thumbnail

Friday, October 12, 2012

Lagi Panas Lagi Pedas Lagi Sedap!


Entry autopublish sebab saya bercuti...weeee...~

Nasi putih + ikan bilis goreng cili padi!

Setuju tak?Lagi panas lagi pedas lagi sedapppp?
Hehehee.....ni lunch saya semlm dan yg best ade microwave kat office utk panaskan bekal..
Makanan simple je.Walaupun saya org KL tapi perut saya tetap org KAMPUNG okey..hehehee...

nota kaki : saya try BW pakai ipad okey :) 

37 comments:

MrS. F!zA said...

sedap sedap sedap..

angahMia said...

la smlm punye ker?? br nk mintak sket! sedap gak skali skale dpt makan mcmni..

Anum said...

nyum2..

mama leen said...

aik cuti?? amboi gi mana ni??? :)

Rinna said...

Makan panas2 pas tuh pedas2 mmg laa sedap.. :)

LydSunshine said...

Setuju...setuju. Lagi panas lagi sedap. Makan ramai2 lagi best. Berborak sampai tak sedar banyak mana dah makan.

SURIA AMANDA said...

lauk mcm ni buat laju jer makan...

Kakzakie said...

Inilah makanan kakak masa kecik-kecik dulu Izwa dan sebab itu sampai kini kakak suka resepi ini.. meletopz!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

btol2.. lagi pedas lagi terangkat.. baru laa puas makan...

PinKy MoMMa said...

blh tambah nasi banyak round kalau lauk simple tp terangkat camni ;p

BERT said...

lapaaaaaaaaa tengok nih!

IDAZS said...

nyum2.. sedap-sedap-sedap!

♥ Wina ♥ said...

tengok pic nie semalam pun dah terliur!!

selamat bercuti my fren :-)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

betul2.. sedapppp... :-)

Dunia Wilma said...

Sedapnya ^_^
Walaupun simple tapi rasanya...Uuummmppphh kan :-)

ct rahani said...

betul3.. memang sedap!

Khalilah MNor said...

ikan bilis goreng cili padi tu saya boleh makan macam tu je sebekas penuh ;) sedap2...

Nens Collection said...

wahh..nyum2..sedappnyer..simple but nice!

mamyharraz said...

setuju sgt.
lagi pedas lagi best!

~AmyLiana86~ said...

wah boleh rase kenikmatannya tu..hehe

wantie said...

akak memang sukak ikan bilis goreng garing pas tu letak bawang & cilipadi.

kalau makan bertambah tambah tau.

Aziela said...

Alahaii..patutlah Izwa maintainnn jer. Kalau akak lah, lauk menyengat mcm nie confirm nasi tu x cukup punya.

ieda said...

fuh ! mantopsss ;)

Qhaifa Nur said...

ikan bilis ni lauk paling simple saya kalau dah malas masak he..he..
sedapnya...

Bazilah (^0^) said...

sgt setuju! kalau bazi, tmbh kicap sket kt nasi tuh...ermmmmm berselera betul nnti hehe

nur anis said...

ni memang terbaik!!

~Beb~ said...

ini la feveret sy and famly.. tapi ikan bilis tuh di tumbuk sikit la for us. and bawang die byk x hingat. huhuhuhuhu.. nak lagi sedap ade telor dadar or telo rebus. 1st time knal dgn hubby die sedih wife die mkn camni. klako. ini bukan sedih, ini SORGA. mmg feveret. now die pon dah join the team. klu rajin hiris terung sket. yummeh!

Bicara Kak Noor said...

selamat bercuti dik wah best kan weekend ni bercuti take care ya,ooopss lupa nak komen akak pun suka pedas lagi pedas lagi kick lagi berpeluh kan,,

Rahmah Ram Ram said...

Memang sedap...klau akak semestinya bertambah2 nasik tu.....hehehehehe

Si Matatajam said...

Setuju2.. Simple tp sedap..

Nur-nba said...

Lauk simple tapi kalau perut dah lapar..semuanya jadi sedap..

kiera'sakura said...

kalau goreng kan dengan bawang and cabai perghhhh lagi terangkat hihihi

ashra said...

Samalah kita....
Lagi panas,pedas..lagi selera....

Kalu tak pedas,leh mati selera k....hehe

kay_are said...

simple takpe yang penting kenyang.. memang suka ikan bilis =)

sal ya said...

memang sedap. tapi kalau tak ada kuah akak ni senang nak tercekik.

Arina Shamsul said...

makan lagi....uwaaaaaa...

Remy hazza said...

lauk kampung ler best kak.... kalau menu camnie...ada sambal tempoyak..... sedap mencolek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang