thumbnail

Friday, July 20, 2012

Jangan Membazir,Okey!

Okey taip laju-laju!

Mcm entry org lain same jugak kot semua ckp psl nak sambut puasa kan..so saya pun ingin ucapkan selamat berpuasa pada semua & berhati-hati dimana saja anda berada.

Almaklum la kan bulan puasa ni ramai yg mungkin balik kg untuk berbuka puasa dgn keluarga,mungkin ada yang akan berbuka di luar bersama kwn-kwn so berhati-hati ye?
Semoga Allaw SWT melindungi kita semua tak kira dimana kita berada,amin ~

Ohh..saya tak sabar nak puasa sebab nak tunggu raya!Hehehehe..sebab raya ke-2 insya Allah saya dan family juga bersama keluarga adik ipar akan ke KK utk bercuti-cuti Malaysia!
Terujaa...!

Ohhh...sila jgn membazir ye di bulan ini dan juga di bulan lain..if nak membeli bnyk makanan sila-sila la terkenangkan org yg kebuluran di negara lain semasa sedang memilih makanan atau kuih tu..hehehe..ingat pesan saya,ikut nafsu lesu dan rugi...okey!





nota kaki : ade 6 tiket wyg free, rasa mcm nak marathon tgk Spiderman & Dark Knight la!

44 comments:

Mrs Lurve said...

selamat menyambut ramdhan jgk utk izwa sekeluarga..

mode : haishhh...baru balik cuti nak pegi cuti ag?? sy jeles hokeyy!!

Anum said...

tue la sis
bila lapar semua nak makan

Rahmah Ram Ram said...

Selamat menyambut ramadhan izwa..semoga kita semua beroleh keberkatan dan pahala di bulan mulia ini...

p/s: Dh sihat ke? Take care ye

Nieyl said...

selamat berpuasa sis...
btl tuh...biase la puasa2 nie..bab-bab menbazir nie..mmg x leh lari kan...semua nampak sedap...pas tu..buang...ish2...

anisalya said...

selamat berpuasa jugak ye izwa...

kakcik said...

Ramai yang tersilap bila tibanya bulan Ramadhan. Bulan ini adalah bulan keinsafan dan bukan bulan untuk berpesta makanan...

Asyiqin Haulisah said...

selamat ramadhan too kak. :)

♥ ROS ♥ said...

Selamt myambut ramadhan jgak.. :) insyaallah moga kita tidak membazir.. Sonoknya dia nak ke KK... :p

wahida said...

Selamat menyambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak dan selamat menjalani ibadah puasa yer...

Qhaifa Nur said...

salam ramadhan.....
siang hari kita posa..dok teringin itu ini, itulah yang membazir.....

Kesuma Angsana said...

begitulah hendaknyer ye kita semua, cuba elakkan pembaziran !

CikPuan Ira said...

selamat berpuasa kak ;)

fiza said...

Salam Ramadhan & selamat berpuasa.

FARAH deeb said...

Selamat Berpose juge untuk awak sekeluarge ye :)
My latest Entry :)
JJCM: Chengal D' Garden Cafe

CikPuanHaLia said...

Selamat berpuasa dik..semoga semua amalan kita diterima olehNya. Amin

Deanzofq said...

Selamat berpuasa. :)

Syira said...

salam..

salam ramadhan, semoga ramadhan kali ini akan memberi seribu rahmat buat kita semua.

maaf andai ada tersalah bicara.

Kakzakie said...

Biar betul izwa nak cuti lagi heee.. rehat dulu.

Selamat berpuasa dari kakak ye. Maaf juga sepanjang bertemu di alam maya.

Mimie_Zatun said...

salam Ramadhan Izwa..

Farah Shamsudin said...

Salam Ramadhan dear..
Tuela kan.. bila dah ke bazar, mula la rambang mata.. beli sampai tak hengat.. last end, pembaziran!

mrs puex said...

selamat berpuasa iwa..

x tau la sempat/ boleh puasa ke idak..depend pada keadaan..kesihatan bby perlu dijaga juga..ecehh..:D

AdaM Hawa said...

selamat berpuasa..

ieda said...

salam ramadhan al mubarak dik ..
semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan tahun ini .. insyaallahh ;)

mohon maaf tersalah kata selama ini .. ;)

maszmadi said...

salam ramadhan izwa n family. moga cepat sembuh seperti sediakala...

Qaseh Suhaida said...

setuju...

selamat berpuasa

eB said...

maafkan slh & silap kami yer...
Marhaban ya Ramadhan

IDAZS said...

selamat berpuasa :)

x suka g buffet sbb rasa tak berbaloi, mkn sikit. kihkihkih

nur anis said...

bila pergi bazar ramdhan je, mula lah macam-macam nak di beli kan...

salam ramadhan kak..:)

Alycia said...

salam ramadhan..

insya allah pasni ada GA lg bole join.. hadiah nun jauh dr guang zhou.. check it out ok ;)

Bazilah (^0^) said...

selamat berpuasa :)

Daddy Ziyyad said...

selamat menyambut ramadan ya :)

Eye_nee said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak sis..

BERT said...

selamat berpuasa kak :)) dan selamat menonton dah ada tiket tu... besss2.. nanti buat la review psal cite tu ye hehe

~ yus ~ said...

selamat berpuasa IZwa

paripariputih said...

hot mama u were tagged http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/hot-mama-in-da-house.html

Hanif Idrus said...

Nafsu ni pelbagai ler.....heheheh
Cuba sedaya upaya tahan nafsu nak makan macam2 puasa ni...
Tapi dalam bulan puasa ini ...inilah masanya makan kuih yag tak pernah jumpa...huhuhuuh

Papa Mifz said...

Selamat berpuaso yer :-)

pena rozie said...

selamat menyambut bulan ramadan & selamat berpuase...

Kathy Tuah said...

selamat berpuasa ^^

mummycda said...

selamat menyambut ramadhan buat izwa n family...:)

khairul said...

salam Ramadhan dr saya

Prettywrite said...

selamat berpuasa juga k.izwa..ok ingat pesanan tu tak membazir..heee

Kancil 8349 said...

salam ramadhan...

anismelon said...

wah..best nye cenggini..jalan jalan raya..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang