thumbnail

Tuesday, July 31, 2012

Promosi - Semanis Aroma Buffet Ramadhan


Saya memang sedang mencari set buffet ramadhan dan terjumpa pulak promosi Buffet MAEPS ni..wahhhh teruja!!!Kebetulan memang ade niat nak belanja en.hubby & abg Syahmi.

If promosi kat blog bleh dpt diskaun 50%..murah kannnnnnn??





Yang penting ada kambing!Haaaa...yg ni la yg diinginkan oleh en.hubby!

Tempat : Dewan Bankuet UPM Serdang
Harga dewasa : RM 49.50 nett
Harga kanak-kanak : RM 24.50 nett (7-12thn)
Yang penting kemudahan : surau,parking.
Dannn yang lagi penting : ada 200 menu!
Dengan : kapasiti 1500 org sekali gus..


SEMANIS AROMA BUFFET RAMADHAN 2012
Description

Nikmati juadah berbuka puasa bertemakan ‘Semanis Aroma Buffet Ramadhan’ di Dewan Banquet UPM, Serdang mulai 23 Julai hingga 16 Ogos 2012 bermula jam 6 petang hingga 10 malam.


Buffet Ramadhan yang berkonsepkan warung dan buffet ini juga amat menarik dengan sajian yang berasaskan masakan Melayu, Cina, India, Thai dan juga Barat seperti seperti Ayam Percik Negeri Sembilan, Daging Reneh bersama Sayur-sayuran, Ikan Salai Lemak Cili Api, Udang Sambal Petai, Ikan Patin Masak Asam Tempoyak, Tomyam Seafood, Thai Green Curry, ‘Lo Han’ Vegetables, Lamb Mysoor, Tandoori Fish dan macam-macam lagi.


Tidak lupa juga Warung Kambing Panggang, Warung Ikan Panggang yang besar, Warung Bbq (Ayam, Sotong, Ikan, Daging dan Sosej), Warung Satay, Warung Aneka Mee, Warung Jom Beriani, Nasi tomato, Nasi Kerabu, Nasi Dagang, Warung Roti Canai dan Roti John, Warung Steamboat, Aneka Bubur Manis dan Bubur Lambuk, Warung Ais Kacang dan juga aneka kuih-muih melayu, kurma, puding dan juga pelbagai jenis pencuci mulut dan minuman yang disajikan.

Untuk mengetahui maklumat lanjut atau membuat tempahan hubungi 012-390 3191/ 012- 384 9091/ 012 – 313 1091 dan 012 – 382 5091.



Dah untungkannn?Dah promote? Sila e-mailkan ke : aroma.buffet@yahoo.com


nota kaki : korg tak nak ke??

Eeee.....Antu..Antu!!


eeee...mama..mama...antu..antu!!

Ye la adikkkk...antu la sgt!Mcm ni muka hantu??
Serammm la sgt!Mama serammmmm...hahahaaa.....




nota kaki : yang selalu mengundang senyuman di hati & muka :)

Ho Chi Minh - Part 5


Sambung dari part 4 (entry bergambar!)

alolololooo...

anak abah! 

lapik kaki

cantik kannnn...

Akhir nya sampai jugak tempat yg diingini...naik sampan kecik nih!

gempak kan?


peace yo!

adik dan abah tak dapat dipisahkan..hehehee..

bujang senang!hahahaaa..



kuat akak nih!

kapten hati kami..weeee ~


ko lagi?

abg Syahmi yg dah kemengantukkan tapi mama  tetap bersemangat!hahahaaa...

Kami di perjalanan pulang..sebenarn yer aktiviti ni sekadar naik bot round Sungai Mekong yg menghubungkan 5 negara, dan menikmati cara-cara kehidupan di vietnam sahaja.
Agak kecewa sebab tak dapat pegi Chu Chi Tunnel yg glamour tu sebab masing-masing ade anak kecik...nak jalan kat Chu Chi Tunnel tu kene menapak pakai kaki masing-masing sejauh 4 km ye...ye 4 km!So terus dibatalkan...sobsobsob....

Ape pun sangat seronok naik bot tour sungai mekong nih!

dia lagi!iskkk..

me & me again..hahhaaa...jgn muntah!

with my kesayangan hati..ehikss...

spek ni yg buat saya gemuk ye...(sila percaya!hahahaa...)





see u again (biler lagi ye..?)

nanti kita sambung lagi la ye....tension mak dgn internet nih!




nota kaki : mood dah lari nak cerita psl Ho Chi Minh ni walaupun ade lagi beberapa tempat tak diceritakan lagi...hurmmm...nak sambung ke tak nih??

Monday, July 30, 2012

Tradisi Setiap Tahun

Tradisi setiap tahun kami ialah berbuka puasa bersama kwn-kwn..
Dari bujang-tunang-kawin-beranak dan mgkn sampai bersara sape tau kannnn?

Restoran Muhibbah

nice kannnn :)

Penyambut tetamu

Alamat 



Lauk

Air dgn set

dunia gadjet!

Siakap 3 Rasa yg mavelesss...


Kailan,kangkung...kot?hahahaha...i tak mkn sayur okey!


Kali ni kami makan kat Restoran Muhibbah Sg.Pencala & yang penting setiap tahun di tempat yg berlainan..hehehe..dannnn yg sedih nyer tahun ni ramai yg takde...huhuu..
Almaklum la mcm-mcm hal kan bkn senang nak set semua bagi ade tapi yang penting tradisi ni diteruskan jugak walaupun tak cukup org!

Ahhh..kebuntuan idea nak bercerita...adoiii....
Malas nak berblog,nak berfb,nak bertweet..segala mala nyer malas lahhhh!!
Cepat la sabtu ahad...nak lepak atas katil hotel!hihihi....


nota kaki : hari isnin mmg pening ke??

Cerita Ahad Isnin di Hari Isnin!


Monday blues.....zzzZzzZzzz.....(^_^) hehehehee..nak tepek gambar tak bleh upload pulak...malas nak try lagi!So kiter cerita & baca je la ye!

1. Semalam layan The Dark Knight Rises (walaupun agak terlambat layannn!), best giler sgt best tersangat best cerita nih!10/10 bintang saya bagi!Rasa nak pegi layan lagi tapi tak nak bawak anak..huhuuu..smlm anak-anak meragam skit dlm wayang..nasib tak buat bising..

2. Lepas wayang terus pegi berbuka puasa dgn geng-geng kami (walaupun tak cukup korum sebab ramai yg ade hal & 1 family lagi kat oversea,thn dpn kiter buka sama ye bos!) tetap meriah,havoc & happening.Seronok & semoga aktiviti ini berterusan sampai bila-bila, dari kita bujang sampai kita bersara ye..

3. Hari ni hari isnin...huaarrgghh..monday blues sungguh la hari nih!Dari anak-anak meragam pagi tadi (main bnyk sgt smlm hari ni baru rasa letih!hehehe..) membuatkan mood mama pun caca merba dah hari nih...fuhh...kemari lah kau semangat!!

4. Er..psl handbeg...(handbeg lagi!!) insya Allah akan beli..weehuuuu...sebab kebetulan Coach Outlet ade sale giler-giler dari harga RM800 beg tu jadi RM660 aje..hehehee...en.hubby ckp okey jek tak kisah pun mane-mane..best!TQ abg...xoxoxoxo...ehikss.. :)

5. Duk telek kalender je nih..bile nak jumaat nie?Tak sabar nak check in hotel..hehee..nak rehatttt kan badan & minda selepas "sakit" hari tu..Wina i'll update to u later ya,i think u have prob right now?U have my ears & shoulders if u need it...

6. Baru dpt berita bulan 10 ni family day office akan buat kat Selesa Inn Bukit Tinggi Pahang...weehuu..tambah lagi 1 aktiviti bercuti!Boleh bwk family lain,ingat nak bawak family kakak saya..nak belanje birthday dia suruh dia lepak hotel..hehehe..kalo dia nak la..ko nak tak kak??aku sponsor :)

7. Ape lagi nak cakap..ohhh....my berat dah turun!*lompat bintang!hehehe...walaupun sikit cukup buat saya tersenyummmmm.....

8. Entry ni dah jadi entry ca ca ca merba part 2 pulak dah!Baik saya berenti dari mula merepek dah nie..hehehehehee......


nota kaki : menaip sambil mata nak terpejam!huaargghh...*mengeliat!hehehee...

Friday, July 27, 2012

Ca..ca..ca..!


Entry ca..ca..ca..caca merba! (Oh My BM!)
Ni kes jaga kaunter la nih (salahkan kaunter pulakk dah!), kes bosan terhamat nih...

1. setiap kali aku BW ke blog wahida setiap kali tu la aku rasa mcm nak gelak guling-guling sebab mcm tak caya dia pakai kaler pink!wahida & pink?hehehee....kelakar la nok tapi sweet!

2. psl kes handbeg kelmarin tu ku masih belum buat keputusan tapi rasa nyer berat kepada mcm tak beli jek.Bila dipikir-pikir RM800 hanya utk 1 handbeg sgt-sgt tak berbaloi walaupun agak berbaloi utk penggunaan 5-6 tahun..(hurmm....sedih!),tgk la mcm mane nanti!

3. hati ada sedikit happy sebab saya dah selamat booking bilik di Hotel De Palma Shah Alam pada 4hb-5hb Ogos nanti,ade promotion RM138 siap sahur utk 2 org & kanak-kanak free (murah!).Walaupun utk 1 mlm tapi hati tetap gumbira!Hehehe...adik ipar saya sefamily nak dtg sini utk berbuka puasa anjuran office beliau di sana jadi kami akan ambil dia di KLIA & akan hantar ke De Palma Shah Alam tu nanti..so alang-alang tu kami check in sekali la sebab esok nyer kami nak hantar diaorg ke KLIA semula..(bayangkan Cheras-KLIA-Shah Alam-Cheras then esok Cheras-Shah Alam-KLIA-Cheras semula?penattt tuh!)

4. Happy jugak sebab surat utk rumah rehat di Kota Kinabalu saya dah dapat,jadi nyer insya Allah pada 20hb-24hb Ogos nanti kami akan bercuti-cuti di KK selama 5 hari bersama adik ipar saya sekeluarga ni nanti. (giler lame dah mengidam nak pegi KK tau,lagi giler sebab tak mengandung pun mengidam bagai nak giler!)

5. Nak citer happy lagi..hehee..hjg bln 9 insya Allah sekira nyer dipanjangkan umur kami akan bercuti di Lumut/Pangkor nanti..(rase nyer mcm takat Lumut jek!).Ada jemputan kenduri kawin hjg bulan 9 tu so alang-alang ingt nak bercuti terus almaklum la awal bln 9 harijadi saya.(kira sambut lambat skit la nih.)

6. Dah tak tahu nak pikir ape dah nie sebab fikiran asyik ke arah handbeg tu je lagi!hehehe..5 minit ckp tak nak lepas 5 minit rasa mcm menyesal tak nak,5 minit lagi rasa insaf dgn harga,5 minit lepas tu rasa tak ape kalo beli, rase nyer lagi 5 minit mungkin pitam sebab pikir bagai nak giler!hehehehe....


7. tetibe bengang pulak dgn Nuffnang sebab BE saya dah takde..bagi balik BE saya!


8. Ehh...gmbira balik sebab tibe-tibe terpikir pasal kawan kami yg di Cardiff tu (sengih-sengih tetibe..) teruja!Semoga Allah SWT lindungi kamu sekeluarga kwnku,amin ~
*psstt...tak sabar nak tgk perut kak zira nanti...hehehee...cepat balik M'sia!

9. Eh..confius ni aku happy ke tak happy ni?Iskk..petang ni nak buka bihun goreng & still say No To Bazaar! :)

nota kaki : saya adalah perempuan biase yg selalu fikir mcm-mcm! :)

Alhamdulillah..rezeki dibulan puasa ~


Alhamdulillah yang dicari telah di ketemui!Dan dgn ini di isytiharkan hari ahad ni tak payah buat!Hahahaa..selamat aku!Fuuuhh..... 

Kuih Puteri Mandi!

Nasib baik kualiti gambar tak menarik jadi kurang skit terliur korg kan kan kan...?Kalo tak kang kurang pulak pahala puasa saya..ehiks... :) tak terliur kan??

Dan yang best nyer smlm dapat coklat free dari kwn office yg pulangkan baju saya yg dia pinjam utk buat contoh jahit manik.Tak sangka pulak dia bagi coklat tu sb dia kata dia pinjam baju tu dah lame!TQ fiza :)

Sedappp..coklat ialah kegemaranku sentiasa!

Ehhhh korang jgn terliur okey!Pliss pliss..jgn terliur!

Dan (dan lagik!iskk..) yg paling penting sekali smlm kami dapat berita baik dari kawan kami yg berada di Cardiff,mereka bakal menerima anak ke-2 thn hadapan!Alhamdulillah...gembira nyer kami!Gembira sebab ini bakal anak ke-2 mereka yg diusahakan sejak beberapa tahun lepas setelah melalui beberapa dugaan di bumi Malaysia.Akhir nyer dibumi sejuk juga Allah SWT beri mereka rezeki yg baik ini di bulan yg mulia.Allahuakbar...kuasa Allah SWT!

To Zairul (a.k.a Bos kami) & Kak Zira : tahniah,alhamdulillah syukur & kami disini mendoakan yg terbaik utk korg sekeluarga.Semoga Allah SWT memberikan kesihatan yg baik & melindungi korg sekeluarga,amin ~
*kamu-kamu semua doakan yg baik-baik utk mereka ye :)


nota kaki : ehh mcm aku pulak yg mengandung sebab keterujaan yg terlebih!hehehee.. :)
nota kaki : tetibe aku pulak rase nak mengandung sekali!ngeeee... ~

Thursday, July 26, 2012

Nak tapi Mcm Tak Nak...Err..nak nak!



Nak,tak nak..nak,tak nak..errr....?

Confius nie!En.hubby dah bagi green light utk beli handbeg Coach yg saya idam-idamkan tapi terdetik pulak rasa sgt-sgt membazir sebab ia nyer sekadar handbeg..ermm...
Saya ni jarang sgt membeli brg sendiri dan saya juga suka membeli 1 brg yg mahal tapi tahan lama!Sungguh...mcm kasut saya hanya pakai kasut Scholl,mahal tapi tahan lama..

Hati kata NAK SGT!Tapi otak proses lain pulak..aduhaii..tapi sesungguh nyer memang saya nak sgt handbeg tu.Handbeg yg ade skrg ni kebanyakkan nyer handbeg ibu saya yg dia tak guna.

Hurmm...mengenangkan harga handbeg tu yg membuatkan saya berbelah bagi!Ehh..bukan setakat berbelah bahagi tapi rasa terbelah-belah memikir nyer nih! (giler..sikit lagi nak ke RM800...tak terbelah otak nak pikir nak ke tak nak??)

Hati nak sgt tapi org ckp ikut hati mati,ikut rasa binasa....errmm....
Tapi (tapi lagi!) kebiasaan nyer kalau en.hubby dah bagi green light tu makna nyer dia ade lebihan duit skit la tuuu..ehh..mak confius! *garu otak!
Nak kata pembaziran bukan tukar tiap tahun pun..ade la 5-6 thn baru tukar..errmm...


nota kaki : to en.hubby - kalo jadi anggap hadiah advance harijadi b bln 9 ni nanti boleh?hihihi...*okey confius balik!


~ Mr.hubby : b tak minta baju raya,kasut raya,tudung raya setiap thn,b tak tuntut hadiah harijadi,b tak kisah tak dpt hadiah anniversary setiap tahun sb b tau tahap kemampuan kita mase tu & skrg ni b cuma tak nak menyusahkan atau menyesakkan abg dgn apa yg b idamkan..abg fikir masak-masak & nanti abg bg pendapat abg ye..b tak kisah & takkan marah/merajuk dgn apa jua keputusan abg.. :) ~

Makin Canggih!


Saya ketinggalan ke ntah tak tahu, ape yang saya tahu saya baru je tahu psl benda nih!
Hehehee...alooo biase la anak baru sekolah kan jadi baru la mama dia kenal & tahu psl benda nih!Iskkk iskk...ketinggalan sungguh saya nih!

Student Scissors?

Roller Glue?

Okey serius ckp ni..saya baru tau skrg ni ade gunting utk student,ade gunting utk org dewasa,ade gunting yg bergetah jgn bagi jari terluka & tak sangka pulak skrg ni ade gam yg berroller mcm liquid!Hamboiii....semakin mudah uuuu....

Dulu kiter duk pakai gunting lipat tu je ha!Aloohh gunting besi yg menyakitkan tgn tu la!
Gam pun amik ko..sampai basah la buku sekolah tuh!Huhuhuuu....
Ye la ye la..mak jakun nih! (tak habis-habis la dgn jakun ko ni izwa!mcm dtg dr pendalaman pulok!hahaahaa.....)


nota kaki : yg penting mama tak tua lagi ye anak-anak!hehehee....

Wednesday, July 25, 2012

Mengidam Kuih Puteri Mandi...la pulokkk!



Ni saya google cara nak buat kuih ni yang paling simple & senang paham..
Saya copy ni dari blog ni ye fromintankitchen.blogspot.com.

My Kitchen's Recipe
Puteri Mandi

Bahan ke-1 : 250 gm tepung pulut, sedikit garam & pewarna jika suka
Cara : uli tepung pulut dgn air garam hingga menjadi doh. Bulat-bulatkan adunan,picit sedikit ditengah nyer sehingga berlekuk.
Jerang air hingga mendidih, masukkan tepung satu per satu hingga timbul dipermukaan.Angkat dan masukkan dlm air ais. Ketepikan.

Bahan ke-2 : 1 biji kelapa muda (diparut), 1 keping gula Melaka, 250 ml air & secubit garam.
Cara : masak gula melaka bersama air, kelapa parut dan secubit garam sehingga menggelegak dan sedikit pekat.Masukkan tepung yg direbus tadi dan bolehlah dihidang.


Bulan-bulan puasa ni mmg tekak hari-hari mengidam mcm-mcm..hehehe..tapi alhamdulillah sampai skrg masih lagi mampu berpuasa sambil berdiet (pssttt..i dah turun beberapa kilo tau..hehehe...) so skrg ni tekak nak mkn kuih puteri mandi la pulokk..Setiap thn beli kat kedai makan kat bawah office ni tapi sejak thn lepas dia dah start jarang buat & sedih nyer thn ni mmg dia tak buat!Huwaaa.......

Sooo..alternative skrg ni ialah buat sendiri ye..(kalau rajin) hehehe....harap sgt rajin ahad nih,kenape ahad?sebab sabtu kami nak berbuka puasa dgn kwn-kwn kami yg kami kwn dari zaman bujang dulu!Yess..almost 8-9 years berkawan dan setiap thn mmg ini salah 1 aktiviti kami.Jadi ahad je la yang free (doa-doa saya ade mood nak buat utk tekak sendiri!)

psstt...buat kuih ni senang je mcm buah melaka..cuma malas je yg terlebih sgt nih!mcm mane??


nota kaki : bln puasa ni korg biase mengidam mkn ape?

Ho Chi Minh - Part 4 (Sungai Mekong)


Mari kita sambung cerita yang terhenti-henti ini..hehehe..takde ampun dgn internet super slow nih!So kali ni entry bergambar je la ye..ku upload je bnyk-bnyk korg layan je la gmbr tau!
Puasa ni tak baik ckp bnyk-bnyk..hahahhaaa... ~

Pagi isnin tu kami ke sungai mekong naik bot dan sampan kecik.Perjalanan 2 jam ke sungai mekong tu jadi dlm van tu kami lebih bnyk tido walaupun jln dia agakkk melambung-lambung!


ni la tour guard kami

ni budak sesat..hahahaa...

tol.

anggun berkeyakinan..hehehe..

2 jam perjalanan ke sini..phieeww...

jeti

kami

adik yang serabai,abang yang bergaya!


bot kami

teruja!

adik kami yang bergaya juga!hahahaa..


kami yg sentiasa bergaya..(sila muntah!heheee...)

my sista family's

bekal makan kami nasi,ayam masak merah & sayur campur

ntah ape dia borak ntah!

ye..kami yang teruja!

Destinasi pertama


Selepas kami berhenti ni kami jalan kaki masuk ke dlm,ada tempat minum dan yg paling penting tempat diaorg buat kelapa candy dan air teh limau yg agakkkk masak!iskk..


garang nyer muka??

yang dijual disana

durian vietnam bapakk besar!!

laluan ke tempat minum tu.


kerepek vietnam rase lebih manis dr kiter punyer!

tukang buat air.

ade skill dia nak bagi sedap.


teh o limau yg sumpahhh masam!hahahaa...




sambil makan dihidangkan nyanyian sekali..

lepas tu dtg lagi sorg..hehehee...




Pc aku ke internet aku yg giler ntah nak siap kan entry ni dari tengahari smlm baru pagi ni siap!Kejam sungguh!Tak buat nanti esok-esok budak-budak tu dah besar takde cerita pulak mase diaorg ke sini...hurrmmm....


Ni la punca nak hilang mood berblog nih..






nota kaki : tgh siap kan next entry dari pagi tadi..mmg esok la siap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang