thumbnail

Friday, May 11, 2012

Dinner Kami


Okey jujur ckp ye..saya sgt sgt sgt jarang masak!
Jadi nyer AMARAN ye bahawa se nyer entry ini adalah entry agak berlagak sikit..hahahahaa..(giler la ko ni izwa oiii...).Sebenar nyer en.suami yang paling rajin masak & dia masak sgt sgt la sedap!Lagi-lagi daging black papper & ayam masak sweet sour beliau..memang paling TERBAEKKK!!Sumpah tak tipuu....

Err...back to story..smlm saya masak yg simple simple aje..itu pun atas permintaan ibu saya.
Hjg minggu lepas dah masak lauk yg sama atas then smlm ibu minta lauk yg sama jugak...derrr..memang sampai kesudah lah haku tak pandai masak lauk lain kala cenggini..asyik laa minta lauk yang sama org-org kat rumah ni..he he he..

Alahai nyer pun..takat masak ini jekk...

Tauhu + ikan bilis masak sambal...(alaaa blur la pulak!)


Udang masak lemak cili api.


Esok cuti masak..hahaha...baru masak 1 hari cuti masak nyer seminggu!Ciss...
Esok mungkin mahu ke kenduri di Klang atau pergi ke rumah pakcikku di Shah Alam..tak sure lagi & malam yang paling penting...Dinner Reunion di Kelab Darul Ehsan (malu la pulakk biler memikirkan nyer...hehehee...segan weeii...!)


Ape perancangan korang utk esok??


nota kaki : baju dinner takde lagi!aargghh...

28 comments:

Qasey Honey said...

sedap lauk2 tu...fav Qh jugak tu...

- dieyana - said...

wah, sedap tu udang msk cili api, satu hari masak, satu minggu cuti..khihkihk..kelakar...

bestnya nk g diner reunion di kelab darul ehsan...esok kami tak de g mana, duk rumah aje..;-)

♥ Wina ♥ said...

dua² lauk favorite ai!!

samalah..kalo bab memasak, mmg hubby yg lebih pandai ehehehee

Kakzakie said...

Mesti sedap sebab itu mak nak makan lauk yg sama...

Nadzirah K. said...

ok la tu pandai masak,
dari kite ni,masak air je pandai la..hehehe

SumeSakan said...

sedap le tuh...tuh diorang syik request lauk sama..hehehe..

mummY daniSha said...

huhuhu..sy pun jrg masak..bile sekali sekala masak,sibuk tanya en somi best ke x?hahhaaa...selalu anakla yg tukang puji heeee

IDAZS said...

wah, sedapnya lauk..sape yg masuk tu?? hihihi

esok?? xde perancangan lagi sbb cik abe kene keje. sob-sob

mama aleen said...

rajinnya.. udang siap kopek tu..

wahida said...

tak pe nok, sesekali masak pun tak pe..janji sedap...

caiyok!!

Rahmah Ram Ram said...

sedap dan rajinnya izwa memasak...terliur pepagi buta ni... selamat bereunion ye.

Mimie_Zatun said...

Sedapnye.. sekali2 masak tu yang sedap.. huhu..
Esok ade gotong royong kat perumahan kami..

Alin Marlini said...

dapnyer masak lemak udang tu...

Eye_nee said...

Perghhh...mak request...kompom kene dgn selera dia....sambal tauhu tu mkn dgn nasik panas2 sedap weiiii....

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Saya teringin nak rasa udang masak cili api tu, nampak sedap betul...

Cikpuan rara said...

rara lg suka kacang n ikan bilis.

aizamia3 said...

suami pandai masak memang tak dinafikan.. eemm.. adil ler kan.. kita penat uruskan rumah, apa salahnya sesekali en. suami tunjuk bakat memasak walau hanya seminggu sekali.. ---> ai ler tu.. hahaha..

cheqna said...

ko memang kak
lalalalala

AdaM Hawa said...

jarang masak mesti la umpphhh!! kan izwa..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

tak tahan tgk masak lemak tu la izwa oi... akak lapa....

Hanif Idrus said...

aku dah lama tak makan masak lemak cili padi...

mamyharraz said...

sesekali masak tulah yg sedap tau.
kalau dah permintaan menu yg sama mestilah sedap masakan awk tu ;)

akk pun selalu gini masak sekali cuti sebulan hehe sbb tu tiap kali masak cepat2 snap pic tihehehe :")

MawardiYunus said...

sedap umph

Edy Zaidi said...

tahu ikan bilis tu mmg feveret...tibe2 rasa lapar...hehe

ashra said...

Udang lemak cili,feveret tau! Nak!

-gedek! said...

kalau macam tu uncle lagi handal masak... hari2 uncle masak air...!

(udang tu kalau masak dengan kulit, baru nampak lagi brutal!)

cik kumbang said...

Akak comel di-tag :p
http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2012/05/contest-blog-comel-oh-seem-by.html

Cik Anita said...

walaupun jarang masak, comfirm sedap rasanya ni. tengok pun tau dah! hehe

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang