thumbnail

Monday, September 03, 2012

Legoland vs USS?


Matta Fair dah dekat (jumaat ni je pun start nyer!) tapi bincang tak habis lagi psl nak beli ape..hehehee...giler mcm meja bersidang pagi mlm pagi mlm menyembang psl nih!Sambil sidai kain berdua pun menyembang psl nak pilih ape...kehkehkeh....

Skrg ni pulak dah jadi Legoland vs USS la pulak...USS : anak-anak kecik lagi nak main permainan kat situ & tak  paham ape benda kat situ..Legoland : anak-anak boleh main semua nyer termasuk ibu bapa..
Masalah skrg ni saya yg nak pegi USS sebab 1 org ckp situ best,2 sebab pasport dah ade..hahaha..jakun ade pasport!


Kene pulak skrg ni Dutch Lady ade buat promo utk tiket kanak-kanak ke Legoland tuh..giler  tiket RM110 utk 1 kids mau tak nak beli??Kalo beli dua dah jimat RM220...bnyk tuh!Dgn RM220 tu bleh byr duit hotel yg nak dirembat kat Matta Fair nanti...fuuuhhh jimat!Lagi pulak kupon ni valid sampai 31 March 2013,mmg cun-cun ar sebab kami bercadang nak ke JB bln 2/2013 nanti...konon nak berjalan masa birthday en.eady tu nnti :)

Tapi...ahhh tapi lagi!Kalau dah sampai JB bukan ke harus jejakkan kaki ke Singapore nanti..hehehee...alasan kukuh nih!Skrg ni nak Legoland ke USS ni?Ahhh...susah nyer nak pilih..


nota kaki : nak rembat offer hotel kat lumut/pangkor sekali utk hjg bln 9 nih!Cepat la jumaat!

28 comments:

♥ Wina ♥ said...

seriously, saya tak pernah pegi Matta Fair ~ alasan nun 'jauh' di KL sana ekekekekkk

psssst! pegilah dua² tempat...Izwa boleh!! ;-)

wantie said...

mahal giler tiket masuk.

BTW cantik blog awak. saya follow yer

diana said...

bagi akak baik ke uss dulu sebab legoland ni baru lagi.mungkin tunggu sikit hari lagi ada banyak penambahbaikan kat legoland ni..mcm uss tu dah lama jadi memang kompem2 best la..kan??

Rahmah Ram Ram said...

dedua pun best..dedua pun entrance fee mahal..tapi kalau sekali-skala nak berziarah dan merasai pengalaman kesana ... apa salahnya kan?

Nieyl said...

same la nieyl pun nak g jgk Matta Fair nie..nak tgk ler pakej2 yg best..sbb nak g honeymoon la...hihi~

are_lin@yu said...

hehe nak minum jugak boleh..hihi

nur anis said...

hehe..pergi dua-dua kak..:)

SURIA AMANDA said...

bestnya..hidup penuh dgn cuti2an...jgn lupa share dah la yer..

Cikgu Ma said...

x penah pgi..hehe

BERT said...

mmg kaki bercuti sis izwa ni hihi

Dee said...

dee pun tgh berkira2..nak gi USS bulan 9 ni mcm tak jadi..kwn mak dia ada kt sini lak..rasanya ke legoland jelah nanti..huhu..

sudipVSsenduk said...

pergi je dua-dua.. hihihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nak pergi jugak... nak ikut...... hehehehe

ieda said...

dua2 akk x tahu nak masuk atau tidak .. yg pastinya legoland tuu mahal huhuh

ieda said...

dua2 akk x tahu nak masuk atau tidak .. yg pastinya legoland tuu mahal huhuh

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Assalamualaikum Izwa , saya cadangkan bawa anak-anak ke Universal studio Singapore... :)

http://www.draisyahafiz.com/2011/12/family-day-b32-ke-singapore.html

mama aleen said...

dua2 sekali la.. dekat2 dah tu :-)

♥ ROS ♥ said...

Snoknyer..byk bjalan... Ros kna tggu anak besar skit..hhahah

qasehraihan said...

dua2 nak g..hahaha

dEdEQ dE wIshEs said...

PEGI 2 2 .. HEHEHE ..

adyna said...

hehehe kami pun tgh mengumpul kat captain munch tp tak tau dapat g tak kumpul je dulu..susu stok banyak lagi maybe pasni pun nak kerat

etiey.com said...

Dua dua pergi kalau kewangan dan masa mengizinkan...

Cho Zila said...

akak dah beli tiket legoland.. USStu sebab orang kata budak kecik banyak tak leh masuk.. ikutkan mmg legoland belum siap sepenuhnyer.. tapi masa akak beli tiket legolandtu ada promosi so masih berbaloi...
tapi kalau tanya akak tentulah pilih USS lebih best kot....

Bitt (double IS) said...

saya pon dilema...tapi tu la hubby suh sabar dulu tunggu ismeth umur 5 tahun baru terjah...tengah dok tunggu la nih..haihh

Zana Tap said...

bestnya nak g vacation !! :) Have fun tau nanti g memana. heheheh.

kay_are said...

legoland tengok2 kat gambar macam menarik je tempat tu.. so legoland! ^__^

sal ya said...

bercadang jugak nak pergi nanti. mesti budak2 happy.

Azri Aiman said...

USS jauh lebih seronok dgn permainan yg jauh lebih canggih... sgt sesuai utk bebudak umor 9 ke 17 tahun...(espcialy Transformer ride)
Legoland bole tahan gak, rides nya lebe pd family oriented, so sgt sesuai utk kids umur 4 ke 12 tahun..
Tapi perbezaan ketara ialah harganya, Utk Family 2 adult + 2 kids :
Legoland = RM280 (guna voucher Dutch Lady or Munchy's)
USS RM530-RM560 (bergantung currency + guna offer Mastercard credit card). Itu tak termasuk perbelanjaan utk renew pasport, transport dlm Singapore yg jauh lebe mahal....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang