thumbnail

Thursday, October 11, 2012

Result Final Exam!




Paper Final Exam Syahmi Irsyad Suhaidi


Bahasa Arab 76%, Pendidikan Islam 85%, Sains 94% yang lain BM,BI,Math & Jawi 100%.

Kami tak mengharap yang terlalu tinggi kerana dia baru berusia 5 tahun & sepatut nyer ketika ini adalah waktu bermain sambil belajar atau belajar sambil bermain..
Ingat tak waktu kita dulu semasa usia 5 tahun ape kita buat?bermain kan...?

Tapi oleh kerana keputusan dia agak baik & bagus kami ucapkan SYUKUR ALHAMDULILLAH tidak terhingga padaNya kerana ketika waktu exam ni Syahmi tak berapa sihat dan terpaksa skip kelas latih tubi yg sepatut nyer diambil sebelum exam...

Ade cerita yang agak kelakar...paper Sains dia tu cuma salah 1 jawapan sahaja!Ohhh....rugi nyer...soalan yg Syahmi salah adalah : Apa yang memerlukan matahari? Dia jawab MENYANYI!ye kwn-kwn..MENYANYI jawapan nyer!
Bila ditanya kenapa dia jawab menyanyi dia ckp "ye la siang-siang dalam kereta mama selalu menyanyi tapi malam-malam mama tak nyanyi pun!"
Hahahahaa....jawapan yang sgt jujur dan tulus okey!


nota kaki : rindu pulak kat Syahmi & Sufiya...err..abah dia ajak pegi Genting hujung minggu ni sebab result Syahmi okey..err...bukan ke baru balik Lumut?err..

47 comments:

Kesuma Angsana said...

tahniah yg ini pown dah cukup baik!

Syazwan Che Deraman said...

hebat dah tu!!
kekalkan kecemerlangan sampai bila bila ye.

kehkehkeh..

maknya nyayi lagu apa dalam kereta?

seratus percent, cintakuuuuu??.

tu yang pasal anak banyak dapat seratus tu.

♥ Wina ♥ said...

hahahahhh contoh depan mata kan Syahmi kan? oooopsss!

pegi je lah as a reward for Syahmi :-)

wantie said...

wow.. good result!..

tu la kan anak anak kecil memang jujur je jawapannya.

mama leen said...

adoi... kantoi mama menyanyi dalam kereta... hehe.. pandai betul abg syahmi ni.. :)

Nor Idayu Abd Rahman said...

Jawapan yg betul2 tulus dan ikhlas...

Nieyl said...

Alhamdulillah...hepi abah ngan mak klu anak dpt result yg membangga kan...:) tahniah...:)

LydSunshine said...

Bagus la result dia. Bahase arab tu mungkin belum biasa lagi kot. Lama2 nanti okay tu insyaAllah.

ct rahani said...

wah tahniah syahmi.. semoga terus berjaya.. aidil lak next week exam.. ibunya yg terlebih nervous.. hahaha..

Mimie_Zatun said...

cerdik pintar.. tahniah!!

Tina Othman said...

alhamdulilah, terornya =)

Anum said...

wow pandainya

angahMia said...

wah tahniah abg syahmi...pakej ni cerdik dan hensem :)

Bicara Kak Noor said...

tahniah dari akak jugak wah cayalah boleh tahan tu result nya bolem improve lagi Insyaallah

Afasz said...

alhamdulillah. byk nye dpt 100%

Dunia Wilma said...

Tahniah buah Syahmi ^_^
Comelnya bila dia jawab menyanyi...Hehehe...

Deru Ombak said...

Sangat cemerlang !

Ema Blog said...

Wow, teruja tgk fullmark tu//tahniah syahmi

Mrs.R said...

hebatnye!! mesti mama yg paling bangga kan :) tahniah!

Qasey Honey said...

wah...TAHNIAH...alhmdulillah krn dikurniakan ank yg bijak...harus diraikan tu..bg semangat utk maju lg..

~Beb~ said...

hahahhahahah comel sungguh anak mu.. btw pg je, pelawaan suami mu jgn ditolak ;p

eB said...

menyanyi yer? ha3....
tapi apa2pn tahniah... bijak :)

Kakzakie said...

Hihi... auntie pun nak gelak dgn jawapan Syahmi tu. Tapi nampak dia gunakan akal dia utk fikir dan itu yg dia nampak pun...

Tahniah Syahmi.. nombor dlm kelas tolak tepi tapi peratusan tinggi itu yg penting.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ok laa kan.. budak2 kecik cam nie.. mmg bijak wlpun minat mereka lebih pada main..

hehehehhee.. kelakar si abg nie.. tu laa mama n abahnya suka menyanyi pagi2...

cikyuz said...

wahhh..good..good..teruskan usaha

teratai said...

Result yg memberangsangkan!

Tahniah:)

AyueJean said...

Tahniah.......
Amboi jawapan MENYANYI gitu.....
Sangat kreatif... Hehehhehehe..

kay_are said...

tahniah akak!! kecik2 lagi dah bijak.. kalau terus kekal camtu, leh jadi prof dah syahmi tu nanti =)

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah....bagus...semoga berterusan mcm ni...seronok kan?

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah pndainyer... Seronok dpt jalan2 jer :)

Cikgu Ma said...

bijaknya irsyad ^_^

ieda said...

tahniah dikk
syukurrr .. sejukkk perut izwa ..
akak kagum .. walau baru 5 tahun
syami dah tunjunk prestasi cemerlang
harap2 berkekalan kan ..

akak harap zahrien bila dah 5 tahun nanti macam syahmi juga .. aminn ;))

SumeSakan said...

hahahaha kantoi klu cikgu tanya dia...hhihihuhihi..yp sangat comel jwpn tuh...ikiki..tulus dan mulus..hihihihi

Novelgurl said...

Alhamdulillah.Brilliant la dia ^^

adianiez AIDA said...

Tahniah :-)
Bila nurin da darjah 1 this year br aida amik berat skit. Waktu tadika, santai je...

munna said...

alhamdulillah....tahniah buat Syahmi

Bitt (doubeIS) said...

wahh congratulations!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Sejuk perut mak,sejuk hati ayah.. Share2 la rahsia anak bijak.nk gak bby sy nnti bijak mcm tu

jeBateja said...

waka....waka.....sgt kelakau jawapan tulus nya itu.....ahakz

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Tahniah !

nur anis said...

tahniah..hebat..:)

haha..saya gelak betul baca jawapan syamil tu...

Si Matatajam said...

Alhamdulillah..bagusnya result Syahmi..tahniah..

Nur-nba said...

Syukur Alhamdulillah.. tahniah ye..

kiera'sakura said...

Alhamdulilah. jawapan Syahmi dipengaruhi oleh mamanya. hihihi

ashra said...

Congrats syahmi...
Blaja pepandai k....nanti sufiah mesti ikut jejak sama..hehe

sal ya said...

tahniah ye abang syahmi.

Remy hazza said...

alhamdulillah kak.... agak tinggi pencapaiannya......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang