thumbnail

Monday, October 01, 2012

BW Marina Island Resort Pangkor - Part 1


Dari mana nak mula?hurrmm...ke nak share psl hotel jek..hehehe..gambar nyer pun bnyk sgt nak dipilih ni!

Okey okey..dimulakan dgn ini....

aksi romantika di amor sementara tggu kereta di basuh...boleh?hehehee...

aksi gedix dari anak pulak..hehehee...

Sebenar nyer tujuan utama nak ke Lumut tu sebab nak menghadiri kenduri kawin je tapi dah disebabkan alang-alang nak kesana mmg cari 1 tempat lepak lah.
Dan berjaya dirembat semasa Matta Fair bulan 9 tu dgn harga yg sgt & agak berpatutan bagi kami.RM179 beserta breakfast utk 2 org dgn hotel yg berkonsepkan apartment..

Matta Fair Promo

ala adik pejam mata pulak!

kaunter

pool kanak-kanak

pool org dewasa

624 bilik kami

luas kan?

sila abaikan yg berbaju kurung itu!hahahaaa...


bilik kedua yg berkatil single tembus bilik air

bilik air moden


view from beranda


aman 


information

kami yg gedix!

call here

kami before check out..

Haaa...saya letak je semua gambar pukul rata!Malas nak pilih dan susun..boleh gitu?
Hehehehee..ala sama je cerita nyer beza susunan je kannnn.....(dasar pemalas gini laaa...)

Okey serius bagi kami yg senang berpuas hati ni hotel ni memang best,aman dan tenang..org pun tak ramai (mgkn sebab bukan musim cuti sekolah kot) dan hotel ni berada di pulau buatan sendiri iaitu Marina Island yg terletak di Lumut (sebenar nyer) dan berhadapan dgn Pangkor dan depan dgn hotel ni ada jeti utk ke Pulau Pangkor tu.

Kami tak ke Pangkor sebab memang tiada tujuan utk kami kesana, kami sekadar berehat bersantai di hotel ini dan merantau melihat pemandangan dan pencarian makan je (ni wajib setiap kali berjalan!hehehee....)

So far kalau utk family saya memang suggestkan menginap di sini..seronok dan aman..bagaikan pool tu kami yg punyer..oh bagi yg honeymoon atau berdua korg pegi la duduk kat Pangkor tuh...kekekekee....

nota kaki : next entry...yg dinantikan...

50 comments:

♥ Wina ♥ said...

sangat² best!!

next entry mesti makan² kan? ahahahh...

shameel Iskandar said...

Cantik jugak hotel Best Western ni. Tak pernah lagi saya menginap kt hotel ni. Dulu jika ke pangkor sy bermalam kt Coral Bay Resort kat Pasir Bogak tu.

SYANI said...

Bestnya gi Pangkor... dah lama tak pegi sana.

mamyharraz said...

luasnya..mmg selesalah.

ehemmm suka pic first tu ;)

Rozita said...

bestnya...!!! selalul terlepas MATTA ni..

Cikgu Ma said...

bestnya haneymoon ramai2..hehe

teringin nak jln2 cmni tapi x da org bawak..heheh

~aYu~ said...

dah ke sini.. mmg best.. syoknya jenjalan..

Daddy Ziyyad said...

Berbaloi bayar byk tu for a nice apartment macam ni...

Eh, pulau buatan sendiri? so kalau dari Lumut nak ke sini kena naik bot ke?

Anum said...

bestnya
tgk gambar dah tau best

ros_reeza said...

bestnya g jalan2 :) nak g jugak :)

MRS. K said...

wahh besar.. mmg puas hati

nur anis said...

waa..cantiknya...dan murah..:)

ct rahani said...

beshnya.. bilik nampak betul2 luas.. berbaloi2 ngan harga.. :)

Zana Adieyza said...

luasnya bilik tu! nak main lari2 pun boleh rasanya.. hehehe...

seronoknya org tu cuti2 yer.. zana dah lama x gie cuti ni.. hehehe

faraherda. razalan said...

Syoknya! Nak g jugak!!!

Saleha said...

wah sonoknya.. biar dah ada no tel untuk dihubungipun tapi kita malas gak nak tepon sendiri.. nak tanya tau tak kalau bukan matta fair tu rege nya berapa? ^__^

Nens Collection said...

LUAS MATA MEMANDANG TGK POOL TU..BEST2!

POLOWW SINI, SORI CAPLOCK B/WALKING + KEJE//EKEKE

IntaNBerliaN said...

wah serius... nampak best yg amat hotel nih!

fiza said...

Auwwwww...romantinya >_<.

Bestnya. View pon cantik.

Mimie_Zatun said...

wah.. happynye tgk semua pic ni..

Dunia Wilma said...

Apartment yang besar, bersih & cantik macam tu dengan harga RM179 ???
Memang berbaloi ooo...Bestnya ^_^

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye.....murah plak tu yea....

eB said...

harga promotion jerk ke g2?
mcm best jerk. tringin ar nk gi... nanti bagi no tipon boleh?
leh eB roger2 :g

Dee said...

wow..cantiklah..next time boleh stay sini kalau ke lumut..

Cik Awin said...

wah...bestnya...hampir sepanjang tahun ada je trip akak ye...

eMMe said...

Nurul,
bestnye..tgk gambar tu, Pangkor cam melambai2 memanggil ku utk ke sana
hahaha!

Kesuma Angsana said...

gambar no. 1 .. paling KA suka !

PinkUmmi said...

view cntik...suke tgk pic yg pertama...sgt romantik...

Rahmah Ram Ram said...

bagus..bagus cantik tempat ni..menarik!!

Papa Mifz said...

tempat tuh nampak menarik...bilik nyer pun mmg luas kan..sesuai utk family...:)

izzah said...

Tempat best sesuai utk gi honeymoon ni...,hehe.,,

nur said...

OH INGAT G PULAU TADI..
JOM JOIN GIVE AWAY SIMPLE!!

Ema Blog said...

wah, honeymoon yg ke berapa kali dah ni izwa...hehehe

Nazayiena said...

Bestnya ke Pangkor,hotelnya tu pun luas.

Bazilah (^0^) said...

mcm best jer hotel nih..

shinji izac said...

besar jugak bilik kat hotel tu..

Hanif Idrus said...

Kemas dan besar bilik..
Budak2 memang suka kolam renang tu..hihihi

Si Matatajam said...

Bestnya dapat bercuti....nak romantik2 gak hu hu...

ieda said...

wahhhhhhhhhhh baik punye peluk yeee .. bukan mainn lomantik .. ekkeke ;)

anak2 punn dah pandai pose comel haaa.. bukan main suke dpt jalan2 .. mandi pool tuu x menahan ..
cantik tempat nie ;)

Ogy Nordin said...

Wah! nice hotel..yg penting ada swimming pool utk bebudak.

khairul said...

amboi romantiknya

sal ya said...

jalan2 ek?

Hnahdy said...

alaa bila nak dapat holiday mcm ni..

NM02 said...

bilik yg superb!

tahun depan harus rembat matta fair

nnt kita jumpa disana

insyaAllah... masa tu qays dah besar, dah boleh bawak mkn hangin

maya amir said...

serious cantikkk hotel ni:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa luasnya bilik...

suka tgk aksi gedixx si comel :)

Cho Zila said...

ehm.. barbaloi kot harganya... kalau akak pun mesti terus beli.. sekarangni pun dah buat tak nampak groupon dan seanekanya sebab selalu kata tak beli rugi... murah2kan.. tapi tuler kena ler pikir gak....

Bitt (doubeIS) said...

ok baru paham...
cantik sangat hotell tu :)
happy family :)

SURIA AMANDA said...

sangat cantik...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah best hotel dia..nampak mcm ala2 5 star hotel haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang