thumbnail

Monday, October 29, 2012

Isnin Ko Blues Ke?!


Situasi pos office tutttt tuttt...

Assalammualaikum kak,setem 60 sen 10 kak (senyum)
Hurmm.....(zap zap koyak ape ntah)
#$%^& (tak dgr ape dia ckp disebalik cermin itu)
Berape kak?saya tak dengar...
6 ringgit!takkan tak tau?
Okey okey..nah (bagi RM10)
Duit kecik takde ke? 
Takde kak....(dgn nada takde perasaan dah)
hurmmmm.....(mengumam sambil bagi duit balance)
Terima kasih kak...assalaaaaaaaaaaaaaaamualaikum!! (sambil senyum nak tergelak!)


Itu la yang terjadi..hehehe..takat nak beli setem pun nak kene marah!Aduhaii..manusia!
Mungkin dia ade masalah atau mungkin dia Monday Blues kot..hehehe..takpe saya maafkan dia sebab hari ni saya tak blues sgt dgn berbaju baru ke office sambil-sambil teringat pujian yg diberi incik suami & Syahmi!

Pujian yg jarang diberi sesekali dapat memang menceriakan hari saya, jadi takde ape yang mampu membunuh mood saya hari nie...hehehe...

mereka yg sentiasa membahagiakan hidup saya :)


nota kaki : saya ber-bawal hari nie..kekekeke...cun jugak!

43 comments:

♥ Miss Hearty ♥ said...

happy family :)

aizamia3 said...

kita maafkan jelah dia.. ;)
tapi betuller susah nak dengar bila ada cermin penghalang tu.. tak macam kat bank kan.. ;)

nur anis said...

hihi..penat sangat kot dia..
waaahh..cerianya akak sefamily...

fiza said...

Monday blues lah tu kot...sabo jer lah.

Mrs Lurve said...

agaknya dia tensen kot, ramai sgt yg xde duit kecik beli setem hihihihi..

misz uzmy said...

enth dia sedih kot xdpt cuti lebih.. Hehehe
wahhh happy family gituu...

~Beb~ said...

lol sbr je la. tp aku mmg paling pantang org bengis2 dgn cust ni. lgi2 yg kerja svc nih. klu penat pon cust kite pon pnat jgk. die pon kje lah! die pon crik duit lah! semua org penat kn? tapi tuh tggjwb kite sbgi pekerja, and die sbgi cust. klu kte pg tmpt die n kte jdi cust pon kte nk dilayan baik kn? so fair la! xyah sombong2 sgt.. heh!

alhamdulillah aku jarang moody walaupon keje pressure!!!! cpat pns cpat sejuk!

cik mun said...

still dlm mood bercuti kot die tu..hehe

Golden Rose said...

biasela tu...kdg2 terpaksa menyua muka kat cust serv cengih....sib baik mrs eady ni good mood if sha mg sha dah sound...geram je

SumeSakan said...

hahaha x leh control perasaan marah lah tuh...ada lah tuh yg menggang jiwa dia...wat dono udah le...hehehehehe

mamyharraz said...

berurusan org mcm tulah boleh potongkan mood ..

Norhaizan hakim said...

Dia marah sebab Mrs Eady panggil dia kakak kut..eleh..masa bila pulak aku kawin dgn abang ko! hehehe

ieda said...

ahhaha normal tuu kalau di pejabat poss , agaknyee mereka dah bosan kerja koot ekkee

Dhia Dirham said...

phewiittt bole kenal heh! hahahahaha

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Saya rasa mungkin orang kat pejabat pos tu sedang Premenstrual Syndrome :)

CikNana said...

itu la bikin malas tu kalau kna layn gtu/hehe

Bitt (double IS) said...

monday blues la tu kot...plus datang bulan kot..akkekekkee
owhh nama pic tudung bawal...hehhee

cheqna said...

kehkehkeh
gelak jelah...
cheqna pun ada kisah gak..ngan budak penjual kain baju kat the store...nanti citer

Knor said...

isninkan..mood byk yg tak bagus..

Rozita said...

dik, dia tak dapat cuti raya lama... tak pun tersangkut jammed lama semalam... kekeke... pujian apa tu???

BERT said...

dia stress ngadap jem smalam kot hehe.. waahh sweetnya gamba ni.. happy family :)

Dee said...

sweetnya..maybe penat kot org pos tu mlm td sangkut jem dkt 9 jam..kehkehkeh..

hari ni pun saya berbawal :)

sue zainun said...

hehehe saya pun x monday blues sebabnya ada kat umah..rilek2,lepak2..
**happy mondayyyy :)semoga kebahagian itu kekal ke akhir hayat saya doakan..

HeNRieTTa JoSe said...

Hehehe...bias la...manusia nie sukar dijangka....terbyaang tn blog dgn tuudung bawal....mesti cun......

Kesuma Angsana said...

suka2 pic tu

etiey.com said...

Biasalah mood raya laginla tue agaknya :p

shameel Iskandar said...

mungkin pekerja pos office tu ada masalah kot..

Bui Junaidi said...

DTG BULAN KOT..HIHI

Jna marcello said...

memang sellau org hari isnin moody laa na rasa..sbb na pun suka marah2 hari isnin hahahaha :D

jeBateja said...

Errr...adakah anda sedang memuji diri sendiri.....ahakz

SURIA AMANDA said...

dia stress semalam x dapat kot..opppsssss......terlebih sudah..maybe x dapat daging korban kot...merajuk la tu..

4feet8 said...

kaunter bercermin mcm susah sikitlah..kadang-kadang dorg yg tak dgr, kdg2 kita yg tak dengar. terutama time nak byr minyak..2-3kali kena ulang..

nieda said...

happy family.. No more monday blues k

Eiqa Almond said...

Cun akak cun, hehhee
laa org nk beli stem pun buat gitu..

Papa Mifz said...

siapa tak suka bila dipuji kan...:)

PinKy MoMMa said...

lebih2 yg puji tu kanda pojaan hati..mesti rasa nak terbang huhuhu..

bawal nampak lebih remaja kennn ;)

Hanif Idrus said...

Sebab tu senyum sampai ke telinga...hahahaha

sal ya said...

pujian suami dan anak2 memang mujarab utk ceriakan hari kita.

Zana Adieyza said...

kesiannya dia kena marah.. sabar yer dear.. agaknya org tu masih mood bercuti.. hehehe...

comelnya gmbr tu!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mcm xder etika kerja ja hahaaa...

suka tgk gambar tu happy jer

ashra said...

Hehehe...
Kalu saya,suka buat andaian....owhhh..gaduh dgn laki lah tu..mood swing....

Kekeke.....
Xpe maap je leeee...

maszull said...

assalamualaikum mrs.eady...so sweetnya...:)

Remy hazza said...

isnin macam tu lah.... semua baru nak mula kerja..... serabut perut ler tu......kerja byk yg nak kena buat.....
maaf kanlah dia kak.....
janji akak bahagia hari nie,,,he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang