thumbnail

Thursday, October 04, 2012

Sarapan Diet?


Ini bukan entry cerita cara ku diet tapi ini entry kebuntuan tak tau nak cerita ape..hahahaa..

nasi impit rendang ayam dan nescafe tarik

Hah..pelikkan kan?Kata diet tapi makan....ya allah!
Ye ye..saya berdiet dgn mkn okey..yg ni la mkn mlm saya (biase mlm tak mkn),ini la sarapan pagi saya dan juga inilah makan tengahari saya..mkn separuh pagi separuh tengahari...diet dan jimat..hehehehee...

Sebenar nyer makanan ni bnyk biase mmg saya mkn 2 kali.Air tu pun memang biase lepas lunch baru habis..ntah kenapa saya suka mcm ni.Beli sekali diwaktu pagi dan tengahari saya tak perlu keluar lagi..

nota kaki : saya diet bukan utk kurus tapi utk mengimbangkan berat dgn ketinggian saya yg sgt 'tinggi' ni..hahahaaa...

31 comments:

Maria Menado~ said...

comel diet sis. hehe. biasa jugak saya dengar, biasa yg keje ofis tgh hari malas nak keluar. hehe. ;)

~aYu~ said...

oo.. xmakan malam yer. nasi impit sedapnya makan dgn kuah kacang. sy jarang dapat makan camtu.
samala tgh diet gak ni. cuba nak control makan. makan pun sikit je ni tp kerap. harap-harap kita berjaya ekk. :)

cheqna said...

sekali lagi
"ko diet kak??"
ekekeke
larikzzz

Anum said...

dalam proses diet nie.. hahaha

maya amir said...

ya ampunnnnn..nak jugak nasi impit ngan rendang tu..sedap!

Imaan09 said...

mm,izwa xde laa gemuk pun.. ok2 je..
p/s - cantik botol air.. pinjam y abang punya ke..haha

dhiashahida said...

hamboooiiii..terliur den ha..;)

Dkna Abza said...

dkna makan lempeng jer pagi ni akak hihii

Kella said...

saya terliur.. tetiba rasa can heaven je tengok gambo tu... huuuu

Kakcik Nur said...

Kakcik dengar orang yang berdiet kata 'makan ayam tak apa, asal jangan makan nasi'. Betul ke? ;-)

Kakzakie said...

Diet yg betul meamng bukan nak kurus tapi nak sihat - lagi pula Izwa memang tak gemuk pun.

Aisy Nasiha said...

best ni...macam menarik je ayamnya, nak sikit....

wahida said...

betul tu, yg penting kita sihat...kalau kurus tu kira bonus lah...

Aziela said...

Alamak, kalau dpt mcm nie, akak terus hilang niat diet nie...

♥ Wina ♥ said...

fuiyooo nak try jugaklah 'diet' macam nie ekekekekk

kamu dah okeylah dear..wina nie haaaa masih tak seimbang lagi uhuhu...

ct rahani said...

sedapnya.. terus rasa lapo.. huhu..

BERT said...

mud ry jadinya tgk ns impit n rndang

~Beb~ said...

Die nye tak de cite tuh manggg ai! Menusuk mata ku sehingga ke kalbu.. LAPO!

FARAH deeb said...

Wahh sedap tuh! Memang bleh jimat cenggini! Thee...
My latest Entry :)
Saya dah jumpa beliau!!! Hoyeh!

maszmadi said...

samalah kira cara mengamalkan diet tu... tapi masz beli sekali waktu pagi jerk bukan sebab diet sangat, sebab malas turun bawah beli makanan 2 3 kali.. haha

Qhaifa Nur said...

samalah dgn saya makan pagi dan lunch yang sama sekali makan aja.......
kalau buat air petang baru habis....
dapat juga kita berjimat kan..kan..

SURIA AMANDA said...

diet la ni kan? hahahahahaha

izzah said...

nampak sedap dan kecur liur...xper...leh diet lain kali jer...hehe...

LydSunshine said...

Saya pun selalu buat gitu. Beli pagi, pastu makan 2 kali. TAPI, tak la sesikit tu. mana cukup. Huhu.

ros_reeza said...

nak jugak nasi impit tu :)

UmmiSyarni said...

sedap!

Rahmah Ram Ram said...

sedap tu...tapi kalau akak selalu tak sempat sampai ke petang ..tengahari je mesti dah lapar..kalau makan macam izwa ni alamatlah kelaut diet akak...(hihihi buleh ke akak ni diet?) tak buleh lagi...mood nk makan meluap2 ..

Ema Blog said...

okey boleh dikira sebagai diet juga..bagi dua waktu utk makan

Bitt (doubeIS) said...

selamat berdiet...saya pon adesss dah start kembang bila tak pb...adess

Dunia Wilma said...

Lapar terus nampak nasi impit rendang ayam tu bah ^_^

sal ya said...

selamat berdiet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang