thumbnail

Wednesday, July 25, 2012

Ho Chi Minh - Part 4 (Sungai Mekong)


Mari kita sambung cerita yang terhenti-henti ini..hehehe..takde ampun dgn internet super slow nih!So kali ni entry bergambar je la ye..ku upload je bnyk-bnyk korg layan je la gmbr tau!
Puasa ni tak baik ckp bnyk-bnyk..hahahhaaa... ~

Pagi isnin tu kami ke sungai mekong naik bot dan sampan kecik.Perjalanan 2 jam ke sungai mekong tu jadi dlm van tu kami lebih bnyk tido walaupun jln dia agakkk melambung-lambung!


ni la tour guard kami

ni budak sesat..hahahaa...

tol.

anggun berkeyakinan..hehehe..

2 jam perjalanan ke sini..phieeww...

jeti

kami

adik yang serabai,abang yang bergaya!


bot kami

teruja!

adik kami yang bergaya juga!hahahaa..


kami yg sentiasa bergaya..(sila muntah!heheee...)

my sista family's

bekal makan kami nasi,ayam masak merah & sayur campur

ntah ape dia borak ntah!

ye..kami yang teruja!

Destinasi pertama


Selepas kami berhenti ni kami jalan kaki masuk ke dlm,ada tempat minum dan yg paling penting tempat diaorg buat kelapa candy dan air teh limau yg agakkkk masak!iskk..


garang nyer muka??

yang dijual disana

durian vietnam bapakk besar!!

laluan ke tempat minum tu.


kerepek vietnam rase lebih manis dr kiter punyer!

tukang buat air.

ade skill dia nak bagi sedap.


teh o limau yg sumpahhh masam!hahahaa...




sambil makan dihidangkan nyanyian sekali..

lepas tu dtg lagi sorg..hehehee...




Pc aku ke internet aku yg giler ntah nak siap kan entry ni dari tengahari smlm baru pagi ni siap!Kejam sungguh!Tak buat nanti esok-esok budak-budak tu dah besar takde cerita pulak mase diaorg ke sini...hurrmmm....


Ni la punca nak hilang mood berblog nih..






nota kaki : tgh siap kan next entry dari pagi tadi..mmg esok la siap!

35 comments:

♥ Wina ♥ said...

wahhh siap ade hiburan lagi tu sambil minum teh..kalau kat msia nie nak hiburan macam tu kena bayar mahal² ahahahhh

adyna said...

wah seronoknyer..:)

cheqna said...

besonya spek ko kak
hehehehehe
x puas tgk muka abang..comel =)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tgk kepekatan air tu je dah tau..betapa masamnya air tu.. huhuhuhu

amboi cantek bergaya dgn spec.. nak pinjam.... hehe

mamyharraz said...

semua bergaya :D

MRS. K said...

wah.. sakan berjalan sampai ke sungai mekong.. hehee

mama aleen said...

bestnya jalan2

Cik Awin said...

wow! x abis lg kisahnya ;)

maya amir said...

panas ye kat sana..lebih panas ke dari kat msia..sbb dulu gi bangkok, panasnye ya Rabbi.. mmg berdenting2.. durian tu serious besar..hehehe

Asyifa Mustaffa said...

botnya naik x de life jacket ke?
naik gitu jer...huhuu....
ptut la orng HCM slim belaka ye...mnumnya pun air teh masam...huhuhu....

Mrs Ledibet said...

Bestnyer..siap ada nyanyi² lagi

ieda said...

2-3 hari nie blog memang ada prob ..
nak2 akk punye internet umah pun prob .. soo mood akk lebih kurang sama ngan izwa huhuh

apa2 punn syoknyeee siap ada org menyanyi hiburkan .. dik ko paham ke apa yg dia nyanyi ekek ;))

Hanis Azla said...

tak muntah pun izwa tgk gambar2 tu sbb nnt batal puasa he..he.. taklah, sebab family izwa mmg bergaya pun semuanya..

Gieyana said...

bestnyer g sini..x der life jacket ker ms naik boat nie..seram tgk air dier..haizz!

Sempoi ar psl smbil minum smbil dgr nyanyian....:-)

Mrs Lurve said...

ok x diorg nyanyi hehehehe

Kesuma Angsana said...

len macam je air limau tu

Hilmirda Daud said...

keciknye gelas.. dia nyanyi lagu ape ekk?

anisalya said...

sabar ye... kenangan ni ambik masa sehari pun tak apa. at least ada utk tatapan dia orang. seronok ek berjalan2.

nur anis said...

wahh..air tu dia buat atas meja tetamu ye...

faraherda. razalan said...

Sy ni da hilang mood berblog sbnrnya.

MamaEma said...

laaa..gambar sekelurga dah cantik berspek mata semua.tp adik punya spek ada kat hidung..hehehehe....

mummycda said...

very colourful....mesti best kat sana kan...:)

mrs puex said...

4-5 hb kt shah alam??chek in kat hotel concorde shah alam la..sebelah opis ai..

eyh..alaa...dah branak la plak time tuhh..ngehh..ngehh..ngehh..

eB said...

alamak gjelesnyer i... sila bilkan FM yer... ;p

are_lin@yu said...

mesti barang ka sana murah2 kan..;-)

Myluv - Syl said...

bestnya.. bab nyanyi2 tu paling best. hahaha... oh, bilalah saya nk merantau keluar dari malaysia ni. teringin jugak.

Bazilah (^0^) said...

bestnye jalan2 kak...

Bicara Kak Noor said...

wah bestnya jenjlaan pastu makan2 lagi yg paling semua orang tunggu ni bila lah akak nak kesini ni teurja akak tengok awak lah..

Qhaifa Nur said...

cantik bangku dlm bot tuh, selesa betul....
seronok pulak rasa......

Zana Adieyza said...

seronoknya dpt cuti jauh2 mcm tu.. zana harap 1 hari nanti dpt jugak cuti kat sana..

AyueJean said...

Bestnya jalan2.......
kat sana best tak???
Ada rezeki nak gak pegi...

Nur-nba said...

Bestnya bercuti jalan2 dgn family... Bergaya habis dgn spek.. :)

ariana said...

Happy family..semua nmpk enjoy dan bergaya..bagus jg tepek cerita dan gambar kat blog..bila diorang dh besar nnti boleh jg imbau balik kenangan2 manis ni kan..

daddydee jedi said...

best berjalan sakan...mesti enjoy...

Adylia Qarissa said...

adik!! nape spek letak atas mulut...ahahhaaa..angkat sikit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang