thumbnail

Tuesday, August 14, 2012

Iftar Terbaek Di De Palma Ampang!

*giler..update entry ni dr smlm hari ni baru bleh puslish..internet giler punyer psl**

Disebabkan tumbdrive tak jumpa lagi terpaksa la skip cerita berbuka di MAEPS tu..sobsobsob...
Kelmarin kami di jemput berbuka di De Palma Ampang oleh komuniti MiGlobal, last week saya bagitau kene byr utk en.hubby & syahmi je kan tapi alhamdulillah last minit diberitahu kami anak beranak disponsor sepenuh nyer!

Yang penting meriah dan makanan pun tersangat bnyk dan sedap gilak!Serius...kebanyakkan nyer sedap lah!Dari mee goreng sehingga ke pencuci mulut iaitu ais krim & abc!Kambing jgn ckp la sentiasa tersedapppp antara yg sedap ahhh....Oh lupa..ayam lemon pun super sedapp!!

Jom la layan gambar,biar gambar menceritakan keSEDAPan nyer..hehehehee...

gerai paling glamour nih!







posing kak..hehehee...



gulai kawah






entertainment

Menarik kannnnn.....ade lagik!


anjuran MiGlobal

My feveret shoot

anak dara yg amboiiiii...

kuih pembuka selera

Tu diaaa....

Kambing....sedapppppp!!

saya punyer...sikit jek..(sgt!)

Ayam Lemon yg super sedapppppp!

Adik gedix...

Hot & Cold



My hensem hero

budak ni lagik...

Pencuci Mulut

Si Jantung Hati

Me & My love..ehikss...

Komen saya : makan kat sini SEDAP-SEDAP belaka!Tak tau la tekak org lain & mungkin sebab saya atau en.suami bukan lah cerewet org nyer bab-bab mkn ni cuma kalau sedap kami ckp sedap or super sedap la..hehehe...kalo tak sedap kami ckp biase-biase jek..
Sangat recomended la makan kat sini,pilihan yg bnyk makanan yg sentiasa panas cuma keadaan sgt sempit & pack skit la..nasib kami dpt meja tepi so tak kacau laluan org.

Ohhhh...btw kami sekeluarga dah pakai baju raya kami!Hehehehe..dah rasmi okey..
Dari pink belacan terus jadi hijau carca merba!Tak kisah la sebab baju pun pakai baju ape yg ada bukan beli baru kecuali baju anak-anak je sebab baju lama diaorg dah tak muat :)


Ada ramai artis yg mkn kat situ mlm tu mgkn ade promo drama/berbuka dgn anak yatim kot cuma ade sorg artis je yg kekwat sgt..aduhaiii...cantik tapi belagak tak bleh blah gak kak oii takat pakai rambut & bulu mata palsu i pun cantik kak..oppss....(pangkah dia terus!)


nota kaki : hari rabu & jumaat ni berbuka kat luar lagi nie...habis la diet....


52 comments:

Anum said...

wah bestnya sis
suka umah baru sis

nur anis said...

waaahhh....banyaknya makanan..heaven!..huhu

Kancil 8349 said...

wah...menariknya...banyak plak makanan tu

BERT said...

wah layout bru... cntik kale hijau2 biru gini... segar je mate hihi...


fuhh tgk mkanan byk2 mmg terliyoo :))

♥ Wina ♥ said...

sukalah warna baju melayu syahmi...suke sangatttt!

Mrs Lurve said...

comel btl anak dara duk posing tue..makanan nmpk seme best2 dan sedap!

Kesuma Angsana said...

kat sini mmg best !

wahida said...

aku rasa hepi giler sbb aku berjaya tak update makan2 dlm blog sepanjang Ramadhan ni...yeeehaaaaa!!

Sidratul Muntaha said...

biras aku keje hotel dulu sebelum convert.
so far lepas convert dai mmg rekemen de palma sbb kitchen dia msk ok.

FARAH deeb said...

Bab makanan punye manyak tu satu, tetiab disponsor pulok! Adehhh hamat jeles! Ayam lemon???!!! Lagilah jeles! Ahaks!
My latest Entry :)
JJCM: Day 24 Ramadhan 1433

Cik Awin said...

wah, cat baru gitu...ala2 hijau turqoise..nice la kak...

Bitt (double IS) said...

sedondon u! cantik!

kite pernah berbuka sini, tempat dia memang sempit jugak...kita suka kambing dia..hehhe

Rahmah Ram Ram said...

boleh tahan dan not bad juga fud dia...btw cantik header baru ni..nampak lebih bersemangat nak ceria izwa...

Kakzakie said...

Adik pandai bergaya dan Syahmi pulak dah pandai behave well kat majlis. Suka tengok mereka berdua sebenarnya kakak nie Izwa..

bujal X said...

kakyah tu sejak tahun 2008 lagi dia da ada da~~maunya tak popular~he~~

MRS. K said...

kite pon tak update lagi yg iftar kat maeps tu.. huhuhu malas la hai

Mrs. Norrie said...

de'palma ampang memang best...tahun nih tak sempat nak terjah sana...takder masa dah....

Eye_nee said...

Untungnya dia disponser mkn anak beranak lagi uu...tgk guai kawah tu terliur la pulak..akk suke sgt kuih ketayap Aka kuih gulung tu sis...sedapnyaaaa...

SYANI said...

Banyaknya makanan... Dah lama tak beriftar kat luar.. Asyik2 bawa balik dari pasar ramadhan je la..

Hanis Azla said...

aduhai.. sedap2 semuanya izwa.. sukanya dok layan hero 7 heroin izwa yg super cute tu.. makan2 pun tak nmpk comot.. klu anak2 akak sure dah ada kesan terkena kat baju... he..he..

nieda said...

nampk sedappp semua..thn ni nieda belum pernah lagi berbuka kt luar..perut maju ke depan ni lbh selesa buka kt rumah.,hehe

Masz Sidek said...

Rambang mata... byk betul menu...
tak tahu nak makan apa...

Qhaifa Nur said...

banyaknya makanan....
mesti tak larat nak makan semua hi..hi..

Elih Japahar said...

oo, dah rasmi baju baru ye..haha :) comel budak2 tu..

Daddy Ziyyad said...

hahaha...gerai Goreng2 Kak yah tu haruslah paling glamour...nama pun dah glamour!

Saleha said...

wah seronoknya
mcm2 ada.. menggiurkan sungguh
event opis ke?

Farah Shamsudin said...

bestnyee.. nampak gulai kawah tuu.. lame da tak makan ni.. uwaa...

Pn. Sheila@CC said...

wow... menariknyer menu... bestnyer...:-)

eMMe said...

kalo bayar seorang brape ek dear?
u asik ckp sedap je, hehehe.. wat i gulp2 kat sini, hahahaha....

Nini D.. said...

kambing.....saya suka!!

♥ ROS ♥ said...

Memang ros sokong sgt kesedapan tu.. Biasa mkn bekfast n mkn tgahai pun sgt sedap :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bessstnyer, terliur daa...
kite sepanjang bln pose ni x berkesempatan lg nk bukak pose kat luar..
sianla kat mak buke pose sorang2, nk ajak sama mak masih dlm pantang 4 bln 10 hari lg.. huhuuhu

cik kumbang said...

geram tgk budak kecik tu akak, comey sgt huhu~
dgn gaya dia yg kiut miut tu hehe~

Aju Mohit said...

mmm memang menariklah izwa. wahh cunnya rumah baru, cantik sangat@!!!

mummycda said...

wah...nikmatnya makanan kat situ....

maszmadi said...

alhamdulillah rezeki x payah bayar kan.. erm, best makan kat hotel tapi malas nak bangun duduk ambik makanan.. haha

kakchik@ella said...

nmpak sedap!!

ieda said...

sedap2 menu .. comelnyaa si kecik tuu senyum macam tuu .. geram lak tgk ;)

sudipVSsenduk said...

selalu dapat bubur lambuk free dr de palma ampang kalau lalu tepi hotel tu..

fazitaismail said...

wahh bestnya kak...makanan pun sure bnyak kan..abc tu terliur weyyy..haha

maya amir said...

slmt hari raya & maaf zahir batin (takut akak tak sempat nak bw before raya ni, so kene ucap cepat2):)

- dieyana - said...

wah banyaknya makanan meriah. syoknya buka bufe2 gini. tapi kenangkan perut dieyana yang tk bleh terima mknn bnyk sgt, senak ketat dan sewaktu dgnnya, cancel la bufe2 ni..sobsobsob....

GreenJade said...

wahhh rejki tu sis last mins sefamily disponsor gitu

sedap2 n byk betul varities ya..mmg rambang bijit mata hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

paling sedap dengar sponsor la kan?? meriah karipapusing gitu. pstt.. artis mana yg kekwat tu? bajet peminat dia tu dtg dr luar negara ke nak kekwat dgn org mesia.. op's! :D

Ninie said...

sedapnya mknan kat situ..... Kat ampang pun ada De Palma ek? Ninie penah pegi De Palma Section 19 shah alam n Restoran De Palma SACC Mall Shah alam je... =)

mama aleen said...

makanan De Palma memang sedap2 kan.. bestnya dapat makan buffet :)

fiza said...

Rambang mata nengok makanan. Cantik baju raya ☺☺

Nazayiena said...

Anak dara mkn buah je dr tadi,byk lg makanan lain yg sedap tu.

maszull said...

assalamualaikum mrs.eady...bestnya n makanan pun banyak pilihan yg paling mama suka tengok ialah bahagian ulam2an tu memang best jer...:)

mrs puex said...

nmpak pon mmg setappp!!!

MamaEma said...

banyaknya ulam-ulaman tu..tak pandang dah lauk lain

Rozita said...

sedapnya izwa...akak tak pernah lagi buka kat luar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang