thumbnail

Wednesday, November 21, 2012

Speechless!


Syahmi-minta-maaf-mama-dan-abah

Speechless bila dia hulurkan ipad pada aku!

Haritu dia didenda kerana melanggar arahan aku, dendanya no ipad no tv means kartun & no hp utk 1 mlm tu.Ntah bila dia memegang ipad dan mungkin kerana aku yg terlalu leka dgn tv ketika itu, secara tiba-tiba dia menghulur pada aku..

Terdiam, terkaku & terharu sekaligus sedih!
Sedih kerana dia sudah menjadi anak besar bukan lagi anak kecil kami...

Ketika peluk aku rasa cepat nya masa berlalu, cepat nya detik itu diambil dari aku..
Selepas ini dia akan masuk ke alam bermain & lebih kepada kawan dan berkawan...
Sobss...sobss..sedih nyer....tak boleh ke simpan je jadi anak kecil kami?


nota kaki : hari ni dia bergraduasi...semakin sedih hati nie...

59 comments:

NM02 said...

terharu jugak

semakin hari semakin matang

moga akan terus menjadi anak yg soleh ye shami

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

;)

Mia Kassim said...

sian tengo dia tulis gitu....jgn nakal2 lagi ye syahmi....
(nama anak kita hampir serupa jak, anak sya yang sulunung nama di Shumi :D)

sasha @ mumyalyaqil said...

pandai syahmi..hermm,perasaan yg sama..kenapa diorg membesar dgn cepat..huwaaa..

4feet8 said...

pandai syahmi amik hati maknya..

Anum said...

pandainya

Mayang ABDUL RAZAK said...

so suwittt.. terharunyer..

Eye_nee said...

Alahaiiiiii...so manissssss sis....sama lah sis rasa baru jer melihat mereka berjln2 jatuh...la ni anak akk no 1 dah 20 thn.....cepattt nya masa berlalu....

Mila Ahmad said...

sweet sangatlah....

♥ Wina ♥ said...

mesti terharu kannnnn??? huwaaaa I feel you!

mrs puex said...

soo sweett walaupun x de space bar..hihihi..

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiiii so sweeettt... pandai dia amik hati mama dia

Knor said...

bijak anak skrg..

mamyharraz said...

mmg cepat ank kita membesar..tak puas nak timang2 kan..

Ema Blog said...

so sweet..

Mrs Lurve said...

terharu...syahmi nie memsti sorg yg sensitif

mummycda said...

terharunya...pandai abg ambil hati mama...:)

cheqna said...

kalu cheqna..kompem berderai air mata ni

faraherda.razalan said...

Awak ni, kenapa nak bersedih ms hari graduasi die? Hahahaha....

Abang bijak.

Cho Zila said...

budak sekarang memang bijak belaka.. kita ibu bapa kena lebih bijak lagi untuk mendidik mereka.. alahai.. sedih baca..

wantie said...

tak pernah lagi denda anak ni. haish.. kena denda ni sebab dorang dok buat akak meroyan.

bior jadi beku kejap sari suntuk. boleh gitu?

BTW sweetnya, bila anak minta maaf kit amesti tersentuh kan..kan..kan..

eLL said...

dah besar dah anak bujang.
jadi anak soleh ye.
sejuk perut ibu

fiza said...

Pandainya.

kayzie said...

terharu gak..tula kak,kalo boleh nk diorg jd bb kesyngan lama2 sket tp apa boleh buat..hope wpun membesar tp ksih syg ttp sama..:)

maszmadi said...

so sweet syahmi.....

AdaM Hawa said...

saya yg baca pun sebak.. apetah lagi izwa mama syahmi..

~Beb~ said...

alolololo sweeeeeeeeeeet

the malay male said...

Wow... Kecik2 dah reti pakai iPad :-)

Qhaifa Nur said...

bila kena denda..sure tak buat lagi..
pandai minta maaf...

Daddy Ziyyad said...

saya pun terharu..

terbayang anak saya..

yg bakal membesar macam syahmi

PinkUmmi said...

touching nye

Syira said...

salam...

bila anak semakin besar, kita sedar kita semakin tua.. memang hati akan terasa sedih ;)

mama leen said...

bijaknya syahmi..
napa mamaleen yg nak nangis ni.. huhu

Kesuma Angsana said...

KA pown trt terharu. Teringat anak2 kat rumah!

suri solehah said...

anak2 sekarang cepat matangkan..kadang cara diaorang tunjukkan perasaan boleh buat kita mebitis air mata...huhu

sudipVSsenduk said...

pejam celik pejam celik... terima menantu pulak, hihihi

Shalee Abdul said...

terharunye :')

wahida said...

cepat sgt anak membesar kan...

terlalu cepat...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sama la ngan kite awak..
perasaan ibu camtulah..
kite dhla ade alya sorang aje, time tensen mrh jugak tp time naluri itu dtg.. fuh, mengalir air mata sorang2 tau!
cpt tol masa berlalu, dh nk msk darjah 1 skrg..
skrg pun dh pantang tgk hp abah die, ni pun duk men wassap ngan mommie.. =)

maya amir said...

bile die makin besar, slalu terpikir, boleh tak die jadik budak kecik jek, dok ngan kite jek..hehehe...

LydSunshine said...

Terharunya... Lama-lama nanti bila dia dah makin remaja, lagi la akan terasa. Sbb zaman remaja, dia lagi byk aktiviti dan kawan2 makin ramai.

ayut said...

apa kata jd sahabat pulak... :) salah satu cara dlm mendidik anak kan mcm tu?kecik2x kite pluk2x..dh bsar kita la jd kwan plak.hihihi

ieda said...

sayu lak akak nie
anak2 kannnn .. walau apa2 punnn hati tetap sayu ..

Papa Mifz said...

yer la kan...cepat masa berlalu...

SURIA AMANDA said...

itu yag aku rasa....bila fikir2 mmg rasa sayu

angahMia said...

ala touching nye!! :(

diana said...

bagus nya dia...berani mengaku salah dan minta maaf..

Tihara said...

as salam

bagusnya dia:)

LYAfrina said...

bagusnya syahmi.. sekurangnya diapandai minta maaf... kt sbg ibunya..sure terharu & mesti rasa sebak dlm hati

Arjuna Silvera said...

huh..syahdu

myu said...

Pandainya...
Semoga menjadi anak yang menyejukkan hati kedua orang ibu bapanya ;)

Bitt (double IS) said...

memang syahdu bila mereka dah semakin membesar...

zila norazila said...

best tgk ank2 yg sedang membesar kan..smoga jadi ank yg berjaya didunia dan di akhirat kelak..

Myra Jay said...

Alahai sweetnya permohonan maaf..
Boleh nanges bila baca ;D

nur anis said...

sweetnya kak....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sgt tacing

kay_are said...

semoga menjadi budak yang baik.. amin =)

Munnafendy said...

terharunya...tang2 ni la baru mcm kena sepok ngn bantal kan..baru nak tersedar anak tu dah besar..hihihi

bee2312 said...

xsbrnya nk tggu anak besar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang