thumbnail

Tuesday, August 28, 2012

Kota Kinabalu : Pulau Manukan yg indah..

sambung mengupload dari smlm!hampeh nyer internet...grrr....

Part yang dinantikan!Yes Pulau Manukan yang diidamkan selepas tiket Krabi burn hari tu..
Alhamdulillah tercapai gak hasrat nak jejak ke sini dan SubhanAllah cantik nyer hanya ALLAH SWT yg tahu ... cantik sgt dan tersgt berbaloi pegi sana.Tak payah dah nak pegi luar negara sebab dalam negara kita masih penuh lagi dgn pulau-pulau yg cantik.


Welcome to Kota Kinabalu

anak abah la sgtttt....

kaunter beli tiket bot ke pulau..

Fee yg ade

Bot ke pulau-pulau


angin kuat!

melambung tapi tak seteruk kat perhentian...(org kata la..hehehe...)

Sufiya ckp 'pala adik sakit!' hahahaha..dia tension bot tu bising!

sakit la sgt kepala tu...hehehehe....

selamat dtg ke pulau manukan!

yuran pulau RM3 ke 5?hehehe...lupa!

nice kannnn....

on the way ke pantai...

kita sambung ye upload gmbr sebab hazab giler nak upload gambar walaupun sekeping menyebabkan mood nak berblog dah hampir senipis bawang....

Masih lagi termimpi-mimpi keindahan pulau manukan nie.Cantik..bersih..aman...tenang...aaahh pendek kata best giler la!Sampai rasa mcm tak sangka kat Malaysia ni ade pulau yg sgt cantik mcm nie..gitu ko org jakun ckp!Hahahaha....

Smlm ada borak dgn en.eady psl nak pegi Matta Fair next week,ingat nak sambar pakej ke USS but setelah berbincang berborak mengira kebaikkan keburukkan termasuk segala kos yg ada..Kami rasa lagi best ke Manukan dari USS sebab kat sana nnti (USS) Syahmi & Sufiya bukan boleh main apa sgt..hehehehee....(padahal kami tak puas nak snorkelling..hahahaa..)

Ehh..USS best giler tak bwk budak umur 5 & 3 thn?Anyone bleh jawab tak...?


nota kaki : sedang gigih upload gmbr yg lain....zzzzzz..........

34 comments:

Anum said...

wow bestnya sis

Cho Zila said...

suka gi sabah... memang pulau dia sangat2 cantik akak der gi salah satu pulau taman tunku abdul rahmantu tapi tak ingat pulau per.. sipadan lagiler akak suka.. nak gi lagi... mst...

Cho Zila said...

ps: ramai yang tak galakkan akak pergi sebab anak kecik lagi 5 & 6 thn katanya banyak mainan tak leh main lagi.. sebab ketinggian..
memang teringgin nak gi USStu tapi mun dah ramai cakap gitu tungguler dulukan...

afzalsukasuki said...

kinabalu tak penah pegi apatah lagi Mydin Kuala Terengganu *erk!

Saya teringin nak pegi Sabah :'(

Cik Awin said...

bestnya.... nextyear leh g honeymoon ke kk jwbnya...

are_lin@yu said...

bercuti ke pulau ?beznya ..hehe..salam syawal dear ;-)

Rahmah Ram Ram said...

bestnya...raya sambil jenjalan.... :-)

fiza said...

Bestnya.

♥ Wina ♥ said...

my personal opinion tunggu anak² besar la bru best gi USS & kawan² pun cakap mcm tuh but up to you dear ;-)

eeeee rindunya nak gi pulau/pantai...Manukan jauh sgt PD pun jadi lah...eyh? hikhikhikkk

Daddy Ziyyad said...

Saya Sabah pun tak pernah jejak! haha...Mmg kat sana byk pulau2 cantik..

ps: cuba gi Legoland kat Nusajaya instead of USS

Farah Shamsudin said...

Pulau Manukan? besst nye.. ade pasang niat nak kesana..

~aYu~ said...

pulau manukan.. bestnya.. sy pun teringin nak ke sana. bulan 1 tahun dpn insyaallah nak ke KK. jika ada kesempatan leh gi pulau tu.

USS leceh kalau bawak budak-budak bawah 6 tahun sebenarnya sbb tak byk benda dorg leh main. sy pegi dgn anak yg 5 tahun dan 1 tahun. mmg nak kena gilir-gilir jaga anak sbb byk yg dorg takleh masuk sbb tak cukup ketinggian.

maszmadi said...

wow!!! pulau manukan memang best, tingin nak pi tapi ntah bila.. uhuk

KhaiZa said...

seronokya bercuti-cuti malaysia

ieda said...

wah ! speechless !!!!!!!!!!

Wanieys said...

wah bestnyer.....selamat hari raya :)

Qhaifa Nur said...

baru tgk dah best...belum pergi lagi ni...
seronok cuti kat sini...permandangannya cantik betul....

msredcheesecake said...

seronoknya pegi sabah.... snoorkeling kat sana mesti heaven kan?

selamat hari raya maaf zahir batin

mrs puex said...

weee...sgt teruja nengok gamba nih..tah bile la nk smpai sane..huhuhu

Siti Nursyuhada said...

Dulu honeymoon kat sana.. mmg best,,,.. wahh rindu palk nak gie sana...

Kesuma Angsana said...

mmg bestlah! tgk gambar pown dah leh rasa

nur anis said...

bestnya..wah...buat saya makin teringin ke sana...

Rinna said...

Bestnyaa dan cantik..pemandangan.. Nie yg teringin nak ke Sabah nie.. :)

Kalau gi USS tunggu laa anak2 tuh besar baru seronok nak ke sana..

merahandbiru said...

salam,

cantikknya tempat tu

KLIK isu pendidikan menutut keadilan

Azee Hana said...

wah,,beruntungnya dapat jalan2 segarkan..sabah bah..jauh la..huhuhu

faraherda. razalan said...

Dah lama berangan nak ke Manukan.

=D

LiYa HaNiF :: said...

hamboiii syoknya... bilalah dpt g sana gak nie.. ^_~

munna said...

bestnya... entah bila kak munna nak sampai sabah agaknya

Cikgu Ma said...

subhanallah..cantiknya...saya pun memang bercita2 gak nak p sabah suatu hari nanti

Marya Yusof said...

As salam Mrs Eady,

One of our next destinations...insya'ALLAH... mmg rancang nak bercuti ke pulau nnt sb umah kakak kat KK... sblm ni xsempat nak pergi pulau... tgk awak update ni lg terasa teruja nak pergi... Msia is truly the best place for vacation... sb tu people around the globe suka dtg negara kita utk bercuti :))


Bangga kan :))

cheqna said...

mak jeles...
huhuhuhu
x pe ko kak,,
nanti i pergi jugak...huh!!!!!!!!!

IDAZS said...

bestnya! belum sampai lg sabah! bila dpt pergi ni!

Hanis Azla said...

bestnya izwa.. dahlah akak tak pernah pergi snorkeling.. terus rasa teringin.. pada akak klu bawak anak kecik2 pergi USS okeya aje.. cuma tak brp fun sbb tak semua benda kita boleh bwk anak2 join sekali.. so adalah sedikit rugi di situ..

sal ya said...

syoknya jalan2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang