thumbnail

Wednesday, August 08, 2012

Kegemaran Kami Berdua / Baju Raya Takde!!!

1 cerita happy dulu...yg ni nak bagitau 2 lagi makanan sedappppp..hahaha..blog ni keje nyer asyik la mkn mkn mkn dan mkn je laaa....

Pecal RM3.00

Pecal Homemade yang hanya muncul dibulan puasa sahaja!Dijual oleh org office dari department lain,mak dia buat...sedappp...sumpah sedappp....sedappp giler...tersedappp laahh!!Perrgghh.....

Saya tak makan sayur hanya makan tauhu & sengkuang jadi nyer sayur lain en.suami yg habiskan..hehehe...sharing is loving kannnn :) 

dan makanan kesukaan kami setiap masa ialah...

Maggi with air kelapa lemon!

Maggi makanan kesukaan kami tak kira masa!Letak nugget hotdog bnyk2,letak telur & cili padi mkn panas-panas!Peerrgghh...memang terbaik!Cepat, tangkas & malas!Hahahaa..ni masak org malas nak pikir nak masak ape okey.Sekali sekala hilang idea nak makan ape okey la kan..

2. berita duka..saya TAKDE BAJU RAYA!Ahhh....malas nyer nak pegi cari!Baju 1st yang di tempah bapak besar...2nd baju yg ibu beli pun bapak besar!Adoiii....memula baju anak dara yg takde ok fine dah cari online dah dpt dah then cuba baju sendiri...amik koooo.....gedobos!

RM85 ibu beli...saiz M nii...org tu ckp cutting kecik tapi mane cutting kecik nyer??

Okey sakit hati sakit mata sakit telinga sakit otak nak memikirkan benda yg takde nie, kat luar baju yg ade manik mcm ni memang tak masuk dek akal!Harga RM189-RM223 okey...utk 1 baju?Tidak la..rase nak jual je la baju ni dari tak pakai...hurrmm....malas nyer nak tempuh org kat JLN TAR tu waktu lunch time hari jumaat...aaaahh....fengsan!Tak nak raya la mcm ni...


nota kaki : TEMA PINK BELACAN tapi otak dah rasa nak pakai carca merba je nih...

36 comments:

SYANI said...

Pecal.... feveret kami laki bini jugak..

fAtrinA said...

susah kot beli baju on9..huhu sabar ye :o)

AzuraFazil DIN said...

xbape makan pecal . tp en somi sgt suke..

murah le kalu rm85 tuk bj ado labuci2 gitu kan ... selalu nye sure atas rm100

mummycda said...

maggi i like sgt2....hhmm kena alter la sayang sbb manik cantik la....

fiza said...

Dah lama tak mkn pecal.

Daku tak beli apa pon lagi, baju raya anak pon sama. Minggu ni kot baru nak gi.

Nak ke jalan TAR...tak sanggup mak nok, bukan jalan jer sesak, manusia pon sesak gak.

mamyharraz said...

sedapnya megi.
baru tau air kelapa letak lemon sedap.ok nnt nak try ;P

Anum said...

pink lagi

~AmyLiana86~ said...

cantik baju raya tu..air kelapa bestnyer

SURIA AMANDA said...

i pun x beli lagi baju raya...

♥ Wina ♥ said...

tak pernah makan pecal..

errr knp baju yang tempah pun besar?? sudah kurus sangatkah? ehehehee

ala..wina pun belum ade baju raya..nanti²lah cari yg penting anak² ade baju..kite nie baju lama² pun boleh recycle ;-)

Rawkzell said...

owh lapa pulak tengok makanan ni . huhu . cepattlah buka :D

AyueJean said...

Lama sangat tak makan pecal.....
Terliur AJ tengok tau...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

dah lama tak pekena pecal ni... owh mana nak cari ni...

Gieyana said...

design dier dh cantik..cuma sizenyer la erk..haizz!

Pecal tue menarik sgt..:-)

Mrs Lurve said...

pecal tue mcm gado-gado ehh?
kalo kat sini diorg pgl gado2

Fauziah Mohamad said...

wah megi dap tu!!

nur anis said...

sedap la pulak nengok pecal tu..

murah tu..tapi besar la pulak kan..

Hanif Idrus said...

Dah start nak taya ini...dah keluar entri baju raya ini...hehehhee.
Selamat hari raya..

Kakzakie said...

Kalau adik tak nak raya sebab tak ada baju tu oklah juga.. ini mummy dia dah merajuk.. Izwa dah kurus kot. Boleh alter sikit Izwa. Kakak ajar. Buka bahagian tangan dan pesak, jgn kacau pesak cuma asingkan bahagian badan lepas tu gunting bahagian badan je kecikan kemudian jahit balik. So tak kacau manik tu...

Azzah said...

lama x mkn meggi..:)

Saleha said...

masalah kalau beli baju online macamnilah kan.. sebabtu kita kalau nak beli baju tak suka beli online.

kitapun suka makan megi.. erk terus terliurlah..

izla said...

saya pon xde baju raya lgi.
tapi esok cuti nak gi beli baju raya kat jalan TAR..hehe

Sukma Bintara said...

makanan yang sodap tu!!!!!!!!!! lapar.. hehehe

ros_reeza said...

ala..jgn la tak raya pulak.. nanti gi cari ye baju raya baru..

p/s : ROs pun tak beli lagi ni.. hhuhu

Lynda Che Lah said...

Oh pecal..feveret sy..kwn mama sy ada jual kuah kacang tinggal bancuh..tp lama dah tak beli..ni buat nak g beli ni..

sy takut nak beli online baju-baju ni..xmo berduka..g cr satu yang simple n cantik

Noli@Ibu Wafa said...

xpenah mkn pecal..haha...
.
pink belacan..hurm menarik...sempat lg nih nk membeli belah..hoho

ckLah @xiiinam said...

Selamat hari raya....hehe

Nieyl said...

nieyl suke gak makan pecal..tetapi..nieyl suke makan sayur jer..kehkehkeh~

maszull said...

assalamualaikum mrs.eady...cantik nyer baju raya...:)

are_lin@yu said...

cantik labuci baju tu..hehe

nur said...

dah lama x makan pecal..

sayangnya.. baju tu dah cantik.. size plak x menepati ye..

Nazayiena said...

Cantik baju tu,tp sayang bukan saiz.

mama aleen said...

saya pun suka pecal.. tapi org utara panggil gado-gado.. cantik la pink belacan.. suka2

UmmiSyarni said...

suka jugak makan megi malam2 buta.huhu...
Baju manik2 tu mmg mahal la.padahal jahitnye bukan kemas pon.

Dkna Abza said...

last week dkna mkn pecal ayam kat kl. 1st time makan, nasib baik tekak boleh terima.

anisalya said...

sabar je la. sedap ke kelapa lemon tu? macam best je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang