thumbnail

Thursday, September 13, 2012

Ingat Ini?

Jom kita lupakan manusia tak berakal iniii :) next entry pliss..kalau dilayan bakal jadi bodoh jugak nanti..hehehe..

Ingat?

Bedak batu atau bedak cina?
Haaa..ni la bedak yang sekarang Syahmi guna utk mengelakkan dia berpeluh!Haritu doktor ckp dia ada eczema kan tapi skrg ni doktor ckp bkn eczema pulak dah..haisshh..cuma yang saya perasan Syahmi ni tak boleh berpeluh sikit pun!Nanti siap la dia start menggaru gila-gila...teruk dan akan jadi merah menyala!

So mcm iklan bedak glamour tu,sebelum anak dia keluar bermain dia akan letak bedak kannn..saya & syahmi mcm tu la..hehehehe...sebelum keluar panas-panas dah stand by pakaikan dannnnn bedak ni sentiasa ada dlm handbeg saya...

Murah okey cuma saya kene cari jauh sgt dari rumah..kat Balakong saya jumpa bedak nih!Yupp..saya dari Cheras...jauh kan?Beza nyer bedak ni lagi murah gila-gila dari ubat krim yang hospital ****** tu bagi..RM500 dgn RM1.80...jauh beza kannn....fuuuhh.......

Demi anak redah je la kan..asalkan baik,asalkan anak happy sudah :)



nota kaki : hati gumbira dgn perkhabaran 'ini'..hehehehe..tak boleh berenti tersenyum!:)

31 comments:

Fitri Senin said...

elok untuk kecantikan wajah juga

mama aleen said...

rasanya kat pasar mlm pun ada.. berkesan ke izwa.. anak saya pun kerap nek ruam gak.

Eye_nee said...

lama dah tak tgk bedak ni....dulu2 masa sekolah menengah bedak ni jer lah buat sapu kat muka...ada yg kaler pink jugak kan...

maya amir said...

aaaa..lama tak nmpk bedak nih..heheheh... suke gile bedak ni dulu, tapi suke main2 jeklah colek sana sini, sampai dinding pun dicoleknye pastu nenek pun menjerit..oiiii..heheheh..

p/s : lupe nak jemput jadik follower kat blog http://e-mayaonlineshop.blogspot.com tu semalam..kalau sudi, jadik follower..tq:)

لين Si Pipi Merah said...

susah nak cari bedak ni.. :)

mamyharraz said...

utk ank apa saja akan kita lakukan.

ct cheery said...

susah dah nak jumpa bedak ni even kat pasar mlm pun. bedak ni dulu kita jdkan kapur tuk tulis kat blackboard..haha nakal toi..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

bedak cina.. yea.. macam pernah nampak masa kecik2..
sekarang susah nak jumpa..
kedai2 ubat cina ada kot..

Kakzakie said...

Izwa nak tahu dulu masa sekolah rendah kakak pakai bedak inilah:)

ieda said...

uishh ingattt
nenek akk masih pakai ekke ;)

Nieyl said...

dedulu mak nieyl suke beno pakai bedak nie..asyik soh nieyl beli aje...skrg nie da moden..beli bedak wangi2 aje..hehehe~

IntaNBerliaN said...

bedak ni rasa mcm pnh nampak org guna... dulu2 masa kecik sellau nampak sekrg dah kurang.. :-)

Dkna Abza said...

ni bedak zaman2 dulu punya kan..masih kekal di pasaran :)

are_lin@yu said...

pnh pkai dlu..lmala tak nmpk bnda cina ni ;-)

ct rahani said...

kecik2 dulu penah pakai bedak nih.. cilok yg mak punya.. hahaha.. nostalgia pulak..

khabar apakah itu? share la.. tumpang gembira jugak utk izwa.. :)

Bazilah (^0^) said...

ehhh ada lagi bedak nih hehehhe

iznawzi said...

bedak ni dulu femes ni..hehehe

Si Matatajam said...

Wah bedak batu! Da lama tak guna..masa kecik2 dulu suka pakai yg my tok punya..hi hi..gebu penuh muka..

Qhaifa Nur said...

dulu2 inilah yang bagus....
kulit jadi halus......

HeNRieTTa JoSe said...

Salam perkenalan....thanks for the follow....i'll follow u back..

PSSS....rietta pown pkai bdk tu dlu...kdg kdg yang putih pernah juga yang pink...mmg murah...

xpe jauh pown....demi anak....cuba cr kt mydin...mydin kat penang ada jual pukal...mydin lain rietta xsure..

kay_are said...

rase pernah nampak bedak tu kat umah mase kecik2 dulu.. tapi tak pernah lak guna.. huu

shameel Iskandar said...

lama dah tak beli bedak sakura ni. Dulu saya juga sering berpeluh2 dan gatal... habis merah badan. Tapi syukurlah skrg dah hilang. Seingat sy sy gunakan sejenis bedak yg dibeli di siam/thai

- dieyana - said...

hikhihk, pernah tgk bedak ni ms kecik2 dulu, mak guna. anak dieyana pun kalau panas/peluh, jadi gatal2....kalau bedak ni sesuai, apa salahnya kan, tk kira mahal/murah ^_^

adyna said...

ingat..arwah tok suka beli..tempek kat muka cucu udah rupe tepung gomak..heheheh tapi memang best bedak ketul nie

maszmadi said...

my hubby pon pakai bedak ni, beli kat pasar malam jerk..... hurm boleh elak peluh yerk, so boleh la apply kat Aisha ni yang badan merah2 jugak bila berpeluh teruk..... hehe

anamizu kaito said...

bedak cina ni top dedulu..
mmg brg RARE ni kan kak :)

moga anak akak sihat & kuat ! hehe

~Beb~ said...

anak buah pon ade sorang yg garu2 nih. sian. tpi skarang dh biasa. dah darjah 3 pon. dok garu2 and kuat sgt berpeloh kalau main2 tuh die je la yg bepeluh sakan. jap2 dah tergaru2 kadang2 sampai terbit darah. cara ubat die hadap kan kipas/econ je. kalau kat skolah plak sian sikit la. tp ble balik kepam2 baju skolah segala.. dek berpeloh.haha

Remy hazza said...

ada lagi ker bedak nie.... hu3... manyak lama oooooo..... dulu2 kechik2 mak remy selalu guna....

Bitt (double IS) said...

derang kalo peluh berlekit mesti tak selesa..

MamaEma said...

sudah lama tak jumpa ini bedak..

Nur-nba said...

Ingat... but dah lama betul tak nampak... Masih ada jual lagi ke?..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang