thumbnail

Tuesday, September 18, 2012

Cheese Nan..mantopppp!


Hari cuti maknanya hari makan-makan,jalan-jalan, masak-masak..3 hari enjoy with the food!
Jangan ditanya pasal berat & lemak..hahahaha....sensitif tau.... :)
Ohh...pasal jamuan raya office tu akan di update kemudian sebab gambar tak dapat full lagi coz kameraman cuti hari ni.

Hari sabtu kami singgah makan di Restora Rasyid Ampang Point (belakang hospital ampang puteri) selepas pergi servis kereta..perrgghh...sedap wa cakap lu!!

ala..silau pulak!


ada lauk pauk juga

milo ais & neslo ais.

nyummm nyummm...
  
ayam tandoori yang super duper maveles!!

yummehhh!!

abang yang takut panas!hahahaa...

si adik yang tolak batu ngn kayu je!

Dia habiskan 1 cheese nan yg besar tuh...seriustak tipu!

see the chesse inside..perrgghh...

Alamat

So far ini antara cheese nan & ayam tandoori yang kami rasakan sangat-sangat sedap & lembut!Ayam dia terasa sampai ke dalam lah rasa dia...perrgghh...sedap sedap sedap!Cheese nan tu tak payah cakap la kelembutan dia...sangat-sangat lembut dan besar!Puas hati makan dengan harga dia RM3.50 utk 1 cheese nan & RM6.50 utk 1 pinggan ayam tandoori.

Rasa macam nak repeat pulak dah ni...hahahahaha...masih lagi terbayang-bayang kesedapan rempah ayam tandoori tu..!Perrgghh....tertelan air liur dah....


nota kaki : ntah bila nak start puasa isnin khamis ni kalau asyik makan je ni!

46 comments:

Nieyl said...

kehkehkeh~sedap yea kak...nie bler nak start pose isnin khamis nie..asyik makan aje..hihihi~ nieyl pun same jgk ...asyik makan aje..haha~

Anum said...

sedapnya sis
terliur suda :)

Sue PeLik said...

macam sedap jer tgok neh huhuhuhu

♥MAMASYAZA♥ said...

terliur le jugak tgk cheese nan tu...mesti sedapppp

Rahmah Ram Ram said...

uiii...makanan sedap di pagi hari..erm...lapar roti naan la pulak...

Lulu Caldina said...

bila nak start kurus ni :p

mamyharraz said...

whuaaa lazatnya!!

wahida said...

restoran rasyid ni mmg best nok...tempat kami lepak petang2 dulu masa duk ampang...nasi beriyani dia pun best...pernah buat n3 pasal kedai ni...laksa dia pun sedap, mee kari pun sedap, mertabak daging pun sedap...eh, bak kata semua lah sedap kat rasyid ni...

nan cheese & tandori dia mmg sedap...
tapi ko boleh cuba cuba jugak nan cheese kat medan tuanku...situ lagi terbaik...

Kesuma Angsana said...

nampak cam best nanti2 KA cuba yek

Mrs Lurve said...

kat sini ada satu restoran yg amat sedap nan dan tandoori, dkt Kapitan..memg sedap, nmpk pic nie pun dh terteliur

are_lin@yu said...

sedapnya ayu yg terliur tgk ni..hehe

FARAH deeb said...

Cam basah pulak nan dia tu kan? Hehe... tapi tak tahan beb nengok cheese lembik terkeluar dari mulut nan itu aduyaiiii!!!
My latest Entry :)
Nak renovate rumah? Camno?

fiza said...

Lapar lah pulok.

Cho Zila said...

memang nampak yummy takler keringjerkan...
akak kalau dah jumpa yang sedap pegi banyak kali tak nak gi kedai lain dah...

nurazzah8 said...

Salam Perkenalan,

blog yang menarik..akak dah follow blog ini (dan harap dapat follow blog akak juga..:-))
oh ya..dan dah masukkan blog ini dalam bloglist cyber friends akak jugak..

sedappppnya cheese nan tu...my favourite tu...hehe

Kak Azzah8
http://nurazzah8.blogspot.com/

~aYu~ said...

erkkk... tolong... sedapnya tgk.. meleleh dah air liur ni... faveret tu...

ieda said...

mak aihhh cheese nan tuuu
mengodaaaaaaaaaaaaa !
alaa dikk sesekali menternak lemak ekkee ;))

maya amir said...

perghhh cheese nan terbaik tuh...serious die abiskan 1 nan yang besar tu? cayalah dik..heheheh

Tina Othman said...

alamak

tadi kenyang makan nasi lemak, tapi serius sangat terliur tgk roti nan ni

mana pulak nak carik tetengah hari roti nan kat sini hehe, kena pulak dgn tandoori kan, meleleh air liur

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cheese nan!!!! sedap tue!!

kakcik said...

Nyum nyum... :)

nur anis said...

waa..sedapnya nampak..hantar sini sikit kak..hihi

- dieyana - said...

mulut tgh tingin cis nan nih... biasa mkn kat RSMY kat medan tuanku, mantop juga. yang izwa p ni pun, nmpk mantop+murah juga ya! haisy, kena mkn jugak nih cisss nannnn ;-))

Momo said...

adoyai...kakak ni... tergoda i dibuatnya...milo ais..perghh..dah la tak sarapan pagi ni...

Eye_nee said...

dah bermula sesi bercerita dibahagian ko sis..dan sesi menelan air liur dibahagian akk....

ct rahani said...

nampak menyelerakan.. terus rasa lapor ni ha.. hehe..

Aziela said...

waa....senanglah nak bawak anak bujang tu makan cheese nan lepas nie..

Kakzakie said...

Eh.. kakak tak pernah jumpalah tempat kakak nie Izwa. Kalau ada kakak pun suka nie:)

Noli@Ibu Wafa said...

wahhh..terliur nehh..hukhuk

mama aleen said...

sedapnya.. adui meleh tgk neslo.. adik ni kuat mkn la.. :)

AyueJean said...

Sedapnya nampak cheese naan dia tu........
Berkilat2...
Terliur AJ sekejap.... =D

Remy hazza said...

cheese nan tu memang terbaik la kak......nampak cheese tu meleleh2..... mkn pulak ngan tandoori chicken..... kena sangat ler...

Alin Marlini said...

memang mengiurkan....

Hilmirda Daud said...

Terliur pulak..hihihi. Ayam Tandoori tu nampak mengoda.

Masz Sidek said...

huhu... sedapnye.... perut tgh bunyi kelaparan ni.... heheh

shinji izac said...

kalo makan nan, wajib mesti ayam tandorii!!!!! perghh...sedap...

~Beb~ said...

waaah adik tu mkn bkn main lgi.. abg nye jgk cool

LYAfrina said...

kiranya masakan arab la ni kan.. cheese nan?? mmg nampak sedap sgt..lya suka mkn cheese.. tp x pnh jumpa lagi menu ni kat sini

Cikgu Ma said...

lama dh x mkn roti nan...ni siap ada cheese...x penah makan lagi

Syazwan Che Deraman said...

Maigot!!..

dah lama ambe tak makan nancheese.
kat kelantan ni ada satu nancheese yang paling famous.

sedap.lembut sangat.
rm1 sekeping.

padanlah dengan Rm3.50 satu keping dalam gambar kak tuh..besar plak tuh.

terliuq!

Kancil 8349 said...

sedapnya...ayam tu yang buat kita terliur

Bitt (double IS) said...

dah 6 tahun tak makan kat rasyid..hehhhe

afzalsukasuki said...

cheese nan saya pernah makan beberapa kali je kak.tapi kalau dabel cheesbeger mekdi dah 18 kali kikiki :D

Dkna Abza said...

dkna tak pernah makan roti nan.. teringin nak cuba tapi bila sampai kedai mesti pikir 3 4 kali takot tak habis, takot rasanya tak kene dengan selera..takot membazir :)

munna said...

sedapnya..... kat sini tak jumpa lagi roti cheese mcm ni

♥ Wina ♥ said...

dah lebih seminggu tak jamah nasi..senang kata kalo makan pun sbb kena paksa..semata² nak isi perut :-(

alhamdulilah skrg dh boleh makan sedap²..harus cari naan & tandoori nih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang