thumbnail

Friday, June 29, 2012

BE...ME?Helppppp Me Please!

,
Okey nak jujur nie....saya sebenar nyer sampai sudah tak paham ape itu BE atau ME dari Nuffnang tu...

Yang saya tahu ape yang tertera di Nuffnang saya ialah ini..

dan yang terpapar di blog saya ini



Ade sape-sape boleh terangkan pada saya dalam BAHASA MALAYSIA?
1.Ape itu BE?
2.Ape itu ME?
3.Bagaimana cara pengiraan nyer?
4.Bagaimana cara kempen nyer?
5. Adakah saya perlu berkempen utk tiap iklan yang tertera?


Jujur lagi saya kata saya letakkan iklan Nuffnang adalah kerana org lain letak..hahahaha..boleh gitu?Saya tak kisah tak peduli pun pasal duit yg ade kat situ...(kalo tak takkan la baru ade RM58 walaupun dah 3 thn berblog **tutup muka**..vahvahvah...malu mak!org lain dah riban riban ratus ratus dah siap 3 4 kali cash out dah...hehehehee ~)

Tapi jujur lagi ni...saya langsung tak paham pasal bab-bab ni...sape boleh tolong saya?
Ini e-mail saya : idzwa@yahoo.com



nota kaki : dah lame tertanye psl ni tapi baru hari ni BERANI bertanye..heheheee...**malu tutup muka!

Seminggu Lagi!


Takde idea dah nak menaip sebab penyakit M dah mari!
Yang ade cuma menghitung hari utk lagi seminggu..tak sabar okey!Lagi pulak esok lusa dah start packing baju (tu diaaa punyer tak sabar nak fly!)
Lagi bertambah malas hari ni ade lawatan 5S lagi kat office nie...huaarrgghh...ape yang berkenaan dgn 5S memang saya benci giler...hauahuahuahua....

Ooohhh kalander adalah kawan rapat ku skrg..
*jom nyanyi lagu Kris Dayanty - menghitung hari...lalalalalalalalalaa ~



nota kaki : mood cuti dah mari!

Thursday, June 28, 2012

~ Sambutan Birthday Syahmi Di Taska ~


Oh terlebih dahulu..maafkan saya kerana ptg smlm saya kekurangan masa utk ke rumah kamu-kamu sekalian kerana Sufiya demam pulak!Dari taska bawa ke office then dia tido while menunggu klinik buka pukul 10 pagi, lari ke klinik sudah lunch time, kejar kejaran sudah hampir ke separuh masa terakhir lari ke taska semula utk majlis kecil-kecilan sambutan harijadi Syahmi yg seperti mana telah dijanjikan dgn dia..(nnti saya balas komen & ke rumah kamu, ye?susah hati sebab anak silih berganti demam ni & skrg en.suami pulak demam..Allah..)
________________________________________________________________

Okey kita lupakan yang tu dulu ye sebab itu masalah saya bukan kamu..hehehehe....
Tak tau nak citer ape kecuali hanya gambar yang boleh bercerita seperti Yuna kata disetiap gambar ada lagu dan disetiap gambar ade cerita nyer..hehehe..yg ni saya la!


Tema Ben10 tahun ni

Orang yang teruja!

Besday boy!

With adik yang demam...(nmpk tak muka dia tak bermaya?)

Uhhhhh.......

Fuuuuuhhhhhhhhh...!!

Err..anak ke mama yg potong?

Baca doa makan sementara cikgu potong kek.

Cikgu yang bnyk membantu

Cikgu bg kuih minum petang dulu

With geng kelas!

Yummeehh...!!

Adik dah tumpang sekaki mkn ptg tuh...hehehehe...

Dengan geng kelas..



So far berjalan seperti biase je, kek pun abis licin!
Thank's to cikgu kelas Syahmi yang bnyk membantu petang semlm..
Err....tak bleh nk menulis bnyk ni..busy giler hari nih!
 
*BTW...jutaan TERIMA KASIH pada semua yang sudi mendoakan Syahmi smlm & jutaan terima kasih juga atas semua ucapan selamat harijadi utk Syahmi,TQ TQ TQ!



nota kaki : busy like bee....myb petang baru boleh BW,okey!

Wednesday, June 27, 2012

Selamat Harijadi Yg Ke-5 Abang Syahmi!

Entry khas utk Abang Syahmi

Syahmi Irsyad Suhaidi - 27.06.2007


Hari ni harijadi hero kesayangan kami..Abg Syahmi Irsyad Bin Suhaidi.Ohhh cepat nyer masa berlalu abang..sekejapan je dah 5 tahun!Mama rasa mcm baru je rasa sakit yang mama tak tahu sakit ape..hehehe..almaklum la 1st time mengandung 1st time rasa sakit bersalin.

Sekarang abg dah 5 thn, kalau boleh mama tak nak abang berubah mengikut masa,mama nak abang tetap jadi anak manja kami sampai bila-bila..(ahhh start touching pulak..sobsobsob..) sebab mama tau antara abang & adik, abang yang terlebih manja nyer mgkn kerana abang adalah anak & cucu yg pertama (tapi itu bukan bermakna adik kami tak manjakan..tidak!adik anak manja mama abah juga..hihiii...) 

Ohh abang..doa mama & abah sama seperti doa mak-mak, ayah-ayah diluar sana..
Mama & abah doakan abg terus membesar sihat, ceria, terus membesar menjadi anak yg baik & mendengar kata juga terus membesar menjadi abang yg boleh melindungi adik.Semoga abg terus membesar menjadi anak yg bijak pandai & bakal menjadi org yg berguna di masa akan dtg,amin ~



nota kaki : rasa nak menangis pulak tgk gambar dia membesar...sobsobsob...~

Tuesday, June 26, 2012

Dah Sampai Yang Ditunggu!


Goodie Pack for Syahmi Irsyad


Macam biase harijadi anak je sure mak yang lebih!Hehehehe...tema tahun ni ialah seperti yang tertera!Yupppp Ben10 pulak...thn lepas Ultraman thn sebelum nyer Barney.

Semua yang dia tuntut kali ni Ben10..kasut dah dapat,baju nak pakai esok dah dapat,kek esok pun dapat...iskkk..isskk....anak oh anak!Nasib baik la abang ni anak yang sangat-sangat mendengar kata.Sangat-sangat baik dan SANGAT-SANGAT MANJA!

Ha ko...yang tu mama caps lock tau!Sebab mama nak bagitau memang abang manja giler...kalau tak manja kenapa semalam cikgu abang sms mama tanye nape abang nangis diam-diam kat meja makan pagi tu?Rupe nye abang nangis diam-diam sebab mama tak babai abang (lambai-lambai yang wajib buat setiap hari...derrr...) mase abang duduk kat meja makan tuh....aloooo....abang,mama terlambat sgt smlm tu yg mama jln terus jek..sory abang!iskk iskk...adik relax je mama babai dia buat dek jek!Adoiiii....


Ehhh...lari topik plak!So balik ni mama nak kene siapkan goodie pack yang mama order dari Auntie Zaza ni utk kwn-kwn abang..mcm mcm makanan dah mama beli nak masukkan dlm tu.Kek Ben10 besar pun mama dah order..so kiter tunggu esok ye!



nota kaki : sekejap je masa berlalu kan...abang dah nak masuk 5 thn...hurrmm....

Black Canyon Again!


Bersiaran lambat sebab mood ting tong!Mixed feelings gitu....hurrmmm.....
Okey tak nak citer kenape tapi nak share benda lain...hehehehe....benda ape lagi kalo tak share part mkn mkn nih!Hobi kami...berjalan & makan.....derrr mcm takde hobi lain...

Black Canyon Coffee

My feveret part!

Logo dia..

Menu Makanan 

Menu Minuman

Set yang kami order

Green Tea Iced Blanded my mom punyer 

Black Coffee Iced..it's mine!

Iced Coffee mr.hubby punyer!

Hot Chocolate for budak deman

Bukan budak ni yang demam...

Haaaa..ni budak demam!

Kerabu Mangga with Chewsnut


Green Kari with Ayam ape ntah yang sedap nak mampus nih!Sangattttt sedap okey ayam tuh!

Ni ofkos ibu & mr.hubby yang mkn..hehehehe...

Sup ape ntah....cendawan & isi ayam kot..ntah...rase pun ntah sebab tak rase pun..hehehe...



Ape pun tempat ni memang tempat kegemaran kitaorg sebab nyer kami ni hantu kopi!
Oh skrg ni mood carca merba utk mengomen or memBW...ahh...kemarilah kami mood!



nota kaki : ohh..sape yg tanye ulangan AKW TV1 tu..ade hari jumaat jam 1 tengahari..

Monday, June 25, 2012

~ Bicara Hati Ini Di AKW TV1 ~









Seperti diberitahu blogku ke udara di tv1 pada hari semalam..hari ahad..
No much feeling...nak kater happy tu takde la sgt cuma rasa kelakar,agak poyo (disitu!) & agak tidak percaya...amik gambar pun senget benget sebab tak boleh nak fokus kat mane-mane...hehehehehehe...tangan pegang kamera,mata nak tgk tv telinga nak dengar pulak...adeess...mane dan nak buat semua tu serentak!

Ape pun thank's to mr.hubby sebab sudi rakam video (tapi malang nyer video tu tak bleh nak upload kat sini...ntah kenape ntahhhhh!grrrr ~)



nota kaki : hari ni mood carca merba.....nak salahkan isnin ke?huhuhuu.....

Friday, June 22, 2012

~ Blog Bicara Hati Ini bakal ke Udara di TV1 ~


Teruja!




Ya Allah tak terkata apa perasaan bila dapat e-mail dari Pn.Sakinah (Penolong Penerbit AKW)!
Ape itu AKW?Haaa..meh sini nak khabar..AKW tu ialah Apa Kata Wanita Zamzarina kat TV1 (ApaKataWanitaZamzarina FB) tu la...giler nerves tak terkata ko!Ehhh..tetibe tak sabar pulak nk tggu Ahad ni..ahakss...(walaupun blog ini bkn la gah sgt tapi saya happy sgt!)

Terima kasih pada ZamzarinaZambri (Blog) & ApaKataWanitaZamzarina (FB) kerana sudi memilih blog saya.

So dijangka akan ditayangkan pada Ahad ini 24hb Jun pada pukul 3 ptg di TV1.Diulang sekali lagi..dijangka akan ditayangkan pada Ahad ini 24hb Jun pada pukul 3 ptg di TV1.
(Hahahaa...siap ulang tuh!Korang jangan lupa tgk!Korang jgn keluar umh hari ahad ni sebab korang kene tgk tau!Tgk jgn tak tgk,tgk jgn tak tgk..hahahahahaa...~)


Korang jangan lupa tgk ye...hihihiiii..dan jgn lupa rajin-rajin jengah ke blog & fb Zamzarinazambri tau!



nota kaki : giler jakun padahal blog org lain dah terlebih dahulu masuk tv..hihihii.. ~
nota kaki : hilang rasa sakit gigi nih!

Thursday, June 21, 2012

Hadiah Utk Org Sakit Gigi


Hari ni tgh pening-pening lalat ke langau ke ntah sebab duk menahan sakit kepala yang teramat sgt disebabkan sakit gigi yang terhamat sakit, tetibe PAR office bagi..nah hadiah kamu lagik!Ehhhh.....hadiah??Hadiah ape?*Blur.......


Oooo...dari Mama Cun ni!

Bleh ke kunyah kejap lagi ni?



Musti la boleh kunyah....sakit belah kanan so kiter kunyah belah kiri!Hahahaha.... :)
TQ beb atas coklat dari Langkawi ni!Tak sangka pulak komen kat entry-entry Langkawi tu boleh dpt hadiah..sungguh tak tahu ade GA!Udah tamat baru tahu....hahahaha.....

Apa pun TQ sekali lagi...Korg-korg rajin-rajin la jengah ke blog kwn baru saya ni yg sgt sgt cun seehhhhh!Tak tipu kauuuu....tak caya?klik sini!



nota kaki : ehhh..baru perasan kwn-kwn ku semua nyer gorjes-gorjes belaka takde yg tak gorjes melainkan yg tak gorjes!Ehh..pendek kata semua org cantik belaka la :)

~ Tahniah Abang Syahmi! ~




No.1 khas utk abang Syahmi sebab pagi ni cikgu dia bagitau keputusan keseluruhan exam budak 5 thn Syahmi dpt No.1!
Hehehehe..kelakar pun ade sebab kami tak menjangkakan yg tertinggi sebab bagi kami usia 5 tahun adalah waktu bermain bkn waktu serius mengambil exam.


Apa pun tahniah sekali lagi buat abang Syahmi & TQ to mr.hubby yang sabar je mengajar Syahmi setiap mlm..(kalo mama mengajar mmg habis laaaaaaaaaaaa.......mama garang giler!)



nota kaki : hari ni SAKIT GIGI yg teruk & ade AUDIT utk 5S peringkat kebangsaan..*nak pengsan menahan sakit gigi & sakit kepala!

Wednesday, June 20, 2012

~ WW : Wajib Bertambah! ~



Makan waktu nasi & lauk tengah panas!
Haruslah bertambaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh.....!!


nota kaki : akhir nyer dpt masak hari ahad & isnin lalu...lega!Walaupun simple cukuplah memadai bagi kami...alhamdulillah ~
nota kaki lagik : tak sabar nak tunggu esok habis sebab dah tak busy giler lepas hari khamis!!

Tuesday, June 19, 2012

Roti Boy Mengidam!

Pappa Roti!

Sedap..sedapp..sedappp..sedapppp..sedapppp....

Sgt sedapp...sedapppp...sedappppp!!

Roti boy yang diidamkan, teringat semasa mengandungkan Sufiya mesti & wajib makan setiap hari tak kira la waktu perut kosng atau pun perut penuh!Hari-hari jalan kaki ke Kamdar hjg jln TAR semata nak beli roti ni setiap hari tapi skrg kedai tu dah tutup daaa!Huhuhuuu.....ini pun beli mase pegi Jaya Jusco AU2 haritu...

Sedapppp sedapppp dan antara roti tersedappppp!Ahhh pendek kater memang sedap laaaaa....


nota kaki : ohhh pelik dgn tekak sendiri..biler mase mkn yg tak sedap nyer entah!
nota kaki lagik : gigih BW blog korg ni..tak dan nak komen....ampunkan saya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang