thumbnail

Thursday, August 02, 2012

Tak Mampu...


Tak mampu...

> membaca surat khabar hari ini dgn segala cerita kemalangan & kehilangan nyawa..

> membaca cerita kisah anak-anak yg menjadi yatim piatu..

> mengenangkan bagaimana seorg anak berusia 2 tahun tercari-cari mama & ayah yg telah tiada...

> melihat muka hadapan surat khabar yg bercerita tentang derhaka seorg anak..

> mendengar perkhabaran sedih lagi..



nota kaki : "semoga semua dibawah lindunganNya tak kira dimana saja,amin.."

43 comments:

ros_reeza said...

Amin.. Ros pun tak sanggup nak baca.. tengok tv pun menitik air mata malam tadi...

Anum said...

anum tgk berita malam td smb nangis
kesian pada anak sulung yang menjadi anak yatim piatu

qasehraihan said...

takziah buat smua kluarga arwah..
alfatihah untuk arwah..
memang sedih..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/bila-sedara-ultraman-datang-sekolah-saya.html

mamyharraz said...

dunia semakin kejam..

fiza said...

Dah lama tak baca newspaper. Ada dgr radio pasal kemalangan tu. Sedih sgt. Al-fatihah utk mereka.

eda_ej said...

smalam bace pon rase nak nangis.. semoga Allah melindungi anak itu.. aminn..

♥ Wina ♥ said...

aminnn...

mummycda said...

semoga Allah melindungi anak2 kecil yg kehilangan ibu bapa inie....

AyueJean said...

Aah.. Kita yang baca pun dh sedih...
Inikan pulak yang memikulnya......

::EIDA:: said...

Dunia semakin kiamat..... =(

nur anis said...

saya pun sama..sedih je rasa..

FARAH deeb said...

Betul... bukak berita je macam-macam terjadi. Tak sanggup nak tengok :(
My latest Entry :)
JJCM: Day 12 Ramadhan 1433

Rahmah Ram Ram said...

tak sanggup nak baca...

Eye_nee said...

Mlm Td tgk berita sebak betul hati ni...dan pagi ni baca di satu bloq perincian cerita dan gambar2 lagi lah sayu....

Siti Nursyuhada said...

DUNIA DAH SEMAKIN DEKAT DENGAN AKHIRAT...

kay_are said...

memang betul baru2 ni macam2 berita yang menyedihkan dah terjadi kat negara2 dalam dunia ni.. hmm

Zana Adieyza said...

masa zana tgk berita malam tadi pasal kes suami isteri meninggal sebab accident tu, trs zana nangis.. sayu sangat hati ni.. lagi2 arwah isteri tu tgh pregnant.. kesian kat anak dia, mesti nanti tercari2 mak & ayah dia..

semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah hendaknya..

MamaEma said...

mudah-mudahan..memang sangat sedih tentang kejadian kemalangan bas tu..

alin said...

itulah sedihnya..huhu

Mrs Lurve said...

yg preggy 7 bulan tue, terperosok bwh bus..sedih btl.

Cho Zila said...

bulan puasa dan syawal selalu berlaku tragedi menyayatkan hati...

Azzah said...

Ni semua dugaan supaya kita lebih mengingati Allah..

BERT said...

tau pun dari berita je.. tak tengok pulak tv.. siyan budak tu :((

Kancil 8349 said...

kesian kepada mereka....amin...

UmmiSyarni said...

accident smalam tu dekat je ngn rumah.kesiannye kat anak arwah.
al-fatihah...

~AmyLiana86~ said...

tula..arini kes accident..ibu hamil 7 bulan maut dgn suami kan..dihimpit oleh 2 bas..huhu..sedih..

fazitaismail said...

takutnya..terutamak kes kat keramat tu..cian..kcik2 dah yatim piatu..mintak jauh ler dari menimpa keluarga kami ya allah..

Kakzakie said...

Baca ini semua apa kemampuan kita selain mendoakan yg terbaik.

Mimie_Zatun said...

memang sedih..
tambahan di bulan ramadhan ni..

Qhaifa Nur said...

yg mampu kita buat bacakan al fatihah buat mereka.......

eB said...

alfatihah buat mereka...

SURIA AMANDA said...

macam2 sekarang ni...akak pun x suka nak baca..apatah lagi nak copy paste letak dalam blog..sedih...

Si Matatajam said...

Semoga Allah melindungi kita hamba2Nya yang lemah ni...

ieda said...

memang pun dik
sedih kan

huhuhu semoga allah sentiasa melindungi kita ..

Kesuma Angsana said...

doakan saja yg baik2 ye

iEdA said...

ida pon x sanggup sebab rasa takot sgt nak baca...semoga kita semua dilindungi olehNya..amin :)

LiYa HaNiF :: said...

al fatihah ..

♥ Elin ♥ said...

betul tuh.....sebak rasanya.

lg elin sebak ibu hamil 7 bulan kemalangan dgn bas sekolah :(

itulah manusia akhir zaman.
rogol..bunuh.segala mcm2..
kite yg masih bernafas ni kena lah bnyk bertaubat dan bnyak beramal supaya tidak tergolong dlm golongan seperti itu.

kayzie said...

amiin..sedey kan kak?smalam tgk berita sal kemalangan mto, suami isteri meninggal bersama anak dlm perut..menitik air mata..

Papa Mifz said...

kesian kat budak berusia 2 tahun tuh kan...seusia Mifz jer lebih kurang...huhu

anisalya said...

betul tu. tiap kali ramadhan maccam2 yg jadik kan?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mmg sedihhhh :(

Marya Yusof said...

Awak,

Sebab tulah kita xsuka baca paper, byk sgt cite sedih plus yg negatif2 tu... padahal its good utk kite rs bersyukur & melembutkan hati... Moga ALLAH lindungi kite semua... Amin ya Rab...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang