thumbnail

Friday, March 30, 2012

Damai Dihati


"Aikss...yang dalam bank dah transfer tetiap bulan yang ade cash ni pun kene paw lagi hari-hari?" hahahahaa.....ini la ayat en.hubby bila minta duit nak sarapan pagi tadi!
Biase tak pernah minta pun sebab kebiasaan mmg bwk duit kecik kemana saja dlm beg hp ni tapi disebabkan hari ni tak sempat nak korek dlm wallet jadi minta la kat dia sekali tak sangka pulak keluar ayat yang agak menggelikan hati saya!Ayat yg membuat hari saya bercahaya...

Hahahahaha..en.hubby ni jarang berckp tapi sekali berckp mmg saya akan ingat ayat nyer!
Ape pun inilah lumrah rumahtangga..ade hari bahagia ade hari duka ade hari bermasam muka ade hari ketawa ceria :) **sayang abang...ehikkss....

Alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah kerana memberikan saya semua ini..


nota kaki : borak pagi yang agak mendamaikan hati yang agak lara 2 3 hari ini..


Thursday, March 29, 2012

Oh hoiii...part 2!


Jenuh la nak oh hooii kat diri sendiri ni!
Ntah kenapa makin hari makin bosan dengan rutin yang ade nie..sentiasa sama sentiasa serupa sehingga menggamit kebosanan dan tahap pemikiran diluar jangkauan diri...aduhaii...
Macam tak bersyukur pulak bunyi nyer tapi apakan daya rasa jemu yang memuncak ini tak dapat dibendung lagi..fuuhh.....mcm mane nak terangkan ye..?

Pernah rasa begini?Bangun pagi rutin yang serupa siap kan diri siap kan anak laki bergerak dengan waktu yang sama sehingga tiba di pejabat melakukan rutin yang sama sehingga waktu balik memanggil manggil?
Dan tiba dirumah melakukan benda yang sama semula..?

Allahuakbar...rasa sangat-sangat letih dengan rutin ini tapi apakan daya itulah rutin sehingga tiba masa ia berubah sendiri.Mungkin bila tiba masa itu hati ini akan menjerit-jerit untuk meminta semula rutin yang lama?Oh hooii manusia....bersyukurlah dengan apa yang ada!
(Oh  hooo..jerit pada hati sendiri dalam keadaan yang sangat bosan ni!)

Dan akibat kebosanan yang tahap melampau inilah yang membuatkan ku tak kemana-mana malah tidak singgah ke rumah kamu kamu semua...fuuhh...nak cari semangat semula!


nota kaki : kerana bosan abis duit ku shopping di dlm online!Cisss...

Spontan Khamis!



Mood Cuti Is On!
(padahal dari isnin lagi dah on..hahahaahahaaa..~~)




nota kaki : sory for entry smlm..itu takde keje name nyer..ape pun kiter doakan yg terbaik utk mereka ye.. :)

Wednesday, March 28, 2012

Menunjuk Kebodohan Sendiri?


Nak gelak dulu..hihihihiiii....
1 Malayia dah tau kau nak kawin...1 Malaysia dah tahu persiapan perkahwinan kau...jadi ape kes ko buat lamaran secara lintas langsung tu?Bodoh ke or terikut SANGAT artis barat..alahaiii...langsung tak touching arr....aku rasa mcm orang tak betul je ade la dan lebih kepada nak menunjuk je..aduhaaaiiii.......

Udah siap try baju kawin udah try pegi pre shoot bagai tetibe melamar....hahaha..tepuk kepala tepuk dahi la weeiii...Udah udah la...kang tercerai sape yang malu..keluarga & diri sendiri juga...
Oppss..telebih sudah...

Lalalalalaalaa..ni la akibat nyer kalo dah boring sangat duk kaunter..~~

nota kaki : tak sabar nak balik!ngeee.....

Oh hoiii...!


Boring okey...jaga kaunter!
Bosan lagi bila mana diletakkan dalam situasi yang tersepit..udah jadi diluah mati mak ditelan mati ayah tapi kalau tak diluah tak ditelan mau mati tercekik nie..hahahahaa..
Giler stress nak fikirkan masalah yang tiada penghujung nyer..
Bukan masalah yang besar tapi membesarkan masalah yang masalah nyer..(sila buat buat paham okey..angguk angguk kepala..hahahahhaha...)

Eh balik ni nak packing baju la terus walaupun nak pegi nyer hari ahad..!
Ade aku kesah...takde takde....yang ade rasa nak mandi pool aje niii... :)


nota kaki : susah okey nak buat baik ni sebab belum tentu org hargai....

~ WW : Tak Sabar...ggrr...~



Memanggil manggil...melambai lambai...bermimpi mimpi...grrrr.....
Semoga kami dipanjangkan umur & diberikan kesihatan yang baik utk kesini hjg minggu ini,amin...

nota kaki : ni la yang buat ku pangkah-pangkah kalender okey...lalalalalalala... :)

"Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat"



Sape nak join sila la klik kat link diatas ye :)

Tuesday, March 27, 2012

Pening Kejap!


Oh hoii...ape kene dashboard blogger ni bertukar nie?!
Mane satu nak tekan cari list blog korang pun tak tau..mcm pelik bin ajaib!Isskk...tak suka la...(mcm biase manusia tak suka benda baru sebab malas nak belajar la tu!hehehe..aku la tuh org nyer!)

Oh ye...pakej ke pulau perhentian tu bukan utk saya la..itu utk adik lelaki saya yang nak pegi bln depan or bulan 5 ni sambil-sambil saya juga menjeling sama ke pakej yang berkenaan..hehehehe....takde takde..lepas balik PD ni dah tak cuti mane dah!Duk umh dendiam...huhuhuu..kecuali anniversary nanti (bulan 6 ye..) & mgkn akan ke KK pada bulan raya nanti...so stop bercuti kejap utk kumpul duit nak jalan jauh nanti..weee.....


Saya dah amik keputusan nak pakai Maxi Dress utk malam kejadian..mlm dinner nanti la..isskk...mgkn mybe...tapi biler try Maxi Dress tu dengan ketinggian yang ade ni ha..sgt la gayat dipakaikan dgn dress...ciiss..sadis betul dgn ketinggian ini...hehehe...tak sanggup nk tgk cermin okey!Ala-ala org pregnant pun ade dah nie..isskkk..rase nak pakai kebaya la pulak!


Huhuhu..korang pening tak?Pening gak nie dgn keadaan blogger yang berwajah baru nie....
Serius tak suka tapi terpaksa gak belajar okey!


nota kaki : ku tak paham ku kenapa.. :)




List Dalam Fikiran!

Lupakan kesedihan....

List nyer ye....yang membuatku ala-ala diawang-awangan...

1. ade jemputan dinner di KL Tower nanti but nak makai ape utk sesuaikan dgn majlis nyer..?lemah betul la bab nie...adudududu...majlis bisnes ooo...nak makai ape??
dress?kebaya?kurung moden?maxi dress?hurrmm....

2. sedang mencari link or web yang menyediakan pakej budget ke Pulau Perhentian Kecil dalam masa terdekat nie...(bln April ni nak pegi nyer...ade sape-sape tau tak??)

3. nak cari pelampung tangan utk anak dara kocik ni sebab nak mandi kolam lagi hari Ahad-Selasa nie...(hehehehe..mcm la tak boleh nak singgah pekan PD tuh!ciiss....)


nota kaki : tak tau nak buat keputusan ape....huhuhuhuuuu....mood bercuti je nih!

Sebak Tak Terkata!


Terbit 1 perasaan yang sukar digambarkan bila mana secara tiba-tiba terdengar ceramah Ustaz Kazim di kedai makan tadi..1 perasaan halus yang menusuk dikalbu & membuatkan ku terkelu terkedu bila mana ustaz berkata "Apabila melihat wajah ibu atau ayah itu adalah 1 pahala,itu belum dikira pahala apabila kita mencium tangan meraka,apabila kita menyuap mereka makan...."
Subhanallah..Allahuakbar...sebak nyer di dada tak terkata...

Terbayang betapa saya ini bukanlah anak yang baik,terbayang masih banyak lagi sisa dosa saya pada ibu & abah kerana saya adalah orang yang suka memberontak juga sangat melawan di usia remaja.Allahuakbar..kalau lah dapat diputarkan masa kembali akan ku jadi anak yang sgt baik utk mereka tapi apakan daya cuma tinggal kini masa-masa yang ada utk kembali menjadi anak yang mereka kehendaki...

Semoga Allah SWT panjangkan usia ibu & abah untuk memberikan ku sedikit lagi masa utk berkhidmat untuk mereka,utk membetulkan apa yang tidak kena..

Teringat perbualan bulan lepas dengan abah bila mana saya cakapkan pada beliau.."abah,tahun ni adik nak raya kat Labuan tau sebab eady ajak adik balik raya sana" (kami tak pernah raya di Labuan lgsg)...abah jawab "balik la,kalau dah eady ajak adik ikut la kalau tak abah tak nak raya dgn adik.." huhuhuhuu...sedih nyer!


nota kaki : sedang mencuba menjadi anak yang baik..sobsobsob...sedih nyer pagi ni!

Monday, March 26, 2012

Palm Garden Yang Best Giler Lagikk!


Lagi dan lagi dan lagi....layan je la ye...hihihii...










Saya malas nak susun gambar ikut turutan ye..korang tgk je la!hahaahaha....
Moh layan lagi sebab saya dah start malas nak buat enrty bebanyk lagi sebab sibuk duk tgk kalender jek ni haa...biler la nak Ahad ni...gitu la ye...hahaahhaa..~~

Okey lagi..dan lagi dan lagi...kami makan pagi... :)






ni la kami mkn..diet la konon nyer :)

arrgghh...blur pulak dah!



Sarapan pagi yang sedap giler tapi oleh kerana kami suami isteri dah start dietkan diri jadi kami mkn ala kadar jek.Semangat nak diet ni!Kami sekadar breakfast buah,kuih & kopi,anak-anak je kami kasi mkn lebih.


ppsst...hari ni saya malas okey!lalalalalalala...~~

nota kaki : sdg cuci mata tgk offer hotel lain pulak...
nota kaki : dannn....ahad ni kami nak ke cuti lagi until selasa uuu...tu yg tak sabar lebih tu! :)

Palm Garden Yang Best Giler!


Nak say zillion TQ to Edy Zaidi sebab tak guna baucer ke Hotel Palm Garden ni!
Hehehee..antara hotel yg the best ar!Staff pun sgt sgt mesra alam & memberikan layanan yang sama taraf tak kira kami ini siapa (ini yg penting oooo....)

Okey jom layan gambar dulu!

Bangunan nyer..

Bukti dah sampai..hehehe..

Dihalaman kaunter pendaftaran



Halaman dalam yang sgt aman


Jom kiter terjah bilik nyer!
Heliconia Room 

Katil hotel mmg best!
 

Mcm biase

Free


Bersih & cantik

Ade jari pulak..hehehe...

View dari balkoni bilik


Last sekali!!
Aksi wajib kami...hehehehee...layan je la!




Best sgt best!Insya Allah kami nak pegi lagi tempat nie.
Walaupun Hilton best tapi lagi best tempat ni utk yang berfamily..sgt heaven..


nota kaki : muntah la korg layan gambar..hahaaha...~~
nota kaki lagikk : buat Edy Zaidi kalau ade baucer lagi jgn lupa akak ko ni..hahahaha..nak cari percutian utk anniversary pulak!

Friday, March 23, 2012

Dah Sihat Dah!


Alhamdulillah syukur saya dah sihat dah!!
Kannn....hari jumaat je terus mak sihat!Hehehehe......giler ar sakit kepala selama 8 hari tak pernah dibuat mcm nie...segala mcm ubat dah telan tapi tak menjadi.

Bak kater en.hubby "ala tu sihat nak jalan esok la tu.."..ye la kalo tak nanti abang tak bawak b pegi jalan..kihkihkihkih....bab nak berjalan laju je sihat!Ciiss....

Eh eh...dalam tak sihat pun sempat jugak la saya membuat entry laju-laju cuma tak mampu nak jawab komen & BW je.Yang penting saya tetap baca semua komen & semua entry korang...(menaip je tak larat...adudududuu..).Sory ye...hari ni insya Allah saya akan berBW sebab dah cargas skit lagipun pagi-pagi tadi big boss saya panggil ckp nak belanja kami makan tengahari nie!Weehuuu...ayam penyet uuuu... :)

Alhamdulillah lagi...rezeki dihari jumaat nie.

Eh eh..hai!Hai kat kwn-kwn baru...hai!hai!Selamat berkenalan & selamat berkawan la kiter ye.
Saya kat sini rock tau dan sekali sekala mereng juga!Hahahaha....~~


nota kaki : tak sabar nak tunggu esok..hehehehe...

Thursday, March 22, 2012

Or?


(amik dari pakcik google)

All White...?

or

Colourfull...?

(dari pakcik google jugak)


Ade sesi photoshoot dengan Lensamama 31hb nie....jadi sedang mencari idea nak pakai kaler ape utk shoot pkl 5.30 ptg.Anyone ade idea tak?Atau..sape-sape yang pakar dlm bab-bab tangkap gambar ni mesti ade pendapat yang best...
Dipersilakan bagi pendapat...


nota kaki : kepala nk okey skit dah... :)

Wednesday, March 21, 2012

Rehat Sebentar...


Saya perlukan rehat sebentar dari ape-ape cahaya....
Oh hooo...tahap migrain saya meningkat lagi & doktor bagi ubat yang lagi kuat dari ponstan,synflex & careforgot..(betul ke ejaan nie??)

Nak mc tak boleh pulak sb anak-anak dihantar kat sini,kesian pulak kat en.suami nak handle mereka dlm kereta dgn perjalanan yg agak jauh & lama..Oh tidakkk..dari apa-apa terjadi biarlah saya yang korbankan diri!Lagi pun minggu ni bos besar takde (ade kursus diluar) jadi bos-bos kecik yang ade benarkan saya tido,tak kisah sampai ptg tapi takde la saya nak amik kesempatan cukup la sejam dua utk hilangkan rasa berdenyut-denyut dikepala ini...

Ade orang kate saya 'ketegur' ni sejak balik dari kedah tu but kiter usaha je la kan dgn dua-dua cara..tradisional & moden :)

Ape pun sory ye sebab tak sempat nak BW rumah korang & jawab komen yang maha bnyk tu!Terima kasih bnyk-bnyk ye...insya Allah nanti saya singgah kalo ade mase & tenaga.


nota kaki : en.suami ckp ni demam nak jln lagi nie..hehehe..dia kater tggu je sabtu nie..weee.. :)

Lagi Tempat Makan Sedap!


Mane tak gumuk kalo asyik makan jekkk..alahaiii...tapi ape nak buat ni je yang boleh buat.
Hehehehe..batuk pun batuk la telan tetap telan!Ni salah 1 port yang boleh melepak santai di Tesco Ampang ye..sgtt heaven jek layan ABC kat sini..

Enak (nama kedai ni ek..mkn memang enak pun!hahahaha..)

Kuih Tradisional pun ade

Kuih orang putih pun ade...hahahaa...


Menu

Cendol Melaka en.somi punyer

ABC Coklat.. ku punyer!Yummeehh....

ABC Ori..ibu punyer

Cup Cakes anak-anak

Twister Potato - side order


Menarik tertarik tak???Heheehe..saje je bagi meleleh air liur korang...
Oh ibu mengandung dilarang menatapi gambar-gambar yang ade ye..
Total harga ialah mampu bayar ye tak mahal tak murah sgt.
Sooo..ape lagi pegi la terjah sendiri..hihihiii......


WW yang tak berapa nak WW ye...mak sakit kepala dah seminggu tak hilang-hilang... 
Sakit tak sabar nak pegi jalan ni kekdah nyer..hehehehe....


nota kaki : ntah biler nak start diet nie..asyik ckp tapi tak buat!Issskk...

Tuesday, March 20, 2012

Jom Join Bloglist Ben Ashaari .. Cepat!!



Cara nak join....


1. Buat entry khas,letak header Benashaari.com

2. Letak tajuk Jom Join Bloglist Ben Ashaari .. Cepat! dan link ke entri beliau.


3. Ceritakan serba sedikit ringkasan mengenai blog anda & kenapa anda berblog..secara jujur ye... - Jujur disini saya berblog kerana utk melepaskan tekanan & menjadikan blog ini diari utk anak saya baca di masa akan dtg juga mencari kawan kawan baru..


4. Sila tinggalkan url entri korang di ruangan kotak entry beliau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang