thumbnail

Friday, June 29, 2012

BE...ME?Helppppp Me Please!

,
Okey nak jujur nie....saya sebenar nyer sampai sudah tak paham ape itu BE atau ME dari Nuffnang tu...

Yang saya tahu ape yang tertera di Nuffnang saya ialah ini..

dan yang terpapar di blog saya ini



Ade sape-sape boleh terangkan pada saya dalam BAHASA MALAYSIA?
1.Ape itu BE?
2.Ape itu ME?
3.Bagaimana cara pengiraan nyer?
4.Bagaimana cara kempen nyer?
5. Adakah saya perlu berkempen utk tiap iklan yang tertera?


Jujur lagi saya kata saya letakkan iklan Nuffnang adalah kerana org lain letak..hahahaha..boleh gitu?Saya tak kisah tak peduli pun pasal duit yg ade kat situ...(kalo tak takkan la baru ade RM58 walaupun dah 3 thn berblog **tutup muka**..vahvahvah...malu mak!org lain dah riban riban ratus ratus dah siap 3 4 kali cash out dah...hehehehee ~)

Tapi jujur lagi ni...saya langsung tak paham pasal bab-bab ni...sape boleh tolong saya?
Ini e-mail saya : idzwa@yahoo.com



nota kaki : dah lame tertanye psl ni tapi baru hari ni BERANI bertanye..heheheee...**malu tutup muka!

39 comments:

nieda said...

X berapa arif tp setahu nieda be adalah iklan yg sedang running di blog skrg, setiap kali ada pengunjung datang akan ada rm.me pula iklan yg telah tamat, semua be akan jadi me.

mama aleen said...

saya pun tau :)
tau tulis je.. hehe

Mrs Ledibet said...

akak setahu kte BE tu iklan yang still running lagi dan ME tu dah stop kiranya yang dah masuk kat ME tu la je duit yang masuk dalam iklan tu..pape pun gugel je

eB said...

kiter satu kapal ler. eB pn x tau. tau letak jerk. hik3

Cik Anita said...

saya pun tak arif sangat pasal BE ni, tapi dah lebih rm50. boleh dah cash out. tehehe

Marya Yusof said...

As salam Mrs Eady,

Samalah kite, Marya letak pun sb hubby bising suruh letak! Mana tau boleh beli tiket balik Msia...hakhakhak! ;))

♥ Wina ♥ said...

x pandai sangat pun..yang ai tau kalau BE tu yang masyukkkk!

blog lama dulu dah sampai 40++ tapi terpaksa tutup blog so sayanggg...blog baru nie ciput je hehehhee

kakcik said...

Kakcik tak pernah pun dapat sponsored post...

Noli@Ibu Wafa said...

hehe..ade gak sekapal ngn noli..noli pon tau letak jer..kalo ade iklan joget2,suka hati la..haha

Asyifa Mustaffa said...

jujur sy kata....sy ada 0.75 hinggit m'sia saje..hahaha...x penah paham...dan x penah ambik tau pun....bukak nuff tu pun sesaje jer...haha...

rasa nak buang iklan tu pun kenkadang ada gak...hehe...

IntaNBerliaN said...

wah.. hebatnya.. siap dpt sponsored post.. :-)

sponsored post tu camne plak yer..?.. awk ada buat post @ entry yg dia sponsored ke?..

IntaNBerliaN said...

ohya, be tu xyah kempen pun xpa.. earning dia kita dpt melalui jumlah uv... bila be ni dh hbs tempoh.. so, iklan tu akn bertukar jd me.. :-)

Kakzakie said...

Kakak tak pasang pun nuffnang tapi rasanya yg BE iklan still running in your blog dan yg ME dah stop keluar kat blog tu...

pok amai-amai said...

sy pun tak pndi. Sy ltk Nuffnang tu pun redha je. Hahahahah!

Farah Shamsudin said...

wawawa.. saya pun xtau.. sy letak je iklan sebab tgk orang letak. tp hape pn xtau.. hehehe.. boleh gitu?

fiza said...

Tu ada 2 BE ☺☺

BE tu iklan yg tgh running kat blog kita utk jangka tempoh yg telah di tetapkan. Bila dah habis tempoh..BE tadi akan jadi ME. ME ni hasil dari BE tadi tu...faham tak...hehehehe...

TU dah bley cash out lah tu sbb dah lebih 50 hinggit.

msredcheesecake said...

tak paham sgt, tapi bila baca komen atas cam paham je...

Myra Jay said...

-BE tu Iklan yang sudi menepek @ menaja blog kita, selagi iklan tu masih menari di blog-selagi tu kita akan dapat RM bergantung pada jumlah pengunjung (UV) setiap hari. Tak payah buat iklan melainkan ada orang klik iklan tu, kita akan dapat income.

-ME pulak bilamana iklan BE telah tamat dan tak akan bertambah lagi-maksudnya tempoh dia menaja blog kita dah abes.

-Kempen ialah iklan2 yg menepek di blog kita dan akan dibayar RM0.25 setiap klik, bergantung jugaklah..

**MJ pun baru belajar-tapi ni mengikut kefahaman MJ la**

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ntah la kak.. tgok blog aka msuk tv 1 segmen apa kata wanita

ariana said...

akak faham sikit2 je dik,,nk terangkan pun tak reti..

tak banyak mana pun masyuk setakat ni..huhu..saja suka2..
Cuba google..

Si Matatajam said...

Setelah baca semua komen, M pun dah mula tau skang. Dh faham skit2... Tq sb wat entry ni....

Aju Mohit said...

BE tu iklan yang tgh running dalam blog kita, ME tu earning tu dah tamat runningnya hehehehe

Cik Ecah said...

kiter samer serupa :)
xtau menahu langsung pasal mende ni...
hahahahahhaha


akak punya kira bnyak la...RM58
ecah punya 11 hengget jer wakakakkaa
apa pun x blh...

mrs puex said...

dpt info nnti kongsi2 eyh...
ai pon blur bab nih..huhu..

Kathy Tuah said...

sy pun main tempek je iklan tapi x tau apa fungsi dia -.-'

Kesuma Angsana said...

rasanya leh gogle cari untuk lebih faham.. nk explain kat sini pun payah gak

Bitt (doubleIS) said...

haa ramai dah terangkan tu u...paham dah kann :) tadi i tengok AKW ada blog u :)

maszmadi said...

sume dah terang kat atas tu, so x yah terang la kan, kita same jerk.....

tapi konfius sikit, SPONSORED POST tu apa pulak erk?..... huhu

i'm ezza haniza said...

saya tak pernah pun amek tahu pasal ni :P hahahahaaha

~ yus ~ said...

dalam pada tak faham tu, dapat juga sponsored post ya izwa. Kalau yg sponsored post ni lagi akak tak faham, cam mana boleh dapat tu?

Tp untuk BE, iklan yg sedang running dalam blog kita. Earning bergantung kepada UV yang masuk blog kita setiap hari. Kalau UV tinggi InsyaAllah BE tu tinggilah nilainya. Dan kalau ada yg klik iklan tu adalah tambahan kat bahagian CTR bonus tu. ME pula BE yang sudah tamat, kira dah tak running lagi di blog lah. Campaings tu pula iklan yg sekali sekala muncul, tidak termasuk dalam kategori iklan dari BE tu, dan setiap satu klik dapatlah 25 sen biasanya.

Orang lebih suka kalau ada BE sedang running, sbb earning di kira berdasarkan jumlah visitor blog kita, lagi ramai, lagi tinggi BE boleh dapat, walau orang tak klik pun. Tp campaigns tu kalau takde yang klik, tak dapat apalah...Sebab tu selalu orang kata, ada BE, rajin2 lah update dan BW, supaya trafik boleh meningkat. Kalau tak BE tu rugi di situ, no point ada pun.

Itu yang kak yus faham...harap membantu.

Hanif Idrus said...

wah!!!! ramai dah jawab dah...
so tak yah aku terangkan..makna BE dan ME...hehehehehhe.

Hanif Idrus said...

Saya tengok awak dapat sponsor post..boelh beli galaxy note !!!

Papa Mifz said...

dapat sponsored post...ini kira sudah hebat nih...:)

Mohd Billy said...

sy lg tak faham..eh korg sedekah2 la ye :)

aizamia3 said...

ok dah faham.. bila baca komen2 kat atas ni..

L said...

Bila kita selalu update. then kita punya post bnyk di view. Akan ada iklan tetap bertapak kat kite punya blog.. dia akan running dalam sebulan 2 mengikut keaktifan blog kite dan akan lebih lama kalau blog kita mendapat smbutan wow.. huhu

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/bapa-juta-dah-mu-derma.html

Prettywrite said...

K.Izwa..dah dapat explaination nt hebah2kanla kat blog..yana pun kurang jelas gak lg..hahaha

alin said...

baguslah, menulis bukan kerana duit. tapi kalau ada duit, kira bertuah..wah, dah boleh cash out tu

ct rahani said...

tau sket2 je tp x reti nak terangkan.. ngeee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang