thumbnail

Thursday, May 31, 2012

Syukur PadaMu ~


Takde idea nak bercerita ape..yang ade cuma dalam kepala nak berjalan hari sabtu nie..hehehe..sory!

Selain dari tu hanya rasa syukur padaNya yang ade didalam hati & fikiran ini..
Lately ni saya rasa agak bertuah kerana keadaan kami telah bnyk berubah, walaupun tidak mewah tapi bagi kami agak selesa dgn keadaan begini..
Dalam pada itu kebanyakkan yang kami rancang berjalan dgn lancar & tidak disangka juga kami tidak merancang sesuatu itu tetap Allah SWT berikan juga..(~ Terima Kasih Allah SWT ~)

Kini kami hanya menungga masa utk hari sabtu ini (hari special kami), utk bercuti sambutan hari special kami dibln 7, bercuti di bulan 8 bersama adik ipar dan biras & bulan 9 pula insya Allah kami akan bercuti lagi sekiranya perancangan itu menjadi..

Apa lagi nak kata selain dari Terima kasih Allah SWT & syukur tidak terhingga padaMu Ya Allah diatas rezeki yang tidak putus-putus ini..


nota kaki : hati ini agak aman kini ~

Wednesday, May 30, 2012

Super Spooonnntannnn!


Ehhhh salah hari ek?Esok kan yang spontan nyer!Hahahaa...gasak lahhh!

Nak bagitau semlm super duper busy sampai tak sempat nak BW or balas komen korg!
Sebab smlm & hari ni kene pulun buat 5S yang sgt sgt aku tak sukaaaa....benci 5S!
Benci sebab tiap kali ber5S terpaksa buat utk org lain yang SGT MALAS nak buat 5S tuh!

Oh my...hari ni pun super busy jugak sebab hari inilah audit nyer utk ke peringkat kebangsaan ooooo...sgt malas!


Ehhh...ade something yang happy nak citer...
Tiket kapal terbang dah booking!Wehhhuuuuu....tak sabar nak tggu 6hb Julai nih...mau cuti-cuti luar Malaysia.Hihihihi...jakun lagi! (padahal tak pergi pun lagi...huhuhuuu...)

Something make me smile today!


nota kaki : walaupun hangin tapi hati tetap gumbira!TQ Allah :)

Tuesday, May 29, 2012

Yumm..Yummmee..Yummmeehhh!


Kalau takde entry makan utk 1 minggu tu memang tak sah la aku nie..hahahaha....hujung minggu je mkn luar!(sebab tu tak pandai masak...hahahaha...elehh aku jujur la ni...)

Ikea Meatball

Yummeehhh...!

Err..gambar sesat!

Daim Dark Chocolate Cake yang sedapp gilaaakkk...!!


Apple kek yang....sedaaapppppp :)



Hujung minggu ni kami nak makan luar lagi..eh eh..sah la sampai sudah tak pandai masak nih!
Ishh ishh ishh....
Err...takpe kot sebab hujung minggu ni minggu special kami :)




nota kaki : everything going with the flow...alhamdulillah...

Monday, May 28, 2012

Giler Jakun!


Sumpah jakun giler!
Giler tak jakunnnn umur dah nak masuk 30 thn baru nak ade benda nih!

PMA

Orang kampung gini la...!Jakun tak tentu pasal...hahahaha....

Meh cuci mata nak buangkan Monday Blues nih...errr..tak ler la blues sgt sejak bos cuti 2 bln ni!hihihihi....

My sweet sweet kids!

Senang giler nak tangkap gambar!1 2 3..sengih je terus!
Hehehee...dah biase la kate kan.



nota kaki : tak sabar nak tggu bln 7 okey..serius tak sabar!

Friday, May 25, 2012

Cerita Semlm 2 in 1

Jawapan utk entry tadi ialah : RM7.00 (takyah teperanjat sangat sebab aku pun terperanjat  giler!hahahaa....)


Errrr...tak nak citer psl tu...nak citer psl smlm pegi collect hadiah dari Kotex..alhamdulillah dpt la stok free utk setahun atau lebih kot..
Semua jenis ade....

Kotak besar punyer!!

Lepas collect hadiah kami terus ambil Syahmi utk ke Pakar Kulit di Ampang Puteri.
Kesian tgk dia duk miang-miang dah hampir seminggu...duit boleh cari yang penting anak sihat & ceria.

Sampai tertido menunggu doktor smlm..

Nampak tak bintik-bintik & muka dia bengkak?

Ni la bintik dari virus tu...

Actually takde teruk sampai tahap kritikal cuma tak larat tgk muka dia bintat-bintat mcm tuh..tension jekkk....jenuh dah pegi 3 klinik panel tapi tak baik jugak jadi nyer terus ke pakar la kami!
Keputusan doktor ialah Syahmi ade Eczema alah pada hama & bintik kat tgn tu ialah dari virus tapi tak membahayakan & tidak berjangkit.

Amik ko..ubat nyer!

Total kene bayar smlm ialah RM498.55..iye iye...jgn terperanjat ye sebab kami pun terperanjat jugak smlm!Hahahaha...... :)
Takpe sekali je bukan selalu kan...lagipun kesihatan anak kan lebih penting dari benda lain.
Anak sihat maka mama abah pun gembira jugak.


nota kaki : yee..esok nak buat pasport!muka syahmi pun dah nak okey!alhamdulillah.. ~~

Cuba Teka!



Teka teki teka tekuk..sila teka berapa harga nyer?
Takde hadiah saje suka-suka!Hihihii....sila la teka :)


nota kaki : entry sementara nak menunggu baca yasin..

Thursday, May 24, 2012

Terpaksa Cuti!


Entry auto sebab hari ni terpaksa cuti kerana perlu bawak Syahmi ke Pakar Kulit Kanak-Kanak.
Naik pening kepala dgn keadaan kulit Syahmi yang ade ruam-ruam halus tu.Tak tahu nak cakap allergic ke tak boleh pakai sabun ke ntah tak tahu, so bawak pegi jumpa pakar terus lagi bagus lagi senang hati.

Tapi alang-alang cuti, pagi ni nak setelkan 2 urusan dahulu sebelum ambil Syahmi di taska tengahari nanti (dia masih ade exam pagi nie,2 paper lagi tuh!hehehehe...) sempat ai nak dating dgn cinta hati!Kohkohkoh....

Nak setelkan 2 urusan ni..


 No. 1

No.2

Harap-harap sempat nak selesaikan semua urusan hari nie sebab esok ade urusan lain pulak..
Tambah pulak minggu ni ade jemputan kenduri kawin setiap minggu sehingga ke 9hb Jun nanti...ape lagi makan makan makan dan makan lagi!Hehehehe...

Err..jgn gelak tau!Sedangkan bekas Ratu Dunia pun 'membesar' selepas bersalin ini kan pulak ai anak 2 org!Hehehehehe...salah kan tekak ye bkn org nyer! :)


Wednesday, May 23, 2012

~ WW - Untuk Tahun Depan ~




Kecik tapi hampir padat!
Niat utk tahun depan ni...doa-doakan saya berjaya okey.. :)


nota kaki : utk si dia nie..hehehee....
nota kaki lagik : tak sempat pegi rumah korg nih!mengah buat keje sb bos dah cuti bersalin..adudududu.....

Norma telah Pergi...



Untuk pengetahuan sesiapa yang mengikuti kisah Norma di blog Kak Moon bahawa senya beliau (Norma) telah kembali ke rahmatullah...

Semoga arwah tenang disisi Yang Maha Esa, Al-fatihah...



nota kaki : kdg kala dlm gembira akan terselit duka utk membuat kita sentiasa berdiri di jln yg lurus...

Tuesday, May 22, 2012

Lagi-Lagi Mkn di Pizza Hut!


Rasa nyer blog ni patut tukar jadi blog foodlog la..org lain sibuk dgn travellog tapi aku...??
Asyik laaaaa mkn jek!Mulut ckp nak diet tapi tekak asyik la minta benda sedap!Thehehe..



 Asam Boi Frizz yang sedap!Masam masam manis gitu..

 Spagetti utk si abang

 Triple Platter baru kater nyer...ayam tuh sedap gilos!

 Spagetti Pizza sedap mcm biase lagi-lagi kalau mkn mase panas!Perrgghh...

Nasi ape ntah..tak ingat name nyer, en.hubby punyer..


Budak yang mcm kucing pmpuan dgn kucing lelaki kejap baik kejap gaduh je keje nyer!
Hahahahaa.....


Siang mkn pizza mlm makan burger bakar!Tunggu gambar burger bakar pulak ye!
Jenuh laaaa asyik mkn mkn dan mkn lagiiii......
Abis modal dah nak bercerita walaupun  ADE BANYAK cerita yang nak diceritakan...huhuhu...




nota kaki : ade 1 lagi entry yg tersimpan kemas!ntah biler la nak publish...derrr....

Monday, May 21, 2012

Kami Lagi!

Hari ni malas nak ckp...bukan takde mood tapi sebab gembira sgt!
Nanti kita cerita ye bab happy sgt tuh..hehehe..eh eh jgn spekulasi!!Bukan pregnant okey..tidak..

Okey la..layan je la gambar ni bagi korg tumpang happy skit utk kami :)
Tapi AMARAN...sebab gambar maha banyak!Saya upload je semua sebab malas nak pilih!























Hohohohoho...mabuk gambar la korang hari nih!
Shoot by LensaMama again!




nota kaki : alhamdulillah kegembiraan saya masih lagi berpanjangan & semoga ia terus berterusan sebegini,amin..


Friday, May 18, 2012

Aku Pun Tak Paham Lah!!


Aku sangat sangat tak paham laaaa...!
Dari pagi nak komen pun tak boleh!Nak balas komen pun tak boleh!Nak upload gambar pun tak boleh!
Ape cerrrr ni...?Ape ke hal nyer nih..?

Tensi la mak mcm nih!

Eh hilang tensi (tension!) tetibe biler buka web Jabatan Imigresen tadi tertulis kat situ sabtu & ahad ni seluruh cawangan di M'sia ditutup sebab diaorg dalam proses menaikkan taraf sistem diaorg.Fuuuhhh....lega mak!Alhamdulillah....sempat la muka Syahmi nak baik!Hehehehe...

Errr..korg...tak dapek la nak komen kat umh korang hari nie...hanya mampu lalu je haa!
Baru ingat nak kongsi gambar photoshoot hari tu sb cd nyer baru je sampai..takpe lah insya Allah isnin ni la saya update.(tetibe perasan mcm retis plak...mcm la korg nk tgk gmbr tuh!hihihi...)


nota kaki : esok harap-harap dapat duduk rumah!lama tak lepak kat umh ni....

Sesi Sejukkan Hati & Mata!


Semalam kami dinner ni!

Satay Haji Samuri

Nyumm nyummm..

Nasi Goreng Biasa yang sedap jugak!

Mangsa keadaan...


Err..nampak tak muka si abg tu mcm bengkak?
Dia kene elergic dari hama..sobsobsob...sedih tgk muka dia...huhuhuu..lagi sedih sebab esok nak tangkap gambar pasport!Huwaaaaaaaa.....


nota kaki : errr...sempat tak hilang esok pagi ni??

Thursday, May 17, 2012

Pra ke Pre?


Tuan tanah kedaung cuti!Wehuuu...




Sedikit gambar reunion yang lepas yang ku curi dari FB Ayang, nak cerita pun takde berapa nak ade idea!
Tak tahu dari mane nak mula..
Yang penting sgt seronok sgt happening sampai pening sebab bnyk sgt gelak!
Gambar lain..?Tunggu je la cd nanti..hehehe..biler tu ntah!


nota kaki : cuti emergency je ni tapi esok keje balik!Aduhaiii....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang