thumbnail

Tuesday, December 04, 2012

Sarapan Pagi


Yummehh~

Butterstoch bakar disapu dgn kacang sunbear & mentega kacang berstrawberry :)
Yupp..sekarang ni, inilah sarapan anak-anak sementara menunggu kami siap & sementara nak naik kereta.

Sambil-sambil bersiap sambil-sambil bakar roti, sambil-sambil kemas bilik sambil-sambil sapu mentega kat roti, sambil-sambil menyapu & panaskan enjin sambil-sambil tu la diaorg mkn..Nampak tak betapa banyak nyer sambil??Hahahaaa....mcm lipas kudung pagi-pagi!

Yang penting anak-anak nak mkn dan isi perut sementara nak menunggu waktu mkn pagi kat skool.


nota kaki : sambil-sambil tu siapkan bekal utk incik hubby syg..ehikss.... :)

64 comments:

Imaan09 said...

sempat kamu izwa.. saya memang xsempat, mmm, kena improve banyak lg saya nih nak jd ibu sejati..

Kakzakie said...

Itulah mummy yg tangkas - cepat-cepat dan ligat.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

pepagi memang macam lipas kudung plus kalau bangun lewat..
hee...he...
sedap nampak roti bakar tuh

MizzTina said...

roti peberet..

Mrs Lurve said...

wpun masih berdua dgn hubby, tetap curi masa utk wat bekpes..

Kakcik Nur said...

Sedap ya mentega kacang sunbear tu? :)

Nieyl said...

huhuhu~bz nyer la pepagi yea...:) biase la de anak2....kepentingan yang sangat penting..:)

Amanda Suria said...

aku confirm x sempat..sambar je apa yg patut..sampai KL Sentral beli pisang berangan seketul ngan roti..itu la habuan aku sarapan hari ni...

♥ Wina ♥ said...

roti fav saya dulu, kini dan selamanya :)

pagi nie bekal sandwic jugekkk :)

Sabihah said...

tak penah bakar roti butterscotch...hehehe..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

memang kene sambil sambil kalo tidak tak siap ler...
lame tak makan butterstoch..

Fendy said...

sarapan pagi yang menyelerakan....

mama leen said...

rajinnya... saya memang tak la.. pagi2 semua kelam kabut

intanfirdaus247 said...

sedap nye....bak cikit.heheh

faraherda.razalan said...

Adoi! Sy pun tak larat nak siapkan bekpes even roti bakar je. Cian suamiku. Hukhukhuk!

abah khalisha said...

enak bangat ni

Daddy Ziyyad said...

Butterscotch di buat bakar? wuhuhuhuhu..saya makan macam tu aja...:P

Knor said...

kalau malas2 ini juga kak hidangkan..paling pantas ni..

ashra said...

Wahh..banyaks sambil2 ye...
Tererrrr you..hehe...

mamyharraz said...

dalam keadaan sambil2 tu lah siap keje semuakan izwa..akk pun selalu mcmtu ;)

sedapnya butterscotch!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

simple tp sedap

♥ Miss Hearty ♥ said...

butterscotch mmg enak !

NM02 said...

sambil kau raba2 laki kau kan... hahahaha








larik!!!!!!

Mama Vogue said...

Banyak nyer sambil2..
memang bila dah jadi mak2 ni kena ligat dan cepat..hihi

Aisy Nasiha said...

Saya yg tgh xkeje ni oun xsempat sediakan sarapan utk suami..
Mujur dia jenis yak kisah.. Rajin ye awk..

Farah Shamsudin said...

lady's choice, memang sedapp.. farah suka mmakan roti cicah nescafe je selalu dear.

QasehnyaRania said...

tangkas, sambil2 tu yg laju ke main tu..hihi

dah lama tak mkn butterscoth :D

IDAZS said...

sedapnya :)

Dunia Wilma said...

Sedap Butterstoch tu ^_^
Kan Sabah takda jual...
Dapat makan bila mum outstation ke KL jak ^_^
Beli kat KLIA ^_^

Nai @ TPJ said...

Jalan2 ter'stumble' blog ini.. Salam.. Byk sambil2 tu makanya i tertarik nak komen... Salute semua superwomen & supermoms..! ^_^

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Dee said...

supermom..wow..tahniah..dee mmg tak rajinlah sis...hehehe..lagipun anak2 biasanya tak mau bfast kt rumah..suami gelap2 sapie dah kuar umah..huhu..

Qhaifa Nur said...

klau beli butterscoth pun sbb anak2...roti fev mereka..pernah juga bakar letak jem..mmg sedap

SYANI said...

Nyum..nyum... try cari Sunbear tu kat Batang Kali tapi tak jumpa la pulak...

fiza said...

Supermom...sumanya kena pantas.

Hanis Azla said...

salam izwa..

yg penting sambil menyambil smeua kerja siap kan.. what a good wife and mother.. roti butterscot tu kalau bakar satu rumah bau best kan.. akak pun suka..

mizz miaizzati said...

sempoii janji ada sarapan pagii..

LiYa HaNiF :: said...

mcm dah lama tak siapkan breakfast tuk daddy qalesya utk dibawa ke tempat kerja... ^_^

Siti Asiah said...

mang cam lipas kudung kalau pepagi kan...sempat lagi tu...;)

Kuazue Mohd said...

sun bear melilau cari.. apsal tak der kat tempat kami... sedap tak sun bear tu.. budak2 terpengaruh iklan kat tv..huhuhu..

Anum said...

nyum2

Mia Kassim said...

anak2 saya berabis suruh cari mentega kacang sun bear ni gara2 iklan di astro ceria tu tapi belum ada kat pasaran di sabah ni....huhu

Ummiarissa Mahdi said...

mentega kacang sunbear..selalu dengar kat iklan radio suriafm...sedap nampaknya...

siti fatimah said...

suka dengan sunbear tu sedapppppppppp

Mimie_Zatun said...

rutin seorg mummy and wife..
seronok..

ieda said...

simple dan menyelerakan ;)
yg penting sarapan sihat ! .. ;)

AyueJean said...

Alhamdulillah terisi perut anak2 akak pagi2 ye... =D

maszmadi said...

kalu boleh sume keje nak buat serentak dalam satu masa kan... haha

~Beb~ said...

dap eh haii

baby lydia said...

lama x mkn roti tue.. ;P

HeNRieTTa JoSe said...

yummmeh....

- dieyana - said...

mcm tu lah kita org pempuan, kena bnyk sambil....;-)

~aYu~ said...

waah..bagusnya... sume utk anak-anak..

Puan Ira said...

nyami...nyami...

Puan Ira said...

nyami...nyami...

muhammad fakhar muhammad nur said...

As Salam, i am currently conducting a survey about mosque for my master thesis. it would be a big help if u could help me to answer the survey. Thanks in advance.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhMa19JeDlpZ04xajZTVnROYVl2cWc6MQ#gid=0

diana said...

masa itu emas..kan??
jadi kena la sambil2..hehhe

Papa Mifz said...

pasti sehingga menjilat jari nih...:)

shaiful zaidi said...

sedapnya...

Eiqa Almond said...

Lamanya laa x makan roti bakar..

9n0L4 said...

roti butterstoch pun bikin bakar ehhh. hehe.

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...sedapnya sarapan pagi ni...:)

sal ya said...

sedap ek butterscotch bakar? mcm tak pernah cuba.

Mimie said...

simple dan yummy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang