thumbnail

Thursday, December 20, 2012

Venus Boutique Hotel, Melaka














Hotel murah, biase-biase saje tapi bagi kami sangat selesa utk 1 mlm tido.
Mungkin hotel ni masih baru lagi beroperasi (tak sure pulak..) kerana kebanyakkan benda berbau baru & harum!

Laluan ke bilik-bilik kecil sahaja, bilik pun agak sederhana la bagi kami 4 beranak.
Yang penting bersih..yup itu yang penting bagi kami.
RM170 utk deluxe family (kalo tak silap!) ade 1 queen & 1 single.Murah kan?
Walaupun hanya 2H1M di Melaka tapi puas kami berjalan merata!Meriah, penat tapi seronok :) 

Lupa nak amik alamat hotel ni tapi yang penting sangat-sangat berdekatan dengan Mahkota Parade!Jalan kaki pun boleh ke Mahkota Parade Mall tu...btw,kami main redah je cari hotel mase ni. Ape yang nampak kami berenti tanye je dan terus book!


nota kaki : sabtu ni sampai selasa kami ke akan ke Melaka lagi tapi ke A'Famosa Resort pulak..


48 comments:

MizzTina said...

tp nmpk cntik..

Mila Ahmad said...

mila ada survey gak pasal hotel ni dekat tak dengan Jonker walk ?

Qasey Honey said...

cantik la hotel tu..purple lg..sukanya..hrga pon murah..bbaloi la..

baby lydia said...

ala2 lavender gitu..^^
lama x menjejak kaki ke A Famosa..nak g mndi2 ke?

Nieyl said...

nieyl ari sabtu nie pun gerak g melaka jenjalan tapi balik ari aje...huhu~sebab nyer en.husband ari ahad nie kena keje...cuti ngan family.. :) wah~murah tapi selesa ok la tuh kan....:)

SSulieana said...

Canteknya...kaler unguuu...

Kakcik Nur said...

Nampak selesa dan memuaskan. :)

intanfirdaus247 said...

Cantik!…warna putih dan purple kena je ka..brsih..tq yang for d info..nanti g Melaka bolehlah ke hotel n…

Amanda Suria said...

deco dia sgt cantik..suka kaler deco tu..pepel putih...

kayzie said...

suka keler dia..purple..:)

Tina Othman said...

bestnya

yg penting dekat pekan, tak payah lah nak menempuh jam

Eye_nee said...

nampak sgt selesa lah sis....4 1 night stay...dah cukup bagus ni...

anie said...

cantiknye bilik hotel tu cam hotel berbintang2 jugak...

Dee said...

cantiknya hotel..dgn hiasan purple2..best..boleh try kalau ke melaka..

Fiza Rahman said...

Cantik hotel.

Happy holiday lagi.

wardah @ fie shah said...

Melaka mmg best! Saya pun suka..hehe

SYANI said...

Biar murah tapi bersih itu penting... Kalau hotel mahal tapi tak bersih pun tak guna juga...

~Beb~ said...

murah ko ckp? mhl la! hahahaa.. kedekot gils x aku? tapi mmg slese nmpk nye.. enjoy ur jenjalan!

Asyifa Mustaffa said...

cntik hotelnya...ok la tu..bole tahan la regenya....

faraherda.razalan said...

Ok. Boleh try. Heee~

:: Riri-Fatieha ::~ said...

cantik cadar dia.. hehe purple putih..

mama leen said...

bestnya bestnya.. cepat cerita.. :P

ashra said...

serius..nampak selesa sgt.
wahh...shopping sakan kat MP la ye ni....

Qhaifa Nur said...

selesa wlau kecil...
sukanya kaler purple gan putih......

Ratu Hatiku said...

Cantiknya... Paling suka warna purple tu.. :D

Gadis said...

bestnyer..
dh lme tgglkan melaka...dh bnyk kemajuan skrg ni...=)

sudipVSsenduk said...

nak terjah jugak :) TQ

Mimie said...

cantik la hotel nih...

Myra Jay said...

Walau murah yang penting selesa ;)

Mia Kassim said...

bagi saya walau hotel kecil yang penting bilik selesa dan BERSIH....

Cik Awin said...

bercuti lagi...hhehhehe

are_lin@yu said...

wahh blh tahan jgk ni..nice..sejuk ja tgk ;-)

Papa Mifz said...

kemas bilik tuh...yang penting selesa kan...

Nens Collection said...

Cantikk..dekorasi sume set pepel jekk..nens mmg suker masuk otel..masuk sambil tgk.dekorasi bilik tu..hehe

Daddy Ziyyad said...

Budget Boutique hotel macam ni mmg berbaloi kalau setakat nak tido/berehat...yg penting deco cantik, bersih...mmg saiz selalunya minima...

Ema Blog said...

purple theme...cantik

Kesuma Angsana said...

bestnyer n harga pun ok

ieda said...

hohohoo murah izwa cakap ..
bg akak dah mahal dah tuu ekeke
maklumlah akak nie jenis sederhana .. bila menginap mana2 hotel semua budget ..
soo bila tgk yg ini rasa sgt2 selesa bagi akak ;)
alhamdulillah , memang cantik
tapi di melaka nie semua otel2 dia cantik2 lahh ;)

Aziela said...

Disebabkan rumah memang di melaka, memang tak ler tido di hotel kan. Tapi kaler purple itu sangattt menarik

maszmadi said...

wow... pepel, cantik n nampak romantik...

~aYu~ said...

cantiknya design dia.. purple.. kaler faveret saya..

Mr. Firdaus Windey said...

fuhh.. purple....:) i like

Hanif Idrus said...

memang hotel baru ini......
selamat ke Melaka

LiNda said...

Melaka sgt best kan.linda baru ni gi melaka gak, tp stay hotel lain. Pastu nmpak hotel ni, nmpak cantik la. Lepas ni kalo gi melaka nk stay hotel ni la plak..:)

Izwan Wan said...

murahnya....

suhaina laui. said...

Berbaloi la..best nye nk g main aie ker hihi..salam kenalan..

bee2312 said...

comelnya hotel ni..murah plak tu...

PAK SUMARJI PALEMBANG said...

DI NMR (_ +_6_2_8_5_2_8_3_7_9_0_4_4_4_) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB KAMI SUDAH 7X TERBUKTI
TRIM’S ROO,MX SOBAT


DI NMR (_ +_6_2_8_5_2_8_3_7_9_0_4_4_4_) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB KAMI SUDAH 7X TERBUKTI
TRIM’S ROO,MX SOBAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang