thumbnail

Wednesday, August 29, 2012

Kota Kinabalu : Pulau Manukan yg indah..(entry bergmbr)


Malas dah nak cerita..biarlah gambar yang beritahu betapa best nyer pulau nie..
Biar pun 10 org tnye best ke tak 100 kali jugak saya bagitau best giler...

saujana mata memandang

ciptaanNya..

start berendam!

abang syahmi yg berani.

start snorkel!

kami :) *ehh..adik takut ombak tuh!

ehemmm..... :)

kami yg happy!

bot dah bnyk org dah start ramai..

nmpk jeti dah ramai org?


pandang belakang..sobsob...sedih nak tinggalkan manukan!

abang syahmi yg masih tak puas main dgn ikan.

masih termenung..


muka happy setelah dijanji akan dtg lagi :)

bye bye manukan :(

kami yang sgt-sgt puas hati.

Serius ckp percutian kami kali ni adalah yang sangat membahagiakan menggembirakan.
Walaupun ada plan yang terpaksa dicancel tapi kami sangat berpuas hati dpt jejakkan kaki ke pulau idaman kami (ehh..idaman saya sorg sebenar nyer..hehehe..) dan alhamdulillah sepanjang bercuti berjalan kedua-dua anak sihat & happy tanpa sebarang masalah.

Kami sampai di awal pagi jadi air masih lagi sgt cantik & sgt jernih,pantai masih lagi tiada org sehingga la start tengahari semakin naik waktu semakin ramai org yang sampai, lagi-lagi pelancong yang maha ramai masa tu (sdgkan org luar pun dtg ke sini kerana keindahan pantai & pulau ni inikan pulak kita...tak bangga?)

Insya Allah if ade rezeki lagi,if dipanjangkan usia lagi kami nak dtg lagi..

#ada yg tnye : kenapa ko tak honeymoon berdua dgn laki ko kat situ?takyah la bwk anak!
meh sini nak jawab..apalah makna nyer honeymoon jika fikiran berada jauh memikirkan anak setiap saat?Honeymoon kami ialah bercuti sekeluarga & kami nak menikmati setiap masa, setiap benda bersama anak kerana waktu mereka membesar adalah sekelip mata..okey?


nota kaki : merancang nak bercuti di Lumut/Pangkor pulak hjg bln 9 ni...hotel mana ade pool yg best?
nota kaki : kejap lagi aku BW rumah korang sebab tgh busy nih!

38 comments:

Anum said...

seronoknya sis

Eye_nee said...

Masa akk pegi dulu..ramai pelancong dari Korea...betul kata kamu..Manukan sgt Indah..tp akk tak pandai snorkling lah sis..asik nak termuntah jer bila masukkan paip snorkel tu dlm mulut...

Cikgu Ma said...

seronoknya...

Cik Awin said...

ya allah best nya kak....x leh thn la tgk....

nur anis said...

fine..makin membara saya nak ke sana..huhu...tapi nak tunggu honeymoon lambat lah lagi..haha

cheqna said...

betul2..x de maknanya honeymoon kalau fikiran asyik ingatkan anak2...mana2 pun boleh honeymoon asalkan hati gembira....

Lynda Che Lah said...

sy sanggup berhoneymoon dgn anak sekali dr terkenangkan dia dok kena tinggal..manukan mmg best..sy pun nak repeat trip ni..

SYANI said...

Tengok gambar pun dah nampak cantik, inikan pulak tengok sendiri depan mata ye dak??

Sama la kita, better bercuti satu family lagi ceria & tak sunyi.

wahida said...

me so rindukan manukan....bukan je manukan, setiap pulau di sabah aku rindu...sbb setiap pulau ada keistimewaan masing2...

antara tempat pelancongan yg kami nak sgt repeat lagi sekali adalah Sabah dan Bali...

♥ Wina ♥ said...

air sangat jernih!!

abg forever dengan Ben10 dia hihihiii

SSulieana said...

Bestnya...ntah bila giliran family sue nak pegi plak...hehehe

ros_reeza said...

wahh..bestnya... cantik betul air dia tu...

MRS. K said...

dah penah smpai KK tapi tak sempat pegi pulau.. nyway, Perhentian pon terbaikkk! patut pegi ok

IntaNBerliaN said...

wah bestnya manukan ni.. cantik sungguh...

maszmadi said...

subhanallah cantiknya..... mana nak jumpa air laut kaler biru ijau kat semenanjung nieh yerk?...

SURIA AMANDA said...

subhanallah...cantiknya ...masukkan dalam wishlist la mcm ni...

eMMe said...

Salam Aidilfitri... bestnya...mandi laut n menikmati keindahan pantai n pulau..

Maya Mayana said...

airnya jernih dan biru...seronoknya ;)

eyqa amin said...

antara pulau yg tercantik...
subhanallah =)

Sukma Bintara said...

BESSTTTTNYAAAA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ INSYALLAH, SY KE SANA BULAN 12~~~

Mrs Lurve said...

memg cantik sgt2..harap ada kesempatan pegi sana nti..

mrs puex said...

hanimun bersama anak2 lagikkk bestkann??:D

ieda said...

fuh havennyaaaaaaaaaaaaaaaaaa tempat nie .. memang seronok .. x panas kan dikk ??

bestnyaaaaaaaaaa .. nanti nak ole2 tau ! ekekek

BeRRy MuMMie said...

cantinya picture< happy holiday dear,
salam kenal, feel free follow me

Liza Razak said...

Cantik betul pulau manukan ni..saya pun teringin nak pergi..mesti best :)

KhaiZa said...

aduh... cantiknya laut... cantik giler

MamaEma said...

memang best pergi ke pulau manukan ni... tempat yg patut kena terjah..

sal ya said...

subhanallah...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wooww... ni yg buat saya x sabar nak terbang ke sabah nie...

sudipVSsenduk said...

agree! pulau paling best pernah saya pergi

Saleha said...

setuju denan jawapan tu

Hnahdy said...

cantinya.. xpernah lagi bersnokel huhu

Arham Md Ali said...

Satu hari nanti saya nak jugak datang sini, Insyaallah.

MrS. F!zA said...

wowieeee... best giler manukan island

Bitt (double IS) said...

memang cantik gilerrr tempat tu u...tercuci habis pemandangan di harini ini...tq 4 sharing :)

Mummy Akmar said...

Bestnya! Saya planning nak pergi tahun depan. Island hoping.. Bestnyerrr..

Thanks for the info..

Cik Bunga said...

tgk gambar ko wa..ingat pergi ritu..rasa nak repeat lagi jerk....kali ni nak bawak seangkatan dapatlah den snorkling sekali..ritu dpt rendam2 jer..sbb kena pegang sikecik tuh!! huhuhu

lady scooter said...

cahnteknyaaaaaa....!! subhanallah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang