Monday, May 14, 2012

Hari Ibu.....?


Setiap 13hb Mei ialah hari ibu?Err...bukan hari-hari ke hari ibu & abah?ke hari tragedi 13 Mei tuh?

Saya tak pernah sambut & tak pernah disambut Hari Ibu nie.Bukan ape sebab rase nyer tak layak nak diraikan sebagai ibu.Tak caya pegi tanye cik abg saya..confirm dia ckp saya tak layak.Hihihi..sebab nyer kebanyakkan masa anak-anak adalah dengan dia.Jadi selayak nyer Hari Ibu ke Hari Ayah ke atau hari ape sekalipun yang disambut dan diraikan adelah hak milik dia.

Sedih?Kecik hati?Ade la sikit..hehehe..kecik hati sebab tak diraikan..sobsobsob..tapi apekan daya kene ukur pada diri sendiri..huhuhuu...kalau udah jadi omak yg garang yg maleh (malas) canne anak nak sayang..laki pun tak sayang!Hahahaha...

Tak caya?!tengok bukti ni ye..








See...i told u already!

Cukup?cukup terbukti...sobsobsob...sebenar nyer bukan anak-anak tak sayang mama tapi abah yang tak nak tangkapkan gambar mama dgn anak-anak!Hahahahaa.....

Ape yang aku merepek dan kerepek kan ni??Haisshh....takde la tengok sane sini kat FB mase hari ahad tu ade yang post ucapan hari ibu ade yang bergaduh psl hari ibu..mcm mcm hal!Ade yg kater haram ade yg kater boleh selagi niat dijalan yg lurus..udah tetibe ramai pulak yg jadi ustaz ustazah ye!Derrr.....

Pelik kadang-kadang benda yang kecik pun sampai boleh putus-putus kawan sampai boleh putus-putus saudara!Isshh...kang senang kalau sambut hari tu HARI-HARI bukan pada hari tertentu sahaja lain la kalau harijadi kopak jugak la kalau nak sambut tetiap bulan!Hahahaha..haku harijadi pun tak sambut & tak disambut tau...ade haku kesah?Err...kesah gak sebenar nyer..hahahahaa.....


nota kaki : bln dpn anniversary kami tapi postpone ke bln 7 sambutan nyer..weehuuu..!!

39 comments:

  1. sy pun x de smbut2...asben kata x yah nak smbut2....biar anak tu sndiri sntiasa ingt kat mak ayahnya...nak bgi apa2 pun x perlu nak tggu hari tertentu....rasa nak bgi...bgi jer...kasih sayang setiap hari katanya....sy pun x kisah gak...:)

    ReplyDelete
  2. waaaa...anak ayah..ikhihkh... tapi kalau malam, yang dicari mereka, ibu/ayah? Ha, ayah jugak? ^__^

    ReplyDelete
  3. asalam ... salam kenal .. selamat hari ibu ... saya dah follow .. sudilah follow blog saya jugak ..tq

    ReplyDelete
  4. x pe la sis.. nk wish x salah kot.. yg penting niat kiterkan.. sy pun sama kdg2 anak2 lebih manja ngan ayahnya.. myb sbb ibunya nih garang kot.. hehe..

    ReplyDelete
  5. yg penting niat.. ape2 pun.. hehe
    samalah reza pun.. selalu mama je yg suka marah2.. tapi nak susu cari mama jugak..

    ReplyDelete
  6. tak kisahlah anak lebih rapat dengan siapa janji kita turut dihargai oleh anak2.. tak sambut tak bermakna anak2 tak ingat kat kita..

    ReplyDelete
  7. hari2 pun hari ibu bapa kan.. hehe

    ReplyDelete
  8. heheh... tak pelah kak... janji anak 2 tetap sayangkan akak... :)

    ReplyDelete
  9. a'ahlah kan, kalau diikutkan hari2 pun hari ibu..

    ReplyDelete
  10. semoga jadi ibu terbaik utk anak2.. :)

    ReplyDelete
  11. alahaiiii...nape si kecil tu comel?? geramnye...@_@ ish2..cubit pp tu kang.. @_@

    syieda xpernah sambut hari ibu, hari bapa. tarikhnye pun xingat. kalau wish, mesti mak cakap "ko demam ke syieda?" hihihi -.-

    ReplyDelete
  12. alaa..kebetulan jek sume gmba anak2 ngn abahnye..:D

    sambut hari ibu hari hari pon ok ape..:D

    ReplyDelete
  13. selamat hari ibu kak.. cian die.. cik abang xnak amik gambar die ngan anak2 ek.. hehe

    ReplyDelete
  14. sudah .. sudahhhh .. ko jgn merepek dikk .. ko buat akk nak nangis lak tgk pic2 tuuu .. sweeet dan terharu lak tgk mereka bertiga sob sob sob ..
    sbb anak2 akk lebih mesra ngan akk ..
    ayah mereka memang x der masa ngan mereka .. ada masa tuu anak sulung akk selalu tanye kenapa ayah selalu sebuk .. nak tgk buku kakak punn x der masa ..
    aduhhh sedihhhhhhhhhhhhhhhhh sgt2 .. mengalir mata dik .. nie bile tgk pic anak2 izwa dgn ayah mereka .. bergenang air mata akk dik .. rasa sebak ...

    cause I wish my husband like that ! ...

    ReplyDelete
  15. Senasib la kita yer...bila I tanye Mr.Hubby dia ckp hadiah minta kat anak bukan dgn dia..sabar jer la...huhuhu...

    ReplyDelete
  16. @Asyifa Mustaffa

    hehehehe..dapat husband sempi gitu la kan? :)

    ReplyDelete
  17. @ct rahani bab garang tu mmg confirm la!hehehee...

    ReplyDelete
  18. @mama aleen dulu mase BF mmg cari mama tapi sejak dah berbotol mmg tak cari mama lgsg dah!huhuhu..

    ReplyDelete
  19. @aizamia3 diaorg manja dgn abah sb abah penyabar sgt :)

    ReplyDelete
  20. @Rafflesia™ hahaahhaa...tang mak jwb balik yg tak menahan tuh!hahahahha...

    ReplyDelete
  21. @mrs puex alaaaa itu sebab abah je yg tak nak amik gmbr mama..hehehehee...

    ReplyDelete
  22. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine TQ dik :) dia tak suka mik gmbr mcm akak ko niii....photogedix!hehehee..

    ReplyDelete
  23. @ieda aloooo akak!!org plak yg nak nangis baca komen akak...sobsobsob..sedih nyer.... :(

    ala kak..husband akak busy utk akak & anak-anak jugak kan..sobsobsob..

    jgn la sedih kak sb org pun sedih jugak niiii....

    ReplyDelete
  24. @Ameh Wahab okey hari ayah kiter balas dendam balik!heheehh..

    ReplyDelete
  25. Ooo.. anak bapak rupanya budak2 ni :)

    Tak sambut pun tak apa, yg penting anak2 sentiasa sayangkan kita.

    ReplyDelete
  26. wah.. mmg terbukti anaak2 abah ni... :-)

    ReplyDelete
  27. TAK PUAS hati lah bila ada ustaz yang kata hari ibu ni nak sambut haram! yeke?? banyak kot benda lain yang nak diharamkan. Pasal apa lah nak ibu jugak yang di permasalahkan. hehe.

    Neway, happy belated hari ibu untuk sis!

    :D

    ReplyDelete
  28. Ala sedihnye ayat jeles manja tu...
    Hehe....syahmi dan sufiya tetap sayang kan mamanya lah...

    Kita adalah ibu yang terbaik tuk anak masing2 kan...
    Tapi saya suka tau,kalu anak2 rapat dgn ayah..senang da belia remaja nanti..tidaklah rapat dgn kengkawan je..

    ReplyDelete
  29. setuju statment ramai nak jadi ustazah..akekeke tapi kalau mereka sebarkan berita baik or ada bukti2 dan nas2 baru nampak inisiatif ustazah berilmu sikit...ehehhe ehh terlebih plak tentang itu, sorry...

    owhh saya sebagai ibu pon terasa not worth it nak sambut menyambut neh but sifat yg sukakan discount or free gift tak dpt dibendung...akeekeke...

    side saya kann semua harapkan saya...uwaaaaaaaaaa akekkeke sampai tak de masa nak potong kuku kaki sendiri kadang2 tu...sob sob sob :)

    ReplyDelete
  30. kalau nak ikutkan, yg taksub2 sngt dengan hala haram ni, semua benda xboleh sambut...biarlah...asal niat tu kerana Allah sudah memadai

    ReplyDelete
  31. haha sebab tak tangkap gambar jer padahalnya eyh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang