thumbnail

Monday, August 06, 2012

2H1M di De Palma Shah Alam


Entrance

Bilik 202

Laluan Lif

tu dia pegi tekan telefon!








budak yg pantang tgk pool!

Sahur kami setelah penat balik dari I-City pukul 1 pagi (next topik about i-city..maybe or if rajinn..), rabak tak rabak makan tetap makan!hehehe..tak kuasa nak tido then bangun balik utk sahur sebab sahur kat hotel dari pukul 12 mlm-4 pagi..mane dannn....ape pun makan kat sini memang SEDAP!!

Rumbia Coffe House


See..takde org!Pukul 1 pagi ko!

My feveret part amik gambar..kekeke..

bukti mata dah rabak!

warm,cool & cordial water

antara sebahagian kek,kuih & lauk

Sambal belacan di pukul 1 pagi?belasahhhh....

Ayam masak merah yg sumpah SEDAP!!

Kari Daging yg sedap jugak..

Makanan kami di 1 pagi..

Tomyam Sotong SEDAPPP!Coffee & Air Kordial

Anak-anak yang bertenaga di waktu pagi..pagi??

Pencuci mulut!

Doa sebelum & selepas makan pun ade!

Sepanjang bulan puasa De Palma Shah Alam buat promosi RM138 bilik+sahur.Kami tak amik set buffer dinner/berbuka sebab kami ke Yazid Burger nak try burger besar pinggan!!Yang ni next entry ye...sedap burger tuh!(err...ade ke dlm blog ni aku ckp makanan tak sedappp??)


Walaupun bilik agak kecik buat agak selesa bagi kami yg tak cerewet psl hotel ni..cukup utk tido,mandi & solat je dah okey bagi kami.Utk Syahmi kami minta 1 lagi comforter utk dia tido bawah..selesa lagi tgk dia tido kat bwh siap bgn lambat lagi..hehehee...


Makan sahur kami bagi 5/5 bintang...wahhh...serius ckp mlm tu mkn memang sedap!Makan sebelum nyer tu adik ipar & biras ckp so so jek..




nota kaki : lagi 2 minggu nak cuti ke KK pulak..tak sabar!

37 comments:

Kakzakie said...

Sahur jam 1 pagi? Kakak masa tu sedang lena...

qasehraihan said...

alahai kak..de palma ni dekat sangat ngn saya ni..tp xpernah lagi jejak..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

Anum said...

awalnya sis sahur

FAUZIAH MOHAMAD said...

ni supper ke sahur...belasah je...sedap2 tu menu

maszull said...

assalamualaikum Mrs.Eady...awalnya bersahur kan sedap2kan tapi lauk2nya nampak memang...:)

The ShomeL TwinZ said...

menu sahur dah mcm menu berbuka jew.hihi...best2

eLL said...

murahnyeeee boleh tahan jugak ye.
1 pagi...fuhhh. awal&scha. haha

Bazilah (^0^) said...

jeles lah tgk kakak kite nih berjalan jer huhuhu

ariana said...

bestnya..sesekali boleh lepak n sahur kat hotel cam ni kan..tp boleh tahan harganya tu..makanan pun sedap2 semua..:)

mummycda said...

tgok pic izwa pun dah tau mesti best sangat...berbaloi Rm35 plus makanan sume sedap2..hihi

Den said...

wah..sedapnyer tgk lauk pauk tu.. huhu.. (kontrol nafsu.. )

jom tengok tudung
http://gerobokecik.blogspot.com

maszmadi said...

macam sedap jerk makanan tu sume, tapi larat ke nak makan pepagi tu lepas penat berjalan... hehe pape pon, best la kan, satu experience baru sahur 1 pagi..

IDAZS said...

best! best! best!

Alin Marlini said...

Seronoknya puasa2 tido otel..

Nazayiena said...

Sedap2nya menu sahur tu.

Rahmah Ram Ram said...

meriah betul makanan yang dihidangkan di waktu sahur...memang menyelerakan lah...

Cho Zila said...

ehm dah tertarik menarikni.. cam bestnyer nak gi... nampak macam berbaloijer... dulu kat groupon tengok macam2 offer tapi bulan puasa cam tak bestjer tapi tengok gamboni macam nak buat gakler.. duk hotel bulan puasa...

Kesuma Angsana said...

wah sempat juga cuti2 mcm ni bulan2 pose ni yek! hehehe

Azzah said...

meriahnya menu sahur..

angahMia said...

adoi kak..lapar tgk entry ni hehe

Daddy Ziyyad said...

makan sahur macam tu? hahaha..neriah betulll..macam berbuka!

Lady Rina said...

bestnyerr...

Masz Sidek said...

meriah lauk sahur....

waktu sahur sy memang tak nak makan makanan yg pedas2... sbb takut sakit perut... huhuhu

sasha @ mumyalyaqil said...

hehe..ha ah..semua ko cakap sedap.. :p best la bulan posa pon dapat stay hotel ko.. :p

~najwa~ said...

Tak pernah try lg book hotel utk sahur mcm ni. Rate 138 tu kira ok sgtlah. (kira mcm breakfast free la kan).

WuMing said...

Hotel ini memang bersih dan cantik... Service dan breakfast pun kelasss...

berdanding dgn sebuah lagi kat swimming pool sana....

Hancurrrr... Breakfast sama saja tiap hari... Kena pula terpaksa lepak kat sana hampir 2 minggu...

♥ ROS ♥ said...

ros suka makanan kat hotel de palma ni.. sonok dpt spend time bersama..opsss :P

Syazwan Che Deraman said...

perut tak meragam ke makan pukul 1.

baham sambal belacan plak tuh.

IntaNBerliaN said...

part makanan yg best tgk tu.. hihi

mama aleen said...

bestnya izwa.. promo ada lagi ke?

ieda said...

memang nampak selesa ..
kalau namanya otel dikk masakan selalu memuaskan ;)
untungg .. rejeki nieee ;)

Nieyl said...

awalnyer sahur kak...klu nieyl kol1 klu x lena tdo...kuar ngan en.husband g mamak...xpun g downtown...hehe~

MamaEma said...

memang pun dua-dua bermata merah.

FARAH deeb said...

bulan pose pun jenjalan... wahhh! Kalu den sume memang TAK laa sebab sume melepek hahaha... (kalah budak2)
My latest Entry :)
JJCM: Day 17 Ramadhan 1433

♥ Wina ♥ said...

wahhhh best!

terliur tgk makanan..

Bitt (double IS) said...

ye la merah2 mata uolls...

anisalya said...

tqk pernah menginap tp pernah buat dinner kat situ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang