thumbnail

Thursday, November 01, 2012

Tentang Rasa...


Bukan pasal lagu tu tapi saja nak bercerita...
Oh mulai hari ni aku nak berAKU dalam blog nie, dah tak rase nak ber saya saya bagaikan remaja baru nak bercinta walaupun aku memang setiap hari gatal bercinta..heh!I love u darling...

Okey fine...aku skrg ni tgh giler layan blog dak Zack yang aku rasa awesome tahap petala..
Ntah kenapa aku rasa dia ni org yg sgt humble walaupun dia selalu lepak Jepun sana.
Orang nyer boleh dibawak jadi menantu la senang kata..hahahaa...okey..nak rasa awesome ke tak sila la ke rumah dia!

Lagi nak cerita tentang rasa....semalam terbaca post sepupu ku di FB sana..
Rasa kesunyian kerana kehilangan mak mertua (ummi kami)...hurmm....

Bagaimana nak kata ye..?Kami yang tak serumah selalu berfikir,selalu tertanye-tanye keadaan mereka didalam rumah tu.Bagaimana anak-anak buah kami yg rapat dgn ummi?Bagaimana dgn sepupu kami yg menjaga ummi setiap hari?Bagaimana sunyi nyer mereka?
Lagi tertanya bila hari-hari lalu melihat rumah mereka dari seberang jalan raya..setiap pagi mesti melihat ke rumah mereka dan tertanya..

Itu belum dikira lagi dgn salah seorg sepupu aku tu kerja di satu bangunan yang sama..
Setiap hari setiap ketika berada di lobby mata melilau utk mencari kelibat dia utk melihat keadaan dia..masih terbayang air mata dia yang jatuh di atas tanah..
Bukan tak nak bertanya tapi rasa tu tak terluah menjadi kata-kata!

Fuh...tarik nafas lepaskan dgn laju utk menghilangkan rasa sedih seketika!

Apa lagi nak bicara?Oh datang rasa tergelak kerana teringatkan Whatsapp group yang berbunyi dgn diiringi ucapan Tahniah!Ciss...korang....tau la aku naik 2 kg di hari raya, muka semakin comel berseri dek kerana senang hati..senang-senang jugak korang andaikan aku sudah berbadan dua!Payah la aku nak maintain kurus mcm ni...korg nih!
Tapi takpe..korang lah yg menceriakan hari aku!

Bercerita tentang mereka pula...berpangkat tinggi,belajar setinggi menara tapi layanan mereka sama rata!
Tiada rasa kasta di sini...
Semoga korang terus berjaya,amin!

Apa lagi nak cerita...?
Sebelum terlupa...peti ais rumah aku ada penyakit makan diri sendiri..sesuka hati membeku dari atas kepala sampai ke kaki!Ape ke giler anggur pun beku bertambah giler lagi cili padi pun beku..Peti ais ke-3 dengan jenama yg berlainan tetap serupa masalah nyer!Ntah kenapa aku pun tak paham juga..

Oh bercerita kerja....jom kita mulakan dgn bismillah!


nota kaki : aku bahagia hidup mcm nie dgn pelbagai rasa...aman sentiasa....

57 comments:

mamyharraz said...

ada pelbagai rasa baru kita menikmati hidup ini :)

peti ais akk pun bermasalah..jom tukar petiais!

Asyifa Mustaffa said...

Kan....bru nmanya kehidupan....bila kita menikmati 1001 rasa.....:-)

Hepy working.....:-):-):-):-)

Princess Nur said...

salam kenal..cantik blog ni :)

mamavogue said...

pelbagai rasa membuatkan hidup kita sempurna sbg seorg manusia :)

Selamat pagi, selamat bekerja :)

Anum said...

peti ais sis mintak tukar baru tue
hahaha

Maria Menado~ said...

wah sampai cili beku. umm.. aiskrim cili. hehe.

Mrs Lurve said...

warna warni kehidupan..itu yg menceriakan..

Nieyl said...

haha~peti ais akak same ngan peti ais kakak nieyl..beku smpai ke bawah..huhuh~

Nieyl said...

haha~peti ais akak same ngan peti ais kakak nieyl..beku smpai ke bawah..huhuh~

Halimaton Hanafee said...

terlebih karen ke peti ais tu..hehe

LydSunshine said...

Peti ais tu satu pintu ke 2 pintu? Cemana boleh jadi magic mcm tu?

~ yus ~ said...

peti ais akak pun kadang2 gila, tiba2 semua jadi beku...

beta kupu said...

aah sya pun tgh layan blog zack, best sgt!

Pasal anggur +cili beku tu mmg lawak tp sentap jgk lah bila nak guna cili jadi satu hal plak nak rendam sgala kan...hihi

Aziela said...

Akak nak terjah Zack juga lah...

QA's ~ mamapapa said...

ngeheheh!!!mmg mcm2 rasa adakn?nrula namanya sebuah kehidupan :) erk...beku smpai bwh..trgelak2 bygkn cili beku tu,eheheh!!

mama leen said...

yeayyyy boleh komen... lega...
hai hai..

SYANI said...

Masalah peti ais kita sama la.. Tak yah masukkan dalam freezer pun dah beku...

are_lin@yu said...

hihihi mmg banyak cerita ni..

Tina Othman said...

morning izwa

takpelah naik 2kg yg penting happy

MarliaMarble said...

hidup kena ada macam2 rasa,baru la sedap kehidupan ni..! :D

Dunia Wilma said...

Inilah yang dinamakan kehidupan ^_^
Best baca entri nie...
Kejap sedih...Kejap lucu...
Macam2 perasa ada :-)

Cho Zila said...

kehidupan mesti berbagai rasa kot satu rasa hilanglah serinya...

AdaM Hawa said...

sama cam peti ais kat rumah sy 1 masa dulu.. skrg dah ok.. semua jadi beku..

Miss Volvo said...

mak woihhhhhhhhhh dasatnya smp anggur n cili blh beku hakhakhakhahk!!

ieda said...

dah x nak beli peti ais dahh
pakai mana yg ada sudah ..
skrg punye jenama semua dah x ada kualiti huhuh

Marsita yahya said...

peti ais yang ada ni pun cukup gedabak...bsar ya amat...

faraherda.razalan said...

Suhu kuat sgt kot? habis seme beku. Heheheheh...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Itulah dia kehidupan..berbagai² rasa...Peti ais dah nak minta tukar baru tu..^^

miz ruha said...

terjah blog zack tu semalam... lama dia tak update.. bila update,kucing yang disalahkan.. suka ke blog dia..

peti ais sy pun macam tu... terlebih sejuk... habis semua benda beku..

Hanis Azla said...

salam izwa.. pelbagai rasa.. pelbagai cerita.. yg penting hati tetap sentiasa ceria kan... dah lama tak ke blog zack.. akak pun suka cara penulisan dia..

SURIA AMANDA said...

rasa sayang hey..rasa sayang2 hey...adeh..mcm2 rasa dah kan...aku rasa nak terajang org jer ni..

Eye_nee said...

merasa cili anggur terung kangkung ko duk kutub utara sis...hahahaha....

etiey.com said...

Asam garam + aji....

fiza said...

Beli baru. Dah lama follow blog zack....memang best & lawak.

Qhaifa Nur said...

freezer kat umah pun problem, ais batunya sebesar gunung he..he..
air asyik meleleh mmg tension...
habis makanan masuk air.......

mrs puex said...

ceria ceria selalu yaa...:D

BERT said...

mcm2 cerita dia ada.. ganti le baru peti ais tu.. cap panasonic ada bagus juga

Kesuma Angsana said...

boleh ye jd smapai cam tu hehehe

Cikgu Ma said...

saya pun beru jer terjah2 blog Zack

MrS. F!zA said...

hidup kena pelbagai rasa..baru bermakna perjalanan hidup..ekeke

Mummy Akmar said...

Salam Izwa...

Tu mesti sebab dah lama terbeku dalam tu. Peti ais tak banyak barang. Memang menjadi sejuk beku semua barang dalam tu makan diri. Pernah alaminye ! hehehe

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere

Take Care Sis

eLL said...

peti ais kat umah saya pun beku sampai ke bawah kak. rosak ke?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kene ganti baru tu.. Nanti ok insyallah ;-)

CikNana said...

ada hantu aisbox bah tu kakak.hehehehe

wahida said...

rosak kot...ke tinggi sgt temperature tu?

Kakzakie said...

1. Moga roh Ummi teangan disana. Selalulah titip doa utknyg.

2. Walau naik 2kg tapi mata tengok tak naik dah kira baik. Hati senang bagus..

3. Cuba panggil electrician check tak kan sampai 3 sama masalah.

kay_are said...

macam2 cerita.. guna aku kau ni baru r nampak macam jiwa muda ye tak? =P pelik kemain peti ais boleh bekukan anggur ngan sayur.. tak dapat imagine cane rupe anggur dah beku.

Daddy Ziyyad said...

naik 2 kilo raya haji? ekekeke..

raya puasa hari tu naik berapa kilo? ;P

[PCL] said...

Izwa...Woww!! banyaknye citerrr. .

kayzie said...

kak..best baca..hehe

Jna marcello said...

Al fatihah untuk ummi..klau naik 2kg tuk sbnrye syok..na ni berangan nk naik ber kg2 hehe sbb da kurus sgt..pasal peti ais tu cer pg cek balik...hehe lawak plak anggur jd beku ;D

♥ Miss Hearty ♥ said...

november nie beli la peti ais baru sis..hehe

Qasey Honey said...

QH dh lama follow blog Zack tu..seronok baca kisah hidupnya..

tang petisejuk tu..QH penah tkena simptom tu..hbis brg2 rosak dlm tu..2x pgl org repair kt umh..bru la ok skrg..mulut gatal asyik ckp nk beli yg lg besauuu...haa jd gitu..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

peti ais tu telebih karan kot kuikuikuikui

sal ya said...

sama jugak la dgn peti ais kat rumah ayah saya tu. kadang2 tak beku tp dah mcm sauna kat dlm tu.

Azian Elias said...

nak baruuu..nak baruuu..

pha is said...

macam2 rasa ada... macam ikan masak 3 rasa.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang