thumbnail

Friday, July 13, 2012

Ho Chi Minh - Part 2

Hah...amik kooo...dari smlm tau upload gmbr!Ape nak buat dgn internet yg sgt sgt lemmmm....lemah betul nak tggu loading 1 per 1 gmbr!

Bangun pagi dgn adik beradik yg takde keje!

Kami...ready nak pegi breakfast!

Motor...

Motor yang maha bnyk..

Sarapan di lorong motor!

Moi!moi!

tgk ape tuh?


nampak motor tu?



sarapan pagi yang sedappppp!

kerusi tadika uuuu!



Kopi ais vietnam yang sumpahhh sedap!sgt sedappp...sedap giler!Ahhh...terliur pulak dah!


Orang TNB sure bersara awal tgk ni..hehehee...


Lepas breakfast kami jln-jln shopping...



pakcik kayooo!

Pasar Ben Thanh yang panasss.....




kainnn..kainnn....!! *saya tak minat shopping kain sbnr nyer!

pilih..pilih!



Sesak giler...

Lepas kami di pasar Ben Thanh ni kami gerak ke Taka Plaza,kat sini selesa sikit sebab ade air cond dan laluan dia luas skit dari pasar Ben Thanh tuh...lagi pun pasar tu tak digalakkan bwk anak la sb tahap panas & sempit dia memeningkan kepala!Mane dgn panas nyer dgn anak meragam sebab panas lagi bertambah tambah laaaa 'panas' nyer!


 Taka Plaza

Biji kopi vietnam,tak berani nak beli sebab dia kisar dgn minyak vavi..eee...geli!


Baju di sana sini..


Lepas kami di sini kami ke Saigon Plaza,kat sini dikira Mall baru la.Masih cantik,luas,air cond..
Tapi yang tu next entry ye sebab saya nak baca yassin nih!Rasa nak compile semua di 1 entry je senang citer..bleh gitu??letak semua penuh penuh..hahahahaa...tgk la kalau rajin!



nota kaki : hari ahad ni nak tgk wyg..rindu nk berdating berwyg dgn en.hubby!Ehh..sebenar nyer nak kenen dia mkn steak..hehehe..tu tujuan nyer!

38 comments:

Cik Awin said...

kak, nk tanya...anggaran kos perbelanjaan akak ke sana 1 family termasuk tiket flight ngn penginapan berapa ye?

mama aleen said...

bestnya jalan2.. cepat sambung cerita ok :)

♥ Wina ♥ said...

shopping gile² lah ye? ;-)

Nieyl said...

wah!best nyer....klu dpt shopping nie...mahu balik x nampak jalan nie...hehhee

ieda said...

makan kat tmpt macam nie adakalanya happening sbb masakan sedap2 kan ..
lucu lak bila tgk kena duduk kat kerusi tadika tuu ekke ;)

CikPuan Ira said...

rendahnya la meja makan..kalau ira yg boolat nie mau sengkak pewot..hehehe...akak cerita kos kak..mana tau nnti bole pg..hepi tgk family akak

Bazilah (^0^) said...

alamak rambang nye mata tgk kain2 tuh.

MamaEma said...

rugilah pergi sana tak bershopping

Cho Zila said...

terujanyer.. kawan opis baru balik memang bestkan... tang shoppingtu tak menahannyer...

Kakzakie said...

Kalau kakak rambang mata tengok kain Izwa tak suka ye...

Tunggu next N3:)

MRS. K said...

kelabu mata tgk kain.. kan jalan tar pun dah rambang, apetah lagi klu pegi sana..huhuhu

Nazayiena said...

Bestkan shopping kat sana mesti murah dr negara kitakan.
Tgk menunya,sarapan pun dah mkn ulam2 daun tu org Vietnam.

nur anis said...

aduhai..boleh gila rasanya tengok baju sini sana...

mamyharraz said...

mmg raya sakanlah tahun ni kan semua made in vietnam! wahh besttt :D

Mrs. Norrie said...

comelnya duk kusi kecik tuh...klu org tinggi bertapalah seksanya nak duduk...selesa lagi mengcangkung kut

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer kopi sana mmg terbaik. Bfast tu siap ngan ulam2man bagai ye !

adyna said...

banyaknyer kain2 best la dapat g

Bitt (doubleIS) said...

sarapan dengan ulam2..wahhhh amazing...comel kusi tadika tu...

maszmadi said...

eee sesaknya kat sana kan... dengan moto, dengan orang, dengan baju.. huhu bestnyer dapat jalan2 tengok tpt orang...

Qhaifa Nur said...

seronok tengok banyaknya kain...
mana satu nak pilih nih......

kakchik@ella said...

org vietnam mmg suka mkn ulam, kan. tu yg badan diaorg comel2. masa KC gi situ, KC byk beli bju kurung ready made, tempah baju kurung, beli hendbag kulit local made dan baju2 Tshirt jer.

fiza said...

Adoiii...lawaklah kerusi tadika tu.

Member ku suka gi vietnam sbb nak borong kain.

ct rahani said...

klu sy mau rambang mata tgk kain tuh.. hehe..

maya amir said...

heheh..tergelak tang kerusi tadika tu..tapi makanannye nmpk sungguh menyelerakan ye.. :)

Hanis Azla said...

bestnya izwa.. akak tak pernah sampai sna.. tgk gambar2 izwa pun dah rasa seronok.. bestnya jalan2 satu family mcm ni..

Mimie_Zatun said...

comelnye kerusi n meja makan breakfast tu..

eB said...

bf drg bagi ulam eh? :)

Onitsuka_hana said...

staillah tempat makan

BERT said...

mesti murah2 barang kat sana kan.. teringin pulak nak pegi sane :))

faraherda. razalan said...

Hamboi! Sedapnya sarapan tu!!!! Tapi megi ke yg satu tu? Megi nmpk berselera betul!

Daddy Ziyyad said...

breakfast tu, meggi ker? nampak macam megi..ahaha..kopiais tu mmg nampak kow!

SURIA AMANDA said...

Kat Benh Than Market tu akak kena tarik dek penjual..ngeri...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaauu..uniknya tempat breakfast...

kerusinya pon kecil..

Hanif Idrus said...

Belum maju sangat yek Vietnam ini

Semut Senyum said...

wah.. banyak ke shopping tuuu?? mcm best je tgok...

pstt.. ajak tgok spiderman.. boleh tahan la cite tu.. =)

ERYZA said...

bestnya gi cuti2, makan2, shopping2

Lady Rina said...

bestnye holiday...happening...:)

Mrs Lurve said...

makanan nmpk best...err rabun mata dh tgk mcm2 nie tssskkk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang