thumbnail

Monday, August 27, 2012

Kota Kinabalu...1st time! - Part 1


Cerita raya?Sory...takde!Bukan tak raya tapi rasa sama je mcm cerita dgn semua..makan makan makan..rendang ketupat kuih raya..sama kan?

Now nak cerita pasal 1st time kami jejak kaki di Kota Kinabalu melalui laut..iaitu dari Labuan ke KK menaiki feri.2 jam dalam feri tak terasa lama nyer gara-gara teruja!Hehehe...dari Jeti Menumbok ke KK mkn masa 2-3 jam yg langsung tak terasa lama nyer...nampak tak betapa teruja nyer sampai kan 5 jam perjalanan pun terasa sgt singkat!

Kami dlm kereta yang agak teruja!hihihiii....

Dalam feri pun posing..ko adooo?hehehehe...

raya pun org ramai..

eh....


Full!

Dari jeti Menumbok kami terus ke Marina Court KK.Rumah rehat M**a yang dah ditempah 3 bulan awal.



gelap pulok!





sila abaikan bersepah itu..hahahaha... 


sempat mandi pool ptg tu..

Marina Court KK

Malam tu kami sekadar pegi mkn dan lepak di Tanjung Aru layan show air pancut..

Ehhh..hihihiiii...

kualiti tak cun dtg dr kamera hp..hehehee....layaannnn....

Esok nyer baru kami start jalan ke pulau...mlm tu cuma pusing-pusing sekitar KK je :)
Lepas ni kita sambung psl pulau manukan yeeeee.......


nota kaki : masih tak puas hati sebab mamyharraz tak tegur ku dlm feri..hurrmmm...

32 comments:

CikPuanHaLia said...

Rumah rehat dia memang kelasss kan dik. Berbaloi2 bayar rm50 jer semalam..heheheh

♥ ROS ♥ said...

Wah kelas raya dia... Eh makin slimlah..bestnyer :)

♥ Wina ♥ said...

best!

nak tgk gambar pulau!!

angahMia said...

bestnya! adik tetap shomell..

SYANI said...

Wau.. dah sampai sana ek.. Saya baru planning nak gi tapi search flight ticket tapi takde offer murah lak.

Mimie_Zatun said...

bestnye..
family vacation..

Mrs. Norrie said...

BEST GILER CUTI2

AdaM Hawa said...

sonoknya.. bile la nak jejak kaki ke KK ni.. ;)

Kakzakie said...

Kakak sukalah tengok adik yg pandai posing tu Izwa. Ikut mama dialah kakak rasa. Cute kan:)

- dieyana - said...

la...baru nk tgk gambar raya izwa n famili...ooo, mcm ni la kot, gaya orang luar beraya kot? heheheh..gurau saja izwa..apa2 pun..teruja tgk gambar2 awk bercuti..tk sbr tunggu gmbr seterusnya! (dieyana mmng suka tgk gmbr org, blog sendiri, tk larat nk letak gmbr...huhuhu)

~Beb~ said...

waaaa gile syiok bejalannnnnn... aku dah lame brenti nih. rase2 nk kne start blk. rinduuuuuuuuuuuuu jln!

kayzie said...

syoknye..lama tak naik feri..hehe..selamat hr raya kak..

wahida said...

lama tak naik feri...huhu...

kakcik said...

Kakcik belum pernah sampai ke Labuan.

mama aleen said...

bestnya.. raya dapat jalan2.. :)
selamat hari raya

Mrs Lurve said...

untunglah raya boleh pegi makan angin...mesti best!

ieda said...

seronok .. cantik marina court nie .. kelengkapan macam di homestay kan ;)

Lynda Che Lah said...

sabah best kan! selamat hr raya izwa :)

Alycia said...

amoboi.. org raya, dia bercuti ekk hehe.. selamat hari raya ;)

mamyharraz said...

ohh sygku izwa akk dah cuba kejar suami awk tp terhalang sbb ramai org.tu pun akk perasan suami awk masa akk bergambar kt dek atas feri.
sempat akk bgtau kt suami..pastu try follow tau2 dah hilang.

ok nnt cepat apdet pulau manukan ya ;)

fiza said...

Bilalah bley sampai sini nih.

SURIA AMANDA said...

cpt update..nak tau pasal pulau manukan tu sbb nak masukkan dalam wishlist next year..

etiey.com said...

Kerlas u hehhehe... Dah brtahun tak pegi KK...

khairul said...

mcm naik feri ke pulau pinang

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer..teingat masa naik feri kat penang..

Masz Sidek said...

wah... syoknye... cuti2... :)

eLL said...

selamat hari raya kak izwa sekeluarga....

zila norazila said...

amboii izwa..jalan sokmo..he hehe bestnya naik fery ..dh lama x naik..:)

mrs puex said...

tgk gamba pon dah tau best..:D

Dkna Abza said...

puas hati lah kalau dapat rumah rehat macam nie..

Hanif Idrus said...

Best dapat jalan2 ke sana..saya belum jejak kaki ke KK..
Feri 2 jam lama jug atu yek..
Rumah rehat nampak cantik gak..

Promosi sikit……hehehe
Dijemput sertai segmen saya ini:
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html

norulhuda said...

Macamana nak tempah rumah rehat tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang