thumbnail

Thursday, July 26, 2012

Nak tapi Mcm Tak Nak...Err..nak nak!



Nak,tak nak..nak,tak nak..errr....?

Confius nie!En.hubby dah bagi green light utk beli handbeg Coach yg saya idam-idamkan tapi terdetik pulak rasa sgt-sgt membazir sebab ia nyer sekadar handbeg..ermm...
Saya ni jarang sgt membeli brg sendiri dan saya juga suka membeli 1 brg yg mahal tapi tahan lama!Sungguh...mcm kasut saya hanya pakai kasut Scholl,mahal tapi tahan lama..

Hati kata NAK SGT!Tapi otak proses lain pulak..aduhaii..tapi sesungguh nyer memang saya nak sgt handbeg tu.Handbeg yg ade skrg ni kebanyakkan nyer handbeg ibu saya yg dia tak guna.

Hurmm...mengenangkan harga handbeg tu yg membuatkan saya berbelah bagi!Ehh..bukan setakat berbelah bahagi tapi rasa terbelah-belah memikir nyer nih! (giler..sikit lagi nak ke RM800...tak terbelah otak nak pikir nak ke tak nak??)

Hati nak sgt tapi org ckp ikut hati mati,ikut rasa binasa....errmm....
Tapi (tapi lagi!) kebiasaan nyer kalau en.hubby dah bagi green light tu makna nyer dia ade lebihan duit skit la tuuu..ehh..mak confius! *garu otak!
Nak kata pembaziran bukan tukar tiap tahun pun..ade la 5-6 thn baru tukar..errmm...


nota kaki : to en.hubby - kalo jadi anggap hadiah advance harijadi b bln 9 ni nanti boleh?hihihi...*okey confius balik!


~ Mr.hubby : b tak minta baju raya,kasut raya,tudung raya setiap thn,b tak tuntut hadiah harijadi,b tak kisah tak dpt hadiah anniversary setiap tahun sb b tau tahap kemampuan kita mase tu & skrg ni b cuma tak nak menyusahkan atau menyesakkan abg dgn apa yg b idamkan..abg fikir masak-masak & nanti abg bg pendapat abg ye..b tak kisah & takkan marah/merajuk dgn apa jua keputusan abg.. :) ~

55 comments:

Nazayiena said...

Klu dah mcm tu beli je sbb bukan selalu pun beli dan ianya pun lama pki baru tukarkan yg baru.

angahMia said...

best nya kak izwa! ape lagi beli la klu dah dpt green light...hati ni teringin gaks tp kenangkan harga huhu nanti nanti la..hehe

Rahmah Ram Ram said...

kalau akakla...aka tutp mata dn trus beli...bukan senang nk bagi green light kan...

ct rahani said...

rezeki jgn ditolak izwa.. hehe.. :)

Anum said...

x pe sis amik je la

♥ Wina ♥ said...

amik jelah dah orang nak bagi ngeeeee

nanti tunjuk okey..

nur anis said...

nak pengsan tengok harga..huhu...tapi orang nak bagi tu kak..hehe..

Bazilah (^0^) said...

beli lah kak. hubby pon dh bg green light tuh, pastu akk kate dh lame x tkr kan. beli ! beli! hehee

cheqna said...

beli jelah..
elh ko kak...saje je buat2 pening ye..padahal memang dah giler2 nak kan handbag tu kan??
kikikikiki

mummycda said...

kalau hubby bg green light kira jadi tue...hihihih...kalau tak beli mesti asyik teringat kan....:)

fiza said...

Mr. Hubby dah offer tu, pejam mata sudah lah ☺☺

anisalya said...

nak je la. bukan selalu dpt pun.

mamyharraz said...

beg raya coach!
glamer uuuuu ;)

HeNRieTTa JoSe said...

Salam perkenalan...xpe beli....sebab tahan lamer dan berkemampuan....klu tiap bulan nak bli kira membazir la tu...

Lizzie Yasmin said...

Kalau jarang tukar tak membazir pun beli. Anggap hadiah untuk diri sendiri lepas penat cari duit sendiri.

lyza said...

Birthday kita sama ek..bulan 9 gak.. pun dah minta hadiah awal..henbag gak.. hehehe..
Dan agaknya org yang lahir bln 9 ni memang jarang tukar henbag or kasut kan.. sebab saya sendiri pun 4 5 6 thn skali baru tukar henbag..tu pun kalau dah buruk sgt..kasut plak..yang tu satu la pelbagai kegunaan..shopping,kenduri,opis, kasut yang sama je...

Qhaifa Nur said...

dapat offer jangan ditolak, rugi he..he..

Kella said...

wah.. untung la.. =)

Farah Shamsudin said...

ala dear, agaknye hubby nak bg hadiah la tuu. Takpelah.. da ade green lightkan?

thanx ye dear singgah blog saya..

♥ ROS ♥ said...

Btuah bdan... :) rezeki jgn ditolak.. Tp klu ade yg diutamakan lebih baik utamakan :) hihihi

SURIA AMANDA said...

tahun ni...tahun sederhana bg i...so,pakai apa yang ada jer...x nak emmbazir..nak simpan duit utk majlis sendiri tahun depan

Adylia Qarissa said...

maaakkkkaaaiii...mahalnya akak..kalo dkna jd akak pon seribu kali dkna pk :)

Mummy Akmar said...

Ikut sahaja kata hati...

Salam Kenal ..

Nanti datang ke blog saya yer Queen of The Castle

Nanti follow blog Mummy Akmar yer!

Take Care

Rara Nasiha said...

Coach memang sangat mahal. tapi bukan selalu pun berbelanje macam tu. entah2 sekali seumur hidup. ape salahnya. hehe :)

Eye_nee said...

sekali in 5 to 6 years time..ok lah sis..pejam jer mata..bukan utk org lain pun..utk diri sendiri kan..

kakcik said...

Alah membeli, menang memakai. :)

ieda said...

aah setuju ngan kakcik
beli je dikk
bukan selalu kan ;)

Cik Puan Rara said...

heheheheh beli je,bukan selalu.

~Beb~ said...

beli je laaaa.. bukan sll (cewah ayat)

tapi betol la bkn sll kn? lagi pon dr entry ni nmpk ko mcm betol2 menghargai setiap pembelian itu. so y not. biar menang memakai.

FnF Simple Life said...

Best tuuu. Beli je laaa... hik3x...

sitisaliza.com said...

rezeki jgn ditolak... heheeeh

Myluv - Syl said...

harga mak aihh..
pendapat saya. kalau berbelah bagi tu baik takyah beli sebab takut menyesal. tpi kalau keinginan tu tinggi. beli jela dan anggap sebagai reward. kena fikir faktor keperluan dan kehendak. kalau semua keperluan sudah dipenuhi. why not kita penuhi kehendak. kan kan..

eB said...

beli jerk
^___________^

faraherda. razalan said...

Beli je...hehehehe...

wahida said...

kalau dah diberi green light tu apa lagi? ekekek...

MizzTina said...

ermmm, pk byk kali.. pk elok²..

Bitt (double IS) said...

i pon tak suka sangat handbag...tapi kalau terdesak nak sarung gak handbag...if tak de brand tu rembat jek satu...lain la ada melambak yu..tu dah kira terbazir dek habuk gitu...akekekkeke

harga tu yg kena pikir...samada nak kurang atau tidak...yup tang tu yuu fikir lerr...hehehehe

Prettywrite said...

elok beli..kalo tak nanti hati dok teringat2..lagipun bukan sokmo kan..:)

Kesuma Angsana said...

kalau dh x selalu beli ajelah!.. dh ada green light en hubby tu...

Cinta Misteri said...

Klau jrg beli brg, baik beli, make sure beg tu sgt brkualiti dan thn lama.
E'รจh, b'day kita samalh bln 9.

iEdA said...

coach mmg mhl tp sgt2 berbaloi...pd ida, ida sgup beli benda yg kita tau kualiti dia cmner sbb ida jenis kalo mbeli, biar mahal asalkn tahan lama n biarlah org kata dh ketinggalan zaman jnji brg yg kita guna 2 thn lm + bole lasak :)

~AmyLiana86~ said...

kehendak tu..amy pun pernah macam tu..bila dh beli baru nyesal..masa nk bukan main...tp kalau dh betul2 suka tu beli la tuk kepuasan hati..

Papa Mifz said...

kalau 5-6 tahun sekali invest rm800 rasa nyer berbaloi tuh...jgn lepas kan peluang..pergi beli itu handbag ini malam jugak!!

are_lin@yu said...

heheehe kalau mcm tu bli jala sis..mgkin hubby sis ada lbh tu..hihi..salam ramadhan dear ;-)

Munnafendy said...

errr...dah dapat green light ape lg...hihhii

maszmadi said...

alohai dah berbelah bagi plak... erm kalu hubby izin kan n dia yang kuar duit, tu ok jerk kut... kan

Ogy Nordin said...

Amik je la..rezeki jgn ditolak... Bukan senang nak dpt offer tu hhehehehehe

WuMing said...

Kalau dah bapat Green light... Yang beri pula mampu...

Dan tak tangguhkan benda lain yang lebih penting...


Apa salahnya....

Hanif Idrus said...

Beli ajer...hahahhaha
SEbab kalu tahan 5 atau 6 tahun bahagikan ...berbaloikan..

Si Matatajam said...

Kalau cik abang dah rela hati nak bagi..Alhamdulillah terima je la... Lagipun tak selalu nak dapat kan...kalau dia mampu tak pa..

..::..aRe-Na..::.. said...

hehehe,keizinan dh diberikan tuh izwa..per lagikk....hehehe..
teruskan jek...nti dh dpt,share sini ehh..nk jgk tgk hehheee

mama aleen said...

kalau hubby dh bagi cepat2 la.. takut dia ubah fikiran.. hehe :)

Aida78 said...

suruh mr.hubby belikan sempena hadiah hari jadi auwww...

MamaEma said...

sweet pula ayat permintaa tu

UmmiSyarni said...

dah dpt green light apa tunggu lg.kalau tak tido nnt termimpi2 pulak.hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang