thumbnail

Wednesday, September 19, 2012

New Hair Do & For Muslimah


Entry 2 in 1...hehehehe..ni kes malas nak buat bnyk kali la nih!
Oeky last week pegi JJ AU2 tu shopping shopping mkn mkn (mkn lagik!) then nmpk kedai gunting rambut so terus terjah utk potong rambut syahmi yg dah panjang sgttttt...

budak rambut karat..hehehe..karat ori okey!

tempat menunggu utk kanak-kanak


amoi..kasi potong rambut nampak mcm anak cina!

anak cina ka?

kasi pendek je sebenar nyer..hehehee...

Oh lupaaa.....sebenar nyer yang best nyer kat sini ialah ada tempat utk muslimah nak potong rambut!Sekarang ni SANGAT susah nak jumpe salon/kedai gunting rambut yang mcm ni tau..so kesudahan nyer biar rambut panjang mcm cik Ponti or gunting sendiri je..hehehe..

best..best..saya suka!

Quick & save

see...tak nampak apa!

Kwik Cut JJ AU2 Wangsa Maju

Murah dan tidak terdedah...1 pilihan wajib selepas nie.
Lagi pulak gunting & sikat tu semua disteril sebelum dan selepas digunakan.
Diyakini bersih kecuali amoi tu je la..hahahahaha......


nota kaki : rambut saya dah cantik tak mcm cik Ponti dah! :)

30 comments:

Kesuma Angsana said...

tq share boleh pg len kali ni

fiza said...

Jarang nak jumpa kedai gunting muslimah kan. Kat bangi ni ada satu.

Hensem & kemas dah syahmi potong rambut.

Anum said...

skrg dah ada banyak kan

SYANI said...

Kat Batang Kali pun susah nak jumpa salon untuk muslimah. Kebanyakannya UNISEX. Tapi bebaru ni ada jumpa kedai gunting muslimah. Tapi nak gunting style2 cam kat salon amoi2 tu takde la..

NM02 said...

wa!!!!!

rumah baru lagik!!!!

rindu sama kamu juga....

huh... kena bw laju² ni

byk ketinggalan

zasssssssss

kakcik said...

Bagus ada tempat gunting rambut macam tu. :)

nur anis said...

selesa kan ada kedai gunting rambut macam tu..:)

mamyharraz said...

baru pertama kali tgk keadi gunting utk muslimah.bagus dia buat mcmni kan :D

LiYa HaNiF :: said...

baguslah... ^_^

sal ya said...

bagus la tu. tak ada la nak sakit2 kepala simpan rambut panjang.

Bazilah (^0^) said...

syahmi ensem!

kayzie said...

alal encemnye dia..

MizzTina said...

jauh la nk pegi...

aynora nur said...

kat JB pun dah banyak salon macam ni,
depa faham msykt kita..

♥ Wina ♥ said...

kalau Kira n Syakil, confirm tak nak berhenti main benda tu..last² nanti potong rambut pun tidak ngeeeee

abang hensem!!

Noli@Ibu Wafa said...

mesti comey..hihi..

dwaty said...

tak pernah jumpa salun cam ni... nak juga...

encemlah syahmi... :)

- dieyana - said...

dieyana penah sekali gunting kat sini, sbb ada langsir..utk muslimah tapi rm 12, tahun lepas..kihkhi..sudah naik 3 hinggit...;-)

Mrs Lurve said...

dkt sini ada satu kedai gunting rambut for muslimah..dan yg gunting pun wanita islam..kedai pun cantik dan kemas. nmpk rambut abg lbh kemas!

IntaNBerliaN said...

wah.. best je kedai gunting rambut ni...

Kakzakie said...

Belum jumpalah tempat kakak Izwa. Itulah sebab akak suruh abang guntingkan.

izz iizza said...

bagus ni siap ada untuk muslimah yg tutup aurat..memang susah nak jumpa salon yang sediakan perkhimatan macam ni..:)

♥ ROS ♥ said...

Tukang gunting rambut pun kna la melayu.. Hehhe.. Kang amoi duk dlm tu xde makna duk bukak aurat kt dia lak..hahhah

Elih Japahar said...

Mata sepet mcm cina..tapi kecik2 lagi dah hensem..lol

Golden Rose said...

wah 1st time tgk kedai gunting rambut utk muslimah....kat penang ni mmg susah ni nak jumpa kedai mcm ni...slalunya potong sendiri je

Fauziah Mohamad said...

ni kalau yg gunting pun muslimah lagi meletoppss, tq sharing dear:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ermmm JJ AU2 wangsa maju??

ermmm kalo xsalah JJ AU2 setiawangsa kan sis?

Aishah Salun said...

Salam, saya ada menyediakan perkhidmatan mendandan rambut, make up dan manicure & pedicure di rumah di Kota Damansara. Harga untuk wash, cut & blow RM15. Colour/ Inai RM30-RM88. Rebonding/ Perming RM88-128. Treatment RM38. Sekiranya berminat kal Zura 012-204048 atau layari myhomesalon.blogspot.com. Terima kasih tuan rumah.

Puan Sue said...

Assalamaualaikum,,,saya Puan Sue

Adik2 semua boleh juga berkunjung ke Sue Beauty Saloon
No 579 G, Jln Samudera Utara 2,
Bgnn kedai Tmn Samudera,
Batu Caves.

*utk wanita sahaja, lelaki yg menunggu pasangan jg tak d benarkan masuk,,ruang menunggu di luar.

*servis saya ,,,gunting, cuci, steam treatment, inai uban, facial, urut bdn tradisional, sauna, resdung dll

* http://sue beauty saloon.blogspot.com

Puan Sue said...

http://suebeautysaloon.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang