thumbnail

Tuesday, October 02, 2012

BW Marina Island Resort Pangkor - Part 2


sambung entry smlm..ntah ape masalah smlm..bloglist takde lagi dan nak upload gmbr pun tak bloeh!grrr...geramm...

Yupppp..seperti yg diteka oleh Wina entry seterus nyer ialah entry mkn!
Okey dimulakan dgn mkn malam hari sabtu tu ye..ni kire entry pukul rata..harap yg preggy jgn terliur ye...harap ye harappp....hehehehe...

Malam


Restoran Teluk Muruh

neslo ais

Nasi Goreng Kampung En.Suami

Nasi Goreng Cina anak-anak punyer

Ayam Masak Pedas yg tak berapa nak pedas aku punyer..

Tomyam Putih yg sedap tapi tak pedas aku punyer jugak..

Udang goreng tepung aku punyer jugak!

Aku punyer...hahahahaa...

Overall sedap, tak mahal sgt cuma kurang pedas jek...semua kurang pedas.
Hurmmmm...tak pedas tak kick.

Breakfast Ahad

The Karang



















 


Rumusan nyer semua okey okey saja mcm breakfast kat hotel lain jugak.
Nak kata sedap sgt tu tak nak kata tak sedap sgt tu pun tak jugak..boleh la utk makan dan alas perut sebelum terjun pool..ohhh pool sebelah je dgn tempat mkn ni sebab tu anak-anak tak mandi lagi tu..hehehehe....

Lunch dekat Jetty Lumut before balik KL


Nasi ayam anak-anak

 
Nasi Goreng Ayam en.suami

Bihun Bandung aku

ABC Special yg sedappp!!

Haaa...makan kat sini totally SEDAP!SGT SEDAP!SEDAP SEDAP SEDAP...nmpk kesedapan nyer sampai kene capslock..hahahaha...harga standard la takde la mahal tahap KLCC punyer.Setakat nasi ayam RM4.00 tu biase la bagi saya yg duk kat KL ni...

Ohhh...saya suka entry nih!sebab saya sgt suka bab makan....ehh ade ke yg tak suka?hihii...


nota kaki : errr...dah TERbeli baucer mkn kat Tony Roma's pulak!

47 comments:

Nens Collection said...

banyaknyer makanan...dan sume menyelerakan..terbaik!!

Nieyl said...

peh!pepagi tgk makanan...sedap2 belaka nie kak...:)

Anum said...

wow mewahnya makanan
lapar2

Mrs. Norrie said...

SEMUANYA MENYELERAKAN...

♥ Wina ♥ said...

yeay saya teka betul!! ;-)

paling terliur tengok ABC tu...

Cho Zila said...

makan.. makan memang ler suka... ituler keutamaan kalau jalan2...
tak pedas yerk.. orang pangkor tak suka pedaslertu..

wahida said...

aku terliur dgn nasi goreng kampung tu...huhui...

mak aiii, besarnya ABC...tapi mmg nampak sedap lah!!

Kathy Tuah said...

sy suka entri yg macam ni.. ABC tu mengancam sungguh :D

Bitt (doubeIS) said...

jup...lost ni semua food kat pangkor yer...

Mrs Lurve said...

semenya nmpk sedap!! ais kacang apa tue, nmpk gojes kemain...argghhh nak meroyan dh tgk ais kacang tue

beta kupu said...

N3 yang sungguh meruntun jiwa ku.....waaaaaaaa sedaaapnyee!

mamyharraz said...

mmg nampak sedap semua mkanan tu.
lagi2 abc mak aihhh besarnyaa.

Saleha said...

banyak betul makan, tp tuannya maintain cute je

mama leen said...

nyum2.. sedapnya weiiii :)

ros_reeza said...

waaaa...semua gambar makanan.. hihihi.. Neslo tu jugak yang menjadi perhatian Ros :)

Rahmah Ram Ram said...

wahhh! makan makanan yang memang agak2 menyelerakan serta tak terhingga dibuatnya....oh tidakk! Izwa tolonglah daku..lapar ni!!

SURIA AMANDA said...

arghhhh....jeles2...

Maria Menado~ said...

Marina BR saya tak pernah pegi but ABC tu saya pernah makan... kompem kite makan tempat sama. di jeti lumut kan. foodcourt tu. kehkeh. nak ajak kawan g lumut la.. dekat je. Ngee~

fiza said...

Makanan lagi...arghhhh...perut lapar balik nih.

kiera'sakura said...

sy nampak lontong!!! sy nmpk tomyam putih!! wahhhh nasib x preggy klu x siap akak sy kerjakan!! hahahahaha :p

Marya Yusof said...

As salam Izwa,

Ini betul punya entry makan-makan...perghhh... bikin lapar saje malam2 ni padahal dah hentam nasi lemak berpingan-pingan...huhuu... ABC tu mmg sexy lah! Alangkah untungnya org Islam di Msia, makanan halal dimana-mana :))

Bazilah (^0^) said...

sedapnye kalau dpt abc tgh2 panas skrg nih...

Dunia Wilma said...

Lapar terus ooo bila tengok ABC Special tu ^_^ Hehehe...

BERT said...

idea best,.. baru ingat nak g pangkor hujung tahun ni..

Zana Adieyza said...

dah la baca entry ni di waktu tengahari.. terus rasa laparrrrrrrrrrrrrrrrrr...

gambar last tu mmg menggoda selera ok!! dapat minum waktu panas2.. terangkat habis la kan.. semuanya nampak sedap...

Crew Fathi said...

wohaa.. sedapnyaaa... ^_^

::EIDA:: said...

Yang kat Jetty tu ida pernah makan.. heeee~ Lapar ouh! Entry ni membuatkan ida laparrrrrrrrrrrrrrr.....

*terus turun kentin office tapau!* ;p

LYAfrina said...

fuh..penuh dgn hidangan.. semuanyer seadp2.. lg2 abc special tu

maszmadi said...

pergh!!!!! menu paling last tu yang paling menggiurkan..... sedapnyerrrrrr

are_lin@yu said...

dhlah tgh lpar tgk mknn kt sini lg lpar lah!hehe

ieda said...

aduhhhhhhhhhhh terpaksa scroll laju2 .. x tahan tgk menu ekeke ;))

laporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

~aYu~ said...

time pegi dulu makanan kat cafe tu kureng sikit. sikit sgt menunya. pastu ada seminar so kami kena makan kat belah luar. meja tambahan. huhu.

Dee said...

meriahnya food...tp ABC tu mmg terbaek!

Ema Blog said...

saya nampak izwa di bekas air tu..hehehe...

setiap sudut makanan izwa ambil gambar..selamba je...kalau ema segan..tp rugi kalau tak buat cam izwa ni..hehehe

Kesuma Angsana said...

tq atas doanyer, sgt2 KA hargai. sob3

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dulu time husband kt lumut slalu g restoran teluk muruh tu eheeee

Hanif Idrus said...

Awak punya holiday saya lihat memang best ...suasana mewah!!

Jna marcello said...

sedap sedap sedap sedap sedap sedap!

jeBateja said...

omak aiii...dari atas sampai ke bawah...makanan saja.....tergugat iman....

~Beb~ said...

dapnyeeeee

Syazwan Che Deraman said...

eh, banyak makanan dia je.

sedapnya jalan jalan ngan family macam ni.

tak sabar nak kerja.
heheh

Iffah Afeefah said...

sy suke gak

terliur

suke buffet, byk pilihan pastu jdi rambang mata heee

pha is said...

cantik2 gambar tuh.. ni mesti pakai dslr... hhehehe

..::..aRe-Na..::.. said...

perghhhhhh...sedapnyerr sume makanan neh........gambar sume cantekk2,terbaekkk lahhhhhh:-)
suka tgkkk..

nur anis said...

hoyehh..banyaknya makanan...mampu telan air liur je..huhu

Hanis Azla said...

akak rasa akak pernah makan kat jeti lumut tu.. mmg abc dia sedap..

sal ya said...

tumpang kata sedap jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang