thumbnail

Tuesday, September 11, 2012

Doakan Utk Beliau & Suami ye..


Kadan-kadang dalam kita bergembira kita terlupa ada yang masih lagi berduka,bersedih,bersusah hati..saya dari hari ke hari mengikuti perkembangan beliau dan suami beliau..

sedikit trilogi kisah beliau dan suami yg saya ambil tidak mengikut turutan tetapi dapat juga membantu dalam penceritaan kenapa beliau dan suami beliau...


Mungkin ada sesetengah berasa dugaan beliau ini masih kecil/sedikit tapi bagi saya ianya sudah CUKUP BESAR utk saya hadapi sendiri..Tidak ada kata yang boleh diberikan pada beliau kecuali bersabar & bertabahlah tetapi cuba kita letakkan diri kita di situasi beliau...mampukah kita?

Kawan-kawan...marilah kita sedekahkan doa buat beliau & suami supaya dipermudahkan semua urusan mereka,diringankan kesakitan suami beliau..#pandang pada anak sendiri,pandang pada suami/isteri sendiri sudah tentu kita mahu mereka sihat sentiasa kan?


nota kaki : Blog beliau adalah salah satu blog motivasi pada diri saya sendiri, dgn hanya masalah kecil terkilan dgn seorang yg bergelar kawan saya hanyut dgn emosi & fikiran yg negatif..
(bagaimana saya hendak maafkan beliau?& sekaligus membuang rasa terkilan ini?)

39 comments:

Kesuma Angsana said...

doakan yag terbaik untuk both of them ..! dugaan kdg dah menjadi satu lumrah dalam hidup bertabahlah selalu !

Anum said...

doakan .. insyaallah

fiza said...

Nak terjah jap.

Nieyl said...

doakan yang terbaik untuk mereka..insya'Allah..

Mrs Lurve said...

semoga segalanya dipermudahkan utk beliau

ct rahani said...

semoga dipermudahkan segala urusan utk mereka.. nak terjah baca jugak..

maszmadi said...

moga meraka berdua tabah n dipermudahkan segala urusan....

kakcik said...

Semoga mereka sentiasa 'kuat' menghadapi dugaan dan dipermudahkan perjalanan hidup mereka. Amin.

Mooniqueen said...

Semoga kesusahan yang ada mengajar kite utk lebih tabah Dan kuat....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dalam kita bergembira..ada insan lain yg berduka..

kay_are said...

semoga semua urusan mereka dipermudahkan.. amin.. =)

AyueJean said...

Semoga segalanya dipermudahkan...

Mrs. Norrie said...

blh terjah nnti

Pn. Sheila@CC said...

erm... berat mata memandang berat lg bahu memikulkan.... semoga mereka tabah menghadapi kehidupan ini...

Mas said...

moga segalanya dipermudahkan.....
dan mereka tabah menghadapinya....

LiYa HaNiF :: said...

semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah swt

~Beb~ said...

semoga dijadikan iktibar dan semangat pada kita yang kadang merungut nih :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

fizafantagirO said...

semoga mereka berdua tabah menghadapinya ...

- dieyana - said...

nk terjah juga!

Eye_nee said...

Pelbagai kisah kehidupan sahabat2 maya yg kita baca dari bloq...ada yg gembira....berduka juga ramai...diuji penyakit yg merbahaya..ditinggalkan suami saat penyakit menghampiri..ada yg sentiasa disisi pasangan saat suka dan duka....semua kisah ini sebenarnya memberikan iktibar kepada kita dan sebagai satu isyarat bahawa hidup ini bukan hanya sentiasa sihat..gembira dan suka sepanjang masa...

mamyharraz said...

harap meraka tabah dgn ujian ini.

are_lin@yu said...

semoga mereka tabah hadapi dugaan hidup ini..

nur said...

sama doakan..
baikhati mrs eady ni kan..

merahandbiru said...

salam,

semoga cepat sembuh

KLIK transformasi pendidikan mundurkan negara page

Maria Menado~ said...

semoga mereka tabah dan saya ambil pengajaran. dugaan.

Aziela said...

Izwa....akak speechless. Apalah sangat ujian yang akak terima kalau dibandingkan dengan orang lain. Terima kasih banyak2 kerana sudi berkongsi. Akak share kisah hubby supaya sesiapa yang ada masalah slip disc tidak hilang arah seperti akak. Thank you so much darling. Love u. Thanx juga kepada yang sudi singgah My Rainbow.

shinji izac said...

langit tak selalu nya cerah, kan kan...

Dee said...

semoga mereka terus tabah..

ieda said...

insyaallah bersama2 kita doakan ..
dlm berblog nie banyak kisah2 rakan blog yg sedih2 .. macam2 dugaan yg mereka terima ..
bila fikir2 kita ada dugaan rupanya ada insan yg lebih menderita dgn dugaan yg lebih dari kita ..

syukur dgn nikmat yg allah berikan ..

Nur Iffany said...

salam..nice entry n nice blog..jemput singgah n follow shoppylegacy.blogspot.com ye, tenkiu :D

AkuBiomed said...

Kena baca link untuk memahami masalah yang di alami pasangan suami isteri ini.

..::..aRe-Na..::.. said...

smg mereka tabah mhadapi...

sue zainun said...

semoga mereka tabah menghadapi ujian dariNya..insyaallah..

Aida78 said...

kita hanya mampu berdoa untuk mereka amin....

Marya Yusof said...

Nasib tiap org tak sama kan... Bahagian masing2 di dunia ni... Syukur dgn apa yg kita miliki harini... Dan moga kita tdk diduga dgn sesuatu dibawah kemampuan kita... nak pergi terjah...

Rahmah Ram Ram said...

good entri izwa....sememangnya Pn Aziela seorang wanita yang tabah dan independent yang ku kenal hingga kini....

IntaNBerliaN said...

Moga beliau tabah hadapi segala dugaan ni...

AsmarArafad said...

moga tabah mengharungi kehidupan
http://asmarpunyablog.blogspot.com

Eca Dwinky Asha said...

doakan untuk mereka juga =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang