thumbnail

Tuesday, October 09, 2012

TT : Tuesday Talk


Ape nak cerita?Pelbagai tapi ntah mana nak mula...hurmm...*garu kepala*

Dtg kerja dgn tiba-tiba Syahmi minta PSP...PSP okey!dan tiba-tiba juga mama nak jadi singa..hehehee...tapi disebabkan kami (saya & suami) sedang cuba utk membentuk dia dgn mengawal diri kami, saya cuba juga ckp elok-elok dgn dia tanpa nada (boleh?)

Galaxy Tab pernah ada,Ipad dia ada (hadiah harijadi dari maktok dia),Iphone abah dia ada,tv dlm kereta ada tapi masih lagi minta gadjet yg lain?Oh noo..to much gadjet my dear..
Nasib baik dia terima dgn okey selepas diumpan dgn biskut..fuhhh..kalo tak mama yg mereng lepas kamu masuk sekolah..hi hi hi...


Next...dari semlm try to BW but sgt kecewa dgn berkesudahan tiba masa waktu balik..Today i'll try to catch up okey :) *but not promise ya* terpandang pulak follower yg makin bertambah membuatkan perasaan membuak utk ber-BW kejap lagi..[TQ ye new follower]


Oleh kerana smlm tak buleh nak BW tgn ni dgn pantas menggoogle something yg rasa mcm agak best jek...pakej bercuti atas kapal cruise..fuhhh.....mcm gempak jek!Lagi pulak kdg-kdg Groupun/MyDeal ade buat offer utk bercuti atas kapal siap jejak ke Penang-Krabi-Phuket-Penang dgn harga mampu.Setelah berkira-kira tolak tambah bahagi darab kos nyer agak sama kalau saya bercuti di USS/Legoland yg dikira anak-anak masih kecil utk bermain disana...TAPI...ini cuma sekadar berkira-kira sahaja (cdgn utk bercuti ditahun depan)

*kalau nak bercuti yg AGAK MEWAH saya akan mula menyimpan duit,bermain kutu juga berjimat cermat kerana saya bukan anak org kaya...he he hee..*

Lagi...?Hari ni bersarapan suku nasi goreng bersama paru goreng kadbod..kenapa kadbod?Langsung tak boleh kunyah!Takde rezeki saya pagi nie.. :)

nota kaki : cukup dah rasa nyer?ke ade lagi...*jap berfikir....*

62 comments:

Anum said...

hari ini sis kena keja keras utk BW
hehe

mummy akmalyaqil said...

budak2 skang kan.. advance. bley layan tp kena berpda2 juga. susah betul cabaran mendidik anak zaman moden ni..

teringin juga nak cruise.. da lama sgt x bercuti.. set tabungan je la dulu smpi jumpa offer yg best

♥ Wina ♥ said...

pasrt cuti² cruise tu saya sukeeeee!

Aisy Nasiha said...

setuju dgn mummy akmalyaqil..
budak sekarang ni lagipun, fikir mak ayah diorang mampu semua, lg2 di persekitaran yg kwn2 ada bnda2 mcm tu..mmg mencabar didik n jaga ank..

Norhaizan hakim said...

Kak Zan memang akan menabung utk bawa anak2 holiday,maklumlah anak ada 5,gaji en.asben taklah lebat sangat dan KZ pulak tak kerja.

Masz Sidek said...

pat cuti yg sy suka... best nye...

mama leen said...

beli psp go.. :)

fiza said...

Teringin gak nak bercuti atas cruise.

Perghhh...keras betul paru tu yer. Tak per, senaman mulut dipagi hari.

Nieyl said...

hihi~nieyl pun klu boring2...BW jgk..hihi~sbb kadang2 xde cter nak update kat blog sndr kan..hehe~PSP..wah~nak tambah lg gadget yea...hihih~

mamyharraz said...

banyaknya gadjet yg ada..untung ank2 zaman skrg kan.

Kakzakie said...

Masa sekolah dulu kakak selalu main kutu lepas tu tak pernah lagi..

~ yus ~ said...

wah bercuti atas kapal tu! Best!Best! Akak pernah bercuti atas kapal dari UK ke Brudges, dulu, mmg best!

QA's ~ mamapapa said...

betul tu..xlarat rsanya nk layan kegilaan gadget2 ni..hrp2 ank2 phmkn..mcm mnarik tu,kak..prnh dgr kngkwn nyembg psal ni :)

NM02 said...

qays besar sesok, ape la dia dok minta... hahaha

Halimaton Hanafee said...

Tengok kat mana ekk percutian naik cruise tu..cm best jek.hehe..

wahida said...

ayat kadbod tu buat aku senyum je...ekekek...

syafiqakarim said...

legolang.
*blurppp

Nens Collection said...

haha..sy pon main kutu kalo nk beli brg yg agak mahal..hehe

PinKy MoMMa said...

teringin nak ke legoland tp mcm mahal sgt jer hukhukhuk..ke universal stdio pun mcm best ;p

psstt budak2 skrg mmg canggih dr kita..

wantie said...

Amirul pun sama. asyik minta ps2 je. ni tak tau lagi ada ps3 dah keluar.

memang dah janji nak belikan. tapi kena beli time dia cut the birbird dia la. hahahaha..

Cikgu Ma said...

berangan jugak nak naik cruise time honeymoon..kehkeh

nur anis said...

erk? paru goreng kadbod? huhu

AdaM Hawa said...

mcm2 ragam anak-anak sekarang.. kene pandai mainkan peranan untuk anak-anak sekarang kan..

* Rosita * said...

kak..ari tu adik bos balik dr naik cruise..macam2 komplennya...bilik kecik la..bilik air sempit la..(mcm tandas dlm kapal terbang)..tp yg lain2 sumer ok la..makanan pun so so jer...mkin ada family room la cuma harga tu tak tau la bape kan..

Ema Blog said...

wow, dah plan cuti tahun depan..

cheqna said...

hbis tu ko mereng ke tak skang ni kak??
ekekekeke

♥ ROS ♥ said...

Haa mak kna kerja keras..anak dh minta gadget.. Hahhaha..

**sory lma xjenguk sbb sibuk berpantang :)

Jna marcello said...

wahhh terbaik..nk iphonggg jugakk heeee ;))

maya amir said...

wahhh boleh umpan dgn biskut? seriouss? hehehe..bagus betul syahmi ni:)

pakej bercuti atas kapal? menarik beb..menarik:) sila main kutu skang..hehehe

are_lin@yu said...

hihihi byk topik ni..part ayu suka men kutu..ayu pn men gk...blh la smpn2 skt..hihi

Qaseh Suhaida said...

tak pernah main kutu...mesti bestkan sekaili dpt duit banyakk..

Kesuma Angsana said...

samalah kita sbb tu KA memang amalkan sikap jimat cermat ni !

Qhaifa Nur said...

zaman belum kawen opis hargai staff lama termasuk saya..naik cruise lagi port klang - langkawi...seronok + takut pun ada...mcm2 fikir bila dduk atas air ni...kenangan terindah buat saya......

kalau ada rezeki teringin nak bawa anak2 pula.......

Dee said...

harga mampu tu berapa ye sis..sharelah link..dee pun dari dulu teringin nak naik cruise..hrp2 tak mabuk laut..hahaha..

Mrs.R said...

holiday? best tu...tapi dgn keadaan diri saya skrg ni...lambat lg la nak berholiday nampaknye...

SURIA AMANDA said...

sama la kita...berjimat cermat kalau nak pi jenjalan jauh2 ni...

Mrs Lurve said...

wah hebatla abg, up to date gadjet2nya..

Daddy Ziyyad said...

zaman sekarang..zaman gadget...tak terlayan kalau nak layan semua yg dipinta...ekekekek

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah banyaknyerrrr gadget dia....part yg plg suka bercuti atas cruise...i loikeeeeee haha

maszmadi said...

hah, PSP boleh diganti dnegan biskut, ok lah tu kan... dia dengar kata...

erm, paru goreng kadbod! ha ha ha, tergelak masz baca... cam comel jerk bunyiknyerrr

Myra Jay said...

Budak2 zaman sekarang kemain dengan gajet terbaru :)

Maria Menado~ said...

iphone 5.. ade orang nak kasik free tak. hehe.

Syazwan Che Deraman said...

cruise?.

pehhhh!

dhiashahida said...

blh pujuk denagn biskut....nasib baik kan..:)
knk2 leka ngn gajet bwu..kalah yg dewasa..huhuhu

BERT said...

tengok org g holiday.. teringin plak nak g holiday gaks huhu..

adyna said...

dia mai dah dia mai dah.. bw ke cni..

main kutu bgs kalau dapat no last ..dpt awal tak best cpt bis hehehe

eMMe said...

Nurul, Me ngah free ni.. boleh la BW.. yea la.. duit segala2nya... skrg ni kene kumpul duit, utk bakal ibu cam Me... duit beli barang2 baby, yg pastinye, tiada lagi murah... mmg kene kerah keringat la.. utk anak2... utk kemudahan dan kesenangan dowang kan.. mmg kite kene lakukan pengorbanan... ikut cara n kemampuan kita..

Bercuti??mmg best kalo ada byk $$$ hotel pun boleh beli, hihihihi...

faizfakhirin said...

good moms...

Ahmad Hisyam said...

zaman kanak2 dulu klo ade digimon ngan keter dash dh kira tahap champion. harga xsampai pn ratus2. skang dh jauh beza...

Si Matatajam said...

Wah semua gadget ada...tu pun nak tambah lagi..hi hi patut mama dan abah Syahmi dah nak naik singa... M pun pernah terkena paru kadbod tu.mmg sakit Gigi ni mengunyah..

luqman zakaria said...

tq jugak jgk buat Mrs Eady sbb follow arepnakbebel.com ..hehe ..sape2 masok blog nih harus follow..sbb simple kemas and content pon menarik..hehe..salam kenal dari sy

shinji izac said...

teringat mase waktu kecik dulu, jgn kan kate psp, nak mintak jam tangan kat pasar malam pun tak berani.. takut kena marah.. :P

merahandbiru said...

salam,

manjanya semua ada

KLIK perangai teruk lemah komunikasi dan minta gaji banyak punca xdapat kerja

ieda said...

budak2 skrg kann ..
terlalu advance .. kita org dulu2 x merasa dan x kenal semua nie

tapi ok lah kalau kita terangkan dan dia paham ;)

munna said...

samalah ngan anak kak munna...tetapi klu pandai pusing dia boleh terima lagi alasan yg kita bagi

sal ya said...

adehhh...

MrS. F!zA said...

kita wp anak kecik tk reti main tmbah2 baby tetap jgk nk jejak USS..bukan nak main pon nak bergambar je lebih.. well..i kan suka bgmbr..haha..

*menarik percutian atas cruise..tringin jgk msa tgk contest nescafe haitu..tp kita ni takut laut..naik flite pon asyik ngucap bila nk smpi..hehehe

IntaNBerliaN said...

wah byknya gajet... :-)

IntaNBerliaN said...

wah byknya gajet... :-)

azam said...

Wah.... Sangat best
Seronoknya.... Entah bila dpt g sana

kiera'sakura said...

perghhhh syahmi. achik kira awak nie pun xde semua tue lagi. untungnya awak jadi anak mama hihihihi

Bitt (double IS) said...

mereka memang sukar nak dipisahkan dengan gadget ituw...saya yg tak de iphone ni anak boleh lebih pandai guna dari saya...sob sob sob...

saya suka tengok cite titanic, poseidon...bila hubby request terus meremang bulu roma...bila baca tentang itu...mcm2 dok bermain dalam kepala...haihhh p la...buleh share at least reda skit rasa penakut dalam jiwa nih...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang