thumbnail

Friday, August 03, 2012

Telur Dadar Cheese



Giler tak rehat tak pegi mane..jadi ni entry kali ke-3 hari ni,,hehehee...layan kan aje!
Makanan kegemaran kami yg terbaru....yummmeeehhh!

Telur & Cheese

Hot Dog & Nugget di potong halus - goreng dulu..

Tuang & campur semua dalam kuali

Tadaaaa......


Sepatut nyer telur dadar diletak hotdog,nugget & cheese tapi disebabkan en.hubby tuang telur tu last dah jadi hotdog,nugget & cheese disalut telur!Ape pun tetap sedappppp......sluurrpp!terliur.......ngeeee..~

Simple tapi sedapppppp..... 


nota kaki : ni la jadi nyer kalau dah hilang idea nak masak or nak mkn ape!belasah je ape ade dlm peti ais tu..hehehehe.....

54 comments:

♥ Wina ♥ said...

waaaaa terliur!!

idea yang sangat² best nie..

- dieyana - said...

wah, tq2! beri idea utk masak buka/sahur..simple...

AyueJean said...

Ermmm... Nampak best......
Terliur AJ okay...
Hehhehe..

Gieyana said...

idea yg bagus nie..nak try la nnt..:-)

- dieyana - said...

tapi nuget n hot dog tu kena goreng dulu ke? baru campur dgn telur?

SURIA AMANDA said...

maknanya telur dadar letak hotdog ngan nugget la kan...letak cheese tu x rasa muak ke?

qasehraihan said...

nampak menyelerakan..

kakchik@ella said...

wahh!! good idealah. blh la KC cuba nanti.

mamyharraz said...

semua yg berkaitan cheese mmg terliur!

IDAZS said...

wah...resepi yang sedap ni..tq2 boleh try nanti :)

Mimie_Zatun said...

balik ni boleh cuba..
nmpk sedapp...

maszmadi said...

hah idea ni nak masak buka petang nanti...

iEdA said...

wah..simple..bole buat jd mknan tok sahur ni..

Kesuma Angsana said...

best ni, KA kena cuba juga !

Myra Jay said...

Wahhh menarik..

Boleh dicuba ni :D

~AmyLiana86~ said...

wah sedap tu..

Cik Sara said...

weee... idea yang menarik tu.. nampak sedap... macam terbau-bau je..=D

Kakzakie said...

Salah satu resepi sahur kakak ini Izwa. Tapi kakak nuget dan sosej tak goreng dulu terus masuk dalam telur baru goreng/dadarkan...

Rahmah Ram Ram said...

arghhh...lapar la pulakkk!!

eLL said...

boleh try ni kak izwa, hihihi

sedapnyeeeeee

♥MAMASYAZA♥ said...

wah menarik ja, mesti anak2 akak pun suka kalo buat camni

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ok jugak ni boleh tiru sbb semua stok ada kat umah.. kekekeke

Mrs Lurve said...

wpun simple, tp nmpk sgt yummy

Munnafendy said...

waaaaaa gud idea laa!! tp masa menggoreng tu xleh terbalikkan la kan?

Gugu Suseno said...

pose2 gni tgk pic makanan , ape pon sedap =.='

Lynda Che Lah said...

boleh cuba..nyummy!tq sharing

Azzah said...

boleh cuba ni...

nur said...

boleh try ni..

nur anis said...

tak pernah buat macam ni..boleh cuba ni..:)

Nieyl said...

x pernah buat..xpernah tahu..tapi arini dah tahu..n nak try...kehkehkeh..

Masz Sidek said...

nampak sedap.... nak cuba jugak nanti...

Cik Puan Rara said...

best nya! rara suka cheese,tp mst x leh mkn sbb suami lak x suka cheese.

Farah Shamsudin said...

wah! sedapnyaaa... bole buat malam kang ni..

Zana Adieyza said...

nampak macam menarik jer ni.. nak try la.. gambar tu sgt2 menggoda ok!!!

MizzTina said...

nk buat gak la...

Eye_nee said...

yg sebanrnya mcm mana sis..goreng HD+Nuget then masukan dlm telur..goreng telur then masukan cheeese..mcm tu...suka tgk lelehan cheese tu..

MamaEma said...

boleh tiru masakan ini..utk masak kat anak...anak paling suka hotdog tu.

ema pergi ke buffet UPM tu ahad ni

diana said...

ada cheese tu mesti sedap..

- abdul hadi abdul muti - said...

pergh..cheese meleleh macam paip pecah.haha

Bitt (double IS) said...

hehehhe sedap tuh!
selalu saya bantai telur dan hotdog jek...tak pon telur dengan nugget...bubuh bawang besar hiris...jarang dpt cheese selalu dpt kotak cheese jek dlm peti...sob sob sob

eMMe said...

euwww... Dear, i x bleh tgk mknan ade cheese... Feveret, ni ape name resepi ni? I tot u nk wat spegetti td, hihi.. Tp i leh imsjin, mesti sdap ni... Hihihi...

Tina Othman said...

sedapnya, nak try lah nanti

Mrs. Norrie said...

menarik jugak nih

khairul said...

adoi..menggelegak perot tgk pics nie

Eca Dwinky Asha said...

wahhh..sedapnya...simple je kan?..nak try buat nnti :P


raya ke-2 wtpe ke KK?.jmpt dtg raya ruma eca,tpi jauh dri kk.hehehe

Bobo said...

wwow! nampak simple je nak buat ni, campak je bahan2 dah jadi ek hehe..tp kenyang juga ni.. huuuu sedapnya..

ieda said...

wah ! leh cuba nie

tapi x leh buat selalu kan

sbb ada cheese ;))

mummycda said...

sedapnya makan ngan roti pun bole kan...:)

anif abdullah| AA said...

aduii.. sedap ni.haha

Hanif Idrus said...

Sodapnya...

FnF Simple Life said...

tu diaaa... telur dadar dah gaya2 omelette dah ni... siap tabur keju sosej sumer... mmg kompem sedap le...

Kancil 8349 said...

sedapnya....nak cuba lepas nie

Saleha said...

wah, boleh try buat gak ni.. brp biji telur guna tu?

anisalya said...

ade cheese. i loike.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang