thumbnail

Friday, July 27, 2012

Ca..ca..ca..!


Entry ca..ca..ca..caca merba! (Oh My BM!)
Ni kes jaga kaunter la nih (salahkan kaunter pulakk dah!), kes bosan terhamat nih...

1. setiap kali aku BW ke blog wahida setiap kali tu la aku rasa mcm nak gelak guling-guling sebab mcm tak caya dia pakai kaler pink!wahida & pink?hehehee....kelakar la nok tapi sweet!

2. psl kes handbeg kelmarin tu ku masih belum buat keputusan tapi rasa nyer berat kepada mcm tak beli jek.Bila dipikir-pikir RM800 hanya utk 1 handbeg sgt-sgt tak berbaloi walaupun agak berbaloi utk penggunaan 5-6 tahun..(hurmm....sedih!),tgk la mcm mane nanti!

3. hati ada sedikit happy sebab saya dah selamat booking bilik di Hotel De Palma Shah Alam pada 4hb-5hb Ogos nanti,ade promotion RM138 siap sahur utk 2 org & kanak-kanak free (murah!).Walaupun utk 1 mlm tapi hati tetap gumbira!Hehehe...adik ipar saya sefamily nak dtg sini utk berbuka puasa anjuran office beliau di sana jadi kami akan ambil dia di KLIA & akan hantar ke De Palma Shah Alam tu nanti..so alang-alang tu kami check in sekali la sebab esok nyer kami nak hantar diaorg ke KLIA semula..(bayangkan Cheras-KLIA-Shah Alam-Cheras then esok Cheras-Shah Alam-KLIA-Cheras semula?penattt tuh!)

4. Happy jugak sebab surat utk rumah rehat di Kota Kinabalu saya dah dapat,jadi nyer insya Allah pada 20hb-24hb Ogos nanti kami akan bercuti-cuti di KK selama 5 hari bersama adik ipar saya sekeluarga ni nanti. (giler lame dah mengidam nak pegi KK tau,lagi giler sebab tak mengandung pun mengidam bagai nak giler!)

5. Nak citer happy lagi..hehee..hjg bln 9 insya Allah sekira nyer dipanjangkan umur kami akan bercuti di Lumut/Pangkor nanti..(rase nyer mcm takat Lumut jek!).Ada jemputan kenduri kawin hjg bulan 9 tu so alang-alang ingt nak bercuti terus almaklum la awal bln 9 harijadi saya.(kira sambut lambat skit la nih.)

6. Dah tak tahu nak pikir ape dah nie sebab fikiran asyik ke arah handbeg tu je lagi!hehehe..5 minit ckp tak nak lepas 5 minit rasa mcm menyesal tak nak,5 minit lagi rasa insaf dgn harga,5 minit lepas tu rasa tak ape kalo beli, rase nyer lagi 5 minit mungkin pitam sebab pikir bagai nak giler!hehehehe....


7. tetibe bengang pulak dgn Nuffnang sebab BE saya dah takde..bagi balik BE saya!


8. Ehh...gmbira balik sebab tibe-tibe terpikir pasal kawan kami yg di Cardiff tu (sengih-sengih tetibe..) teruja!Semoga Allah SWT lindungi kamu sekeluarga kwnku,amin ~
*psstt...tak sabar nak tgk perut kak zira nanti...hehehee...cepat balik M'sia!

9. Eh..confius ni aku happy ke tak happy ni?Iskk..petang ni nak buka bihun goreng & still say No To Bazaar! :)

nota kaki : saya adalah perempuan biase yg selalu fikir mcm-mcm! :)

26 comments:

mamyharraz said...

nak ke KK? samalah kita :D

Rozita said...

tak yah beli.. meh ko sedekah je kat akak duit izwa..hehe.. berjalan je..nak ikut!

mama aleen said...

beli hanbeg tapi jenama lain yg harganya separuh dari beg itu.. separuh lagi dari duit tu beli kasut dan baju.. selesai... haha

Mrs. Norrie said...

banyaknya berfikir...

Farah Shamsudin said...

takpun takyah beli hand bag then simpan utk shopping KK la..:)

Anum said...

perempuan memang byk berfikir

SURIA AMANDA said...

same to me..hari2 macam2 fikir..now fikir plak..raya awal..kenapa management x bagi gaji awal..sedey...

nur anis said...

wahh..banyak nya plan bercuti..seronoknya kak..:)

kakcik said...

Beraya di KK ya? 24/8 tu besdei kakcik (tetiba pulak, apa kena mengena entah! hehehe...)

Daddy Ziyyad said...

aik, beraya kat KK ke? sebab 19hb tu raya pertama kan?

Bitt (doubleIS) said...

hehehe mcm2 sama la kite..pompuan biase...hehehe mcm2 nak difikirkan..tapi wish u happy2 jek...tu la saya pon lama tak terjah bazar...

fiza said...

Fikir...jgn tak fikir.

BE tu dah jadi ME lah tu ☺☺

♥ Wina ♥ said...

semoga semua yang dihajati tercapai ye dear ;-)

Syira said...

salam..

sesekali tidur hotel besh juga, dapat sahur lagi tu ;)

handbeg mahal sgt kot rm800, tapi kalau berkenan pejam mata dan beli je. kalau tak mesti rasa x sedap hati..hehe

FnF Simple Life said...

wah...baca entry ni saya pun tumpang seronok... cuti2 sana sini...best nye.

Kat jepun ni beg coach popular tau... harga kalo tukar matawang Msia sama je dalam 800rm gak...tapi jika guna matawang jepun macam 200rm je... sebab nilai duit yen tinggi... so tak rasa mahal beg tu... kalo asyik terpk tu beli je laaa...hhhehehe

SoLy SoLicious said...

pujuk balik nuffnang swuh kasi BE byk lg..heee

Tina Othman said...

hihi kalau teringat je kena beli lah beg tu

Masz Sidek said...

seronoknye dpt bercuti lagi...

pasal beg tu... rasanye mahal sangat lah...

nn lylyn said...

selamat berpuasa ^^

maya amir said...

bestnye..byk nak bercuti ni... haruslaaah teruja dari skang..kalau ade handbag RM800 tu lagik masyukk percutian awak..hahahah..jahat aku! gi bakar lagik..hehehe..:)

Marya Yusof said...

As salam Mrs Eady,

Selamat berpuasa! Jimat cermat di bulan yg mulia ni ye... insya'ALLAH, Dia akan ganti dgn yg lebih baik...

Mesti cantik sesgt beg tu yg asyik termimpi2 tu...hiks ;))

Take care! Have a nice day! :))

Hanif Idrus said...

Berjalan ajer sepanjang tahun...bestnya

Kancil 8349 said...

banyaknya berfikir...bah...selamat datang ke Sabah...beraya di labuan ke

anisalya said...

beli je handbag tu. nanti terkenang2 susah pulak.

Semut Senyum said...

Lucu jugak awak ni. hehehe...
Saya pun pompuan yang slalu fikir mcm2... pompuan mmg mcam tu kot.

MamaEma said...

beraya di KK lah jawabnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang