thumbnail

Thursday, September 13, 2012

Terjentik Di Hati...?


Rupanya entry saya di mana manisnya ini menjentik beberapa hati, sedangkan ianya dituju pada seseorg sahaja..Agak kelakar dgn 'serangan' yang dilakukan seperti budak sekolah menengah..ehh sekolah menengah pun dah matang kan?
Dah boleh pikir mana baik mana buruk..hehehee...

Okey la macam ni..SIMPLE THING je ni..benda kecik..if tak lakukan buat apa nak terasa hati..?kenapa perlu terasa diri di'kata'kan disini..?Simple kan..?Tepuk dada tanya diri ada tak buat mcm ni sampai terasa hati sgt..?
Kenapa perlu bertindak bagai tiada akal fikiran..?

Dan yang lebih pelik nyer..tindakan yang terasa hati ini lebih dari orang yg ditegur itu.Org yg ditegur telah dibuang dari friendlist & telah ditegur secara peribadi, bertambah menarik org yg ditegur itu berlapang hati dgn teguran ini kerana kami dah lebih 20 thn saling mengenali..jadi sekali lagi nak tanye ni..kenapa perlu terasa diri?
Why....? *pelik sungguh ni*

Aku bukan org yg baik jauh sekali digelar org yg alim,malah beban bahu kiri lebih bynk dari kanan ku rasakan..tapi..kalau terpampang depan mata haruslah ku tegur & ditegur secara PERIBADI!
Aku bukan bodoh dan jauh sekali utk bertindak bagaikan org tiada akal dan hati...

Oh nak tanya jugak ni...tak takut ke dengan dosa sendiri bila berbuat sebegitu rupa?
Tepuk dada tanya iman dihati....
SEKALI LAGI..aku bukan orang baik..jauh sekali org yg alim tapi aku SEDANG mencuba menjadi yang baik-baik saja..

Ini kali terakhir aku akan bercakap psl benda ni dan aku rasa aku tak perlu meminta maaf pada yang terasa cuma berfikiran perlukah aku memaafkan dengan segala 'serangan' yg telah dilakukan..hurmm...*masih berkira-kira*


Aku tak marah..aku tak sedih..aku tak kecewa..cuma rasa agak kelakar bila berada disituasi sebegini rupa kerana bagiku tiada masalah dgn sesiapa..dan mgkn itu cuma masalah dgn dirinya sendiri kot..kesian pun ade ni..
*terasa bagaikan disekolah menengah je..terlibat dgn masalah yang bukan masalah sebenarnye..hihihii..*


nota kaki : benda ni bagaikan angin lalu yg menjentik rasa geli di hati..kesiannn kesiannn kesiaannn (kata upin ipin) heheheee....peace no war dgn sesiapa yee... :) *bergaduh bermasam muka ni tak berfaedah ape pun..okey..* FULLSTOP!

24 comments:

kakcik said...

Kakcik sekadar baca dan kakcik tak faham apa-apa tentang isi cerita. :)

♥ ROS ♥ said...

Manusia kak... :)

fiza said...

Alahaiii...sabo jer lah nok.

Anum said...

sabar ye sis

Cho Zila said...

ala biasalahtu... hidup saling memerlukan..

Lynda Che Lah said...

xpe..sekurang2nya, tanggungjawab sudah dijalankan..dan kita berbesar hati `membantu' dan `menyelamatkan' sblm lebih parah ;)

kiera'sakura said...

mana tau bila ada yg terasa tue dlm 3 4 hari terbukak fikiran dia nak betul apa yg salah walaupun tak bermaksud nak tuju ke dia

MizzTina said...

sabar je la..lelama nt ilang la tu.. hehe

ieda said...

lorhhhhhhhh .. hurmm pulak doh ! ..
lantak lah dikkk huhu

Maria Menado~ said...

biasalah, kadang2 kite fikir lain, depa duk pikir lain... kite maksud lain depa duk faham lain, pada kita okay, pada depa tak okay. hehe. saba la sis. *gadis nak matang* hehe.

Dkna Abza said...

dkna terlepas cerita nie...ermm..jap nak baca storynya..

ct rahani said...

sabar la dear.. ada la hikmahnya kan..

Mrs. Norrie said...

alahai....sabar2 jelah

kay_are said...

tak faham langsung ape yang tersirat.. hal ape? nak terase ape? so just bace je sudah.. yang terase tu mesti sebab ade bende die wat r tu.. huu

BERT said...

tkpe.. kita wat cam bese je.. mkin dilyn mkin parah nti hihi

Kakzakie said...

Yg kena jentik dan terjentik sama-samalah muhasabah diri ye...

FARAH deeb said...

benda cam ni wat bodo je settle heheh...
My latest Entry :)
Jamuan Ghayer Opis Tahun

Ni

nur said...

La.. ada yang terasa hati ke.. rasanya dah cukup jelas entry tu kan.. apa pun teruskan hidup.. hehe..
dari blog NUR

eB said...

manusia.... hmmmmm

angahMia said...

sabar ye kak! Igtkn dah abes cter pasal ni huhuhu

Gieyana said...

aggap sbagai liku-liku kehidupan..kdg2 x semua org leh terima kita kan..:-)

Hanif Idrus said...

Kita sebagai manusia akan lalui semua tu...kerana kita ada nafsu dan hati

Remy hazza said...

hati manusia... mulut lain didalam lain...... apa apa pun biar kita buat yg terbaik utk semua.....
lambat laun..... mereka akan sedar juga....

Bitt (double IS) said...

buat tak tahu je kot u...janji kita happy dongg ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang