Monday, May 14, 2012

Hari Ibu.....?

Monday, May 14, 2012

Monday, May 14, 2012


Setiap 13hb Mei ialah hari ibu?Err...bukan hari-hari ke hari ibu & abah?ke hari tragedi 13 Mei tuh?

Saya tak pernah sambut & tak pernah disambut Hari Ibu nie.Bukan ape sebab rase nyer tak layak nak diraikan sebagai ibu.Tak caya pegi tanye cik abg saya..confirm dia ckp saya tak layak.Hihihi..sebab nyer kebanyakkan masa anak-anak adalah dengan dia.Jadi selayak nyer Hari Ibu ke Hari Ayah ke atau hari ape sekalipun yang disambut dan diraikan adelah hak milik dia.

Sedih?Kecik hati?Ade la sikit..hehehe..kecik hati sebab tak diraikan..sobsobsob..tapi apekan daya kene ukur pada diri sendiri..huhuhuu...kalau udah jadi omak yg garang yg maleh (malas) canne anak nak sayang..laki pun tak sayang!Hahahaha...

Tak caya?!tengok bukti ni ye..








See...i told u already!

Cukup?cukup terbukti...sobsobsob...sebenar nyer bukan anak-anak tak sayang mama tapi abah yang tak nak tangkapkan gambar mama dgn anak-anak!Hahahahaa.....

Ape yang aku merepek dan kerepek kan ni??Haisshh....takde la tengok sane sini kat FB mase hari ahad tu ade yang post ucapan hari ibu ade yang bergaduh psl hari ibu..mcm mcm hal!Ade yg kater haram ade yg kater boleh selagi niat dijalan yg lurus..udah tetibe ramai pulak yg jadi ustaz ustazah ye!Derrr.....

Pelik kadang-kadang benda yang kecik pun sampai boleh putus-putus kawan sampai boleh putus-putus saudara!Isshh...kang senang kalau sambut hari tu HARI-HARI bukan pada hari tertentu sahaja lain la kalau harijadi kopak jugak la kalau nak sambut tetiap bulan!Hahahaha..haku harijadi pun tak sambut & tak disambut tau...ade haku kesah?Err...kesah gak sebenar nyer..hahahahaa.....


nota kaki : bln dpn anniversary kami tapi postpone ke bln 7 sambutan nyer..weehuuu..!!

39 org baik hati:

Asyifa Mustaffa said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sy pun x de smbut2...asben kata x yah nak smbut2....biar anak tu sndiri sntiasa ingt kat mak ayahnya...nak bgi apa2 pun x perlu nak tggu hari tertentu....rasa nak bgi...bgi jer...kasih sayang setiap hari katanya....sy pun x kisah gak...:)

- dieyana - said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

waaaa...anak ayah..ikhihkh... tapi kalau malam, yang dicari mereka, ibu/ayah? Ha, ayah jugak? ^__^

PELABUR EMAS PERAK said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

asalam ... salam kenal .. selamat hari ibu ... saya dah follow .. sudilah follow blog saya jugak ..tq

ct rahani said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

x pe la sis.. nk wish x salah kot.. yg penting niat kiterkan.. sy pun sama kdg2 anak2 lebih manja ngan ayahnya.. myb sbb ibunya nih garang kot.. hehe..

mama aleen said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

yg penting niat.. ape2 pun.. hehe
samalah reza pun.. selalu mama je yg suka marah2.. tapi nak susu cari mama jugak..

aizamia3 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tak kisahlah anak lebih rapat dengan siapa janji kita turut dihargai oleh anak2.. tak sambut tak bermakna anak2 tak ingat kat kita..

Mimie_Zatun said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hari2 pun hari ibu bapa kan.. hehe

Masz Sidek said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

heheh... tak pelah kak... janji anak 2 tetap sayangkan akak... :)

Kathy Tuah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

a'ahlah kan, kalau diikutkan hari2 pun hari ibu..

tamansyurga_87 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

semoga jadi ibu terbaik utk anak2.. :)

Rafflesia™ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

alahaiiii...nape si kecil tu comel?? geramnye...@_@ ish2..cubit pp tu kang.. @_@

syieda xpernah sambut hari ibu, hari bapa. tarikhnye pun xingat. kalau wish, mesti mak cakap "ko demam ke syieda?" hihihi -.-

mrs puex said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

alaa..kebetulan jek sume gmba anak2 ngn abahnye..:D

sambut hari ibu hari hari pon ok ape..:D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

selamat hari ibu kak.. cian die.. cik abang xnak amik gambar die ngan anak2 ek.. hehe

ieda said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sudah .. sudahhhh .. ko jgn merepek dikk .. ko buat akk nak nangis lak tgk pic2 tuuu .. sweeet dan terharu lak tgk mereka bertiga sob sob sob ..
sbb anak2 akk lebih mesra ngan akk ..
ayah mereka memang x der masa ngan mereka .. ada masa tuu anak sulung akk selalu tanye kenapa ayah selalu sebuk .. nak tgk buku kakak punn x der masa ..
aduhhh sedihhhhhhhhhhhhhhhhh sgt2 .. mengalir mata dik .. nie bile tgk pic anak2 izwa dgn ayah mereka .. bergenang air mata akk dik .. rasa sebak ...

cause I wish my husband like that ! ...

Ameh Wahab said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Senasib la kita yer...bila I tanye Mr.Hubby dia ckp hadiah minta kat anak bukan dgn dia..sabar jer la...huhuhu...

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Asyifa Mustaffa

hehehehe..dapat husband sempi gitu la kan? :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@- dieyana - abah jugak diaorg cariii....derrr..

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@PELABUR EMAS PERAK done follow u back :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@ct rahani bab garang tu mmg confirm la!hehehee...

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@mama aleen dulu mase BF mmg cari mama tapi sejak dah berbotol mmg tak cari mama lgsg dah!huhuhu..

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@aizamia3 diaorg manja dgn abah sb abah penyabar sgt :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Mimie_Zatun ye btul! :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Masz Sidek syg ke?hehehe..syg la kot :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Kathy Tuah hari-hari hari ibu abah :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@tamansyurga_87 insya Allah :)

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Rafflesia™ hahaahhaa...tang mak jwb balik yg tak menahan tuh!hahahahha...

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@mrs puex alaaaa itu sebab abah je yg tak nak amik gmbr mama..hehehehee...

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine TQ dik :) dia tak suka mik gmbr mcm akak ko niii....photogedix!hehehee..

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@ieda aloooo akak!!org plak yg nak nangis baca komen akak...sobsobsob..sedih nyer.... :(

ala kak..husband akak busy utk akak & anak-anak jugak kan..sobsobsob..

jgn la sedih kak sb org pun sedih jugak niiii....

:: Mrs.Eady :: said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

@Ameh Wahab okey hari ayah kiter balas dendam balik!heheehh..

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Ooo.. anak bapak rupanya budak2 ni :)

Tak sambut pun tak apa, yg penting anak2 sentiasa sayangkan kita.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wah.. mmg terbukti anaak2 abah ni... :-)

Hanif Idrus said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Anak abah!!!!kekekekkeke

Cik Anita said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

TAK PUAS hati lah bila ada ustaz yang kata hari ibu ni nak sambut haram! yeke?? banyak kot benda lain yang nak diharamkan. Pasal apa lah nak ibu jugak yang di permasalahkan. hehe.

Neway, happy belated hari ibu untuk sis!

:D

ashra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Ala sedihnye ayat jeles manja tu...
Hehe....syahmi dan sufiya tetap sayang kan mamanya lah...

Kita adalah ibu yang terbaik tuk anak masing2 kan...
Tapi saya suka tau,kalu anak2 rapat dgn ayah..senang da belia remaja nanti..tidaklah rapat dgn kengkawan je..

Bitt (double IS) said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

setuju statment ramai nak jadi ustazah..akekeke tapi kalau mereka sebarkan berita baik or ada bukti2 dan nas2 baru nampak inisiatif ustazah berilmu sikit...ehehhe ehh terlebih plak tentang itu, sorry...

owhh saya sebagai ibu pon terasa not worth it nak sambut menyambut neh but sifat yg sukakan discount or free gift tak dpt dibendung...akeekeke...

side saya kann semua harapkan saya...uwaaaaaaaaaa akekkeke sampai tak de masa nak potong kuku kaki sendiri kadang2 tu...sob sob sob :)

Edy Zaidi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kalau nak ikutkan, yg taksub2 sngt dengan hala haram ni, semua benda xboleh sambut...biarlah...asal niat tu kerana Allah sudah memadai

Prettywrite said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

haha sebab tak tangkap gambar jer padahalnya eyh..

♥ Elin ♥ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hahahha jgn lah jeles eh....:)

:: Klik Sini Juga ::

 

Copyright © 2011 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang