampir seminggu...duit boleh cari yang penting anak sihat & ceria.

Sampai tertido menunggu doktor smlm..

Nampak tak bintik-bintik & muka dia bengkak?

Ni la bintik dari virus tu...

Actually takde teruk sampai tahap kritikal cuma tak larat tgk muka dia bintat-bintat mcm tuh..tension jekkk....jenuh dah pegi 3 klinik panel tapi tak baik jugak jadi nyer terus ke pakar la kami!
Keputusan doktor ialah Syahmi ade Eczema alah pada hama & bintik kat tgn tu ialah dari virus tapi tak membahayakan & tidak berjangkit.

Amik ko..ubat nyer!

Total kene bayar smlm ialah RM498.55..iye iye...jgn terperanjat ye sebab kami pun terperanjat jugak smlm!Hahahaha...... :)
Takpe sekali je bukan selalu kan...lagipun kesihatan anak kan lebih penting dari benda lain.
Anak sihat maka mama abah pun gembira jugak.


nota kaki : yee..esok nak buat pasport!muka syahmi pun dah nak okey!alhamdulillah.. ~~

27 comments:

msredcheesecake said...

MUKA ANAK SAYA PUN CAM TU SKANG NI.... TATAU NAPE....
MAHALNYA UBAT....

mama aleen said...

campak ke yang? sekarang musim budak campak.. anak2 kawan pun dah kena... eee mahalnya 7 hengget... bihun je kott

Daddy Ziyyad said...

3 GP yg u bawak anak jumpa sebelum ni tak bagi ke anak u cream Fucidin(yg dpt dari pakar tu)?

bujal X said...

huiyo~~sekotak besar~~ble jual ke? he~~

wahida said...

wah...sekotak besar ko dapat ye nok...bestnya...mmg murah betul rezeki ko...

kesian syahmi...ada eczema rupanya...budak ada eczema ni kena jaga betul2 tau...tak boleh pakai sabun sebarangan...doc ada suggest tak sabun apa yg patut syahmi pakai?

lagi satu elakkan dia dari benda2 habuk atau berbulu...penting ni tau...

Kathy Tuah said...

semoga syahmi cepat sembuh :)

anisalya said...

Ya Allah... boleh tahan harganya. mahu pengsan kalau kena yg ada dlm wallet cuma 300 ratus je. tp betul la. demi anak2 kan.

Mrs. Norrie said...

terbeliak bijik mata tgk bil...sekali sekala....demi anakkan...

Pok Amai-Amai said...

Erk? Mmmm....

aizamia3 said...

eeemm.. walau bil mahal tapi demi kesihatan anak2..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa 1 kotak besarrr..

uiii mahal gak bil.. xpe.. janji kesihatan anak perlu dipantau... demi anak kan..kan..

ayu said...

syahmi kenapa izwa? alahai..sori dear...lama tak berblog...mcm tertinggal keretapi je..huhu..

pena rozie said...

mak aik... mahalnyer. Jimat duit utk sethn. hik3... moga baby cepat sembuh. amin....

mrs puex said...

get well soon menantu!!
doc ckp klo budak berkulit putih or cerah mmg senang nk dpt ekzema seperti anakku jua..tp x sume la..:D

leceh tau nak jaga mereka2 ini..kesabaran amatlah penting..:D

IeRa said...

GET WELL SOON EA ;)

Qhaifa Nur said...

bole pakai setahun seronoknya...
mahalnya rawatan...kalau mampu apa salahnya janji anak cepat sembuh..

ieda said...

excema ye ...... harap x memudaratkan, banyak tuu ubat, boleh kee makan tuuu, ciannn dia huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau ada rezeki lebih tak salah kita cari yg terbaik utk ubatkan anak, kan?? tp bg yg berkemampuan la.. yg x mampu x yah nak gigih sgt gi private.. gomen pun gomen la janji ada rawatan susulan dr dok ulang alik amik air ludah tok nujum, kan?? kekekekkekeke

Fabulous Me said...

cian die.. moga cpat sembuh..

kayzie said...

untungnya jadi akak..asek menang hdiah jek..jeles2..huhu,,semoga anak akak cpt sembuh ye

Hanif Idrus said...

mak aii....memang mahal ubat...sekarang ini budak2 cepat terkena alahan...sama macam anak aku..
Tapi diulang sekali lagi..mak aiii..mahal ubat...hehehehe

Nanie said...

Anak punya pasal bayar je la kan izwa janji anak sihat kita senang hati..akak pun pernah kena masa Afiq kena kahak tak moo baik pergi pakar kanak2...masa nak bayo bil kuhkuhkuh punya batuk 400+++ pejam mata bayar....kata hubby sebulan ansuran keta tu hehehehe

Zana Adieyza said...

hope syahmi cepat sembuh...

Eye_nee said...

Amboi sampai sekotak besaq....kesian nyer Syahmi...

IntaNBerliaN said...

oo ada ekzema.. kne lbh jg2 lah... xleh habuk2 n lain2..

mahainya ubat tu...

Rinna said...

Kalau pergi doktor pakar mmg gitu ler harga yang perlu dibayar.. tak per..laa janji anak sihatkan..

ashra said...

Hehe setahun pakai pad eh..
Owhh sian syahmi..ok da pas pakai ubat tu? Mudahan cepat sembuh ye..

Demi anak kan..duit tolak tepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang