thumbnail

Thursday, June 14, 2012

JM Beriani Tesco Ampang


Gambar dari hp je..hihihi....buruk!

GreenTea Cake...nice nice jek..(pencuci mulut ke pembuka selera?)

Set abang Syahmi - Kurma Ayam,Acar,Kuah Dal & ofkos Nasi Beriani la..

Daging for Ibu, Ayam for Hubby, Kurma Ayam for Abang Syahmi

Tukang makan yang sentiasa berselera BESAR!


Ini makan hari smlm ye...amik spek ibu dah siap terus singgah makan.
Bajet nak masak smlm sekali makan luar...sekali lagi!Bencii....dah muak la mkn luar...
Saya tak order ape-ape sebab saya tak suka Nasi Beriani..hehehe..just mkn lauk tu skit skit je utk alas perut...Oh lupa amik gambar air laaa....isskk...


nota kaki : saya nak masakkkk.....dah lame tak masak ni!?

86 comments:

- dieyana - said...

kami anak beranak suka jm bariani sebab nasiknya lembut n tak muak...selalu kami order kambing, n ayam goreng..., tauhu bakar dia pun sedap! ;-)

(mkn luar selalu mmng bosan, masak lah, msk simple2 pun sodap! semangat2!;-)

Aju Mohit said...

aju kalau mkn kat JM ni mesti makan kambing goreng nyum2 sedap kan nasi dia izwa

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ya hampunn...laparnye nengok...nak pi breakfast la...huhu

♥ Wina ♥ said...

bestnye Ibu ajak gi makan hari² heheheee

ai suka nasi briyani..pnh makan JM briyani nie kat Puchong..not bad!

Sidratul Muntaha said...

semalam plak mkn satay station..
hohh..
mmg jemu mkn laur tpi timeframe tu tak mengizinkan..
jm nasi beriyani sedaplah
tpi dessert dia kdg2 faul la..
btw,3 layers tea dia sedap.

Kakzakie said...

Adik... auntie tahu mesti adik tak habis makan nasi tu. Siapa yg habiskan nasi adik. Mummy ye hihi...

Gen2Merah said...

Pergh, mmg btul2 membuka selera la. Nice n sweet

Asyifa Mustaffa said...

dasat nih...! x penah lgi cuba nasi beriani JM....sedap ler nasi beriani...hehe...i like...:)

mrs puex said...

saya hari2 kene masak sebabnye anak saya taknak makan kat skool...adoiiii...

walau penat ku gagahkan jugakk..klo beli makan kt kedai, selalu anak branak tido awal sbb terlebih mak aji kot..hihihih...pastuh hubby komplen sbb x dpt nak stay up buat keje die..

hewhewhewww...

msredcheesecake said...

green tea cake tu boleh jadi sedap ke?

fiza said...

Byk nya anak dara nih makan ☺☺

Ujang9897 said...

bila nak lanje..hee

Anum said...

makan besar nie sis :)

anisalya said...

habis ke dia sepinggan nasi tu? tapi mmg makan luar je buat kita rasa bosan.

IntaNBerliaN said...

xpnh jumpa pun green tea cake tu sblm ni... :-)

angahMia said...

mcm best jer kedai ni..xpenah masok w/pon selalu je g tesco ampang hehe..hmm ni kena cuba ni..adoi lapar plak tgk gambar nie...

wahida said...

sufiya tu habis ke nasi byk tu nok?

Rahmah Ram Ram said...

erm..pagi-pagi lagi dah tengok pelbagai juadah entri Izwa..hish menduga betullah... :-)

ct rahani said...

masa blog izwa jer mesti rasa lapar.. hahaha.. baru je makan nasi beriani weken lepas.. tp mkn kt kenduri kawen je.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

green tea cake die memang meleleh ar nengok.. hehe

maszmadi said...

nasi beriani, x berapa suka jugak, tapi kalu dah itu jerk hidangan yang ada, makan je la... haha

aizamia3 said...

feveret en. suami ai, kena pulak dengan kambing.. ai tengok je sebab tak suka..

Kancil 8349 said...

sedapnya....

Zana Adieyza said...

wah, semangat betul nak memasak.. bagus betul!

zana x pernah try greentea cake.. sedangkan nak minum air greentea pun dah fikir 100 kali, ni kan pulak nak try cake dia.. hihihi..

eB said...

GreenTea Cake tuh. wo ho2 :)

Mrs Lurve said...

green tea cake tue nmpk sedap, rasa mcm air green tea ke? dh lama xmkn beriani..ngidam pulak tgk gamabr nie

nieda said...

baru last week mkn mkn jm nasi beriyani..

ieda said...

uishh terbaik lahhh cake dia dikk
akk memang suke gak nasi briyani nie .. jarang makan ;)

~Beb~ said...

penah mkn kat kj.. sedap! tp cake lom penah rse lagikkk

Si Matatajam said...

Tetibanya perut ni dok berdangdut... Lapaq la pulak..

Qhaifa Nur said...

green tea cake baru nih...sure sedapp

Bicara Kak Noor said...

semua nya sedap lah yg unik sikit freen tea tu lah akak belum penah tengok sbelum ni

Mak Wardah said...

salam kenal. Sidar comel tu boleh ke habiskan nasi dia...

ashra said...

Pernah makan kat shah alam..
Nice...

Qasey Honey said...

wow...QH rajin gak ke sna...mmg sedap...nsinye pon byk..tp kalau tapau mcm sikit lak...haha

BERT said...

mak ai terliur tengok gambar2 makanan tu kak wooo... :))

Elih Japahar said...

Minum apa? hehe...kebetulan br pas makan nasi beriani tadi hehe

Tina Othman said...

haa aritu nampak kat fb izwa ckp tak masak, napa ye

ktorg makanan mcm ni jarang sikit makan sebab cik hb tak minat, kalau thai tu okey lah jugak

Syira said...

salam...

kek tu mcm sedap..

hantu kek betul..hihi..sayalah tu..

Liza Razak said...

aduhh..terliur tengok..saya ni peminat nasi beriani

ashikin said...

yum yum sedapnye beriani:) terliuq tengok... salam kenalan, i follow u nanti follow saya jugak ye:) tq

Bitt (doubleIS) said...

mang aiii kek hijo tu buka selera i...hehehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nanti try laa BP Bariani Power plak yerk...

skang dah buka cawangan kat KL.. area danau kota..
(ada kat FB alamatnya)

JM bariani house ni.. sedara mara ngan je bisnes ngan BP Bariani power..

hehe~

tapi selera moon lebih ke BP Bariani power laa..

:: Mrs.Eady :: said...

@- dieyana - yup tauhu bakar dia mmg sedap! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Aju Mohit aloooo x minat la beriani..heheeh..

:: Mrs.Eady :: said...

@YaYaNsMuM a.k.a YM ya hampuuuuuuuunn!!

:: Mrs.Eady :: said...

@♥ Wina ♥ nak masak!

:: Mrs.Eady :: said...

@Sidratul Muntaha next time try 3 layer la kot!

:: Mrs.Eady :: said...

@Kakzakie adik kuat mkn!

:: Mrs.Eady :: said...

@Gen2Merah sedapppp!!

:: Mrs.Eady :: said...

@Asyifa Mustaffa loiiike jugak! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@mrs puex alangkah indah nyer kalau dpt masak hari-hari!

:: Mrs.Eady :: said...

@msredcheesecake tak sedap!hahahahaa..

:: Mrs.Eady :: said...

@fiza kuat mkn dak nih! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Ujang9897 aaaaa...artis mintak belanje!

:: Mrs.Eady :: said...

@Anum akak x mkn pun dik...

:: Mrs.Eady :: said...

@anisalya abah dia yg habiskan!hahaha...

:: Mrs.Eady :: said...

@IntaNBerliaN baru ade!heheeheh..

:: Mrs.Eady :: said...

@angahMia sedap sedap sedap :)

:: Mrs.Eady :: said...

@wahida tak..abah dia habiskan! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Rahmah Ram Ram hahahaahhaa...

:: Mrs.Eady :: said...

@ct rahani x berapa suka la nasi beriani!hehehee..

:: Mrs.Eady :: said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine cantik tapi tak sedap!hahaahhaaa...

:: Mrs.Eady :: said...

@maszmadi same la kiter :)

:: Mrs.Eady :: said...

@aizamia3 tak mkn kambing :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Kancil 8349 sedap!

:: Mrs.Eady :: said...

@Zana Adieyza x sedap sgt pun kek nih!hahahaha...

:: Mrs.Eady :: said...

@eB biase biase sajeeee :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Mrs Lurve yup rase green tea :)

:: Mrs.Eady :: said...

@nieda same ek?

:: Mrs.Eady :: said...

@ieda same la jarang sgt mkn nih..

:: Mrs.Eady :: said...

@~Beb~ kek dia so so je la..

:: Mrs.Eady :: said...

@Si Matatajam hehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

@Qhaifa Nur huhuu..bkn tekak saya kek nih! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Bicara Kak Noor saya pun 1st time tgk kak :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Mak Wardah hi ! :)

:: Mrs.Eady :: said...

@ashra nice right? :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Qasey Honey nasi dia lembut kan :)

:: Mrs.Eady :: said...

@BERT kehkehkehkehhh..

:: Mrs.Eady :: said...

@Elih Japahar aloh air sirap limau jek!hahaha..

:: Mrs.Eady :: said...

@Tina Othman jarang masak hari kerja sebab ibu izwa nak suruh cepat jek...

:: Mrs.Eady :: said...

@Syira saya suka kek coklat!

:: Mrs.Eady :: said...

@Liza Razak saya tak minattt....

:: Mrs.Eady :: said...

@ashikin insya Allah..

:: Mrs.Eady :: said...

@Bitt (doubleIS) kehkehkeh..

:: Mrs.Eady :: said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan ohhhh harus dicuba nih walaupun tak berapa minat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang