thumbnail

Thursday, August 30, 2012

Orang Nya Misteri!


Kau memberi Ku menerima
Hanya Allah SWT dan internet menjadi pengantara
Semoga ikatan ukhwah menjadi selamanya
Kerana kau berbudi Ku berbahasa


Kerana entry kamu ini, ini & ini juga membuat ku terkejut...terharu...hampir terdiam...

nota kaki : terima kasih kawan...

Wednesday, August 29, 2012

Kasihkan Dia [entry jiwang]


amaran..sila klik x dgn segera utk mengelakkan kemeluatan.. :)

Tak tahu kenapa lately ni selalu ingat dia setiap masa,kat office asyik terbayangkan muka dia..gila bayangkah?
Kdg-kdg boring-boring kacau dia dgn sms..*tersenyum sendiri* hihihihi.....

dia yang selalu sabar dan tenang..

Mungkinkah kami telah berada di fasa tenang setelah 6 thn berkahwin walaupun bukan dalam kategori aman?
Atau adakah kerana faktor usia yang semakin bertambah?
Adakah kerana ketenangan diwajah dia setiap kali ku pandang?Adakah kerana kesabaran dia?Adakah kerana pendiam nyer dia?Adakah kerana dia abah yang terbaik pada anak-anak kami?Adakah kerana semua nyer?


Sometime ku rasa ku bukan cintakan dia tapi ku kasihkan dia sangat..lagi-lagi bila melihat wajah dia ketika tidur..betapa hebat dugaan betapa hebat cabaran dia tetap tenang dan sabar...

Pintaku doaku semoga Allah SWT sentiasa melindungi dia setiap masa,berikanlah kesihatan yang baik pada dia,berikanlah kegembiraan kebahagiaan dalam diri dia dan semoga kasih kami jodoh kami kekal sehingga ke JannahNya, amin ~


nota kaki : dia yang ku kasihi..sayang kamu suami ku! *berlinang air mata*

Kota Kinabalu : Pulau Manukan yg indah..(entry bergmbr)


Malas dah nak cerita..biarlah gambar yang beritahu betapa best nyer pulau nie..
Biar pun 10 org tnye best ke tak 100 kali jugak saya bagitau best giler...

saujana mata memandang

ciptaanNya..

start berendam!

abang syahmi yg berani.

start snorkel!

kami :) *ehh..adik takut ombak tuh!

ehemmm..... :)

kami yg happy!

bot dah bnyk org dah start ramai..

nmpk jeti dah ramai org?


pandang belakang..sobsob...sedih nak tinggalkan manukan!

abang syahmi yg masih tak puas main dgn ikan.

masih termenung..


muka happy setelah dijanji akan dtg lagi :)

bye bye manukan :(

kami yang sgt-sgt puas hati.

Serius ckp percutian kami kali ni adalah yang sangat membahagiakan menggembirakan.
Walaupun ada plan yang terpaksa dicancel tapi kami sangat berpuas hati dpt jejakkan kaki ke pulau idaman kami (ehh..idaman saya sorg sebenar nyer..hehehe..) dan alhamdulillah sepanjang bercuti berjalan kedua-dua anak sihat & happy tanpa sebarang masalah.

Kami sampai di awal pagi jadi air masih lagi sgt cantik & sgt jernih,pantai masih lagi tiada org sehingga la start tengahari semakin naik waktu semakin ramai org yang sampai, lagi-lagi pelancong yang maha ramai masa tu (sdgkan org luar pun dtg ke sini kerana keindahan pantai & pulau ni inikan pulak kita...tak bangga?)

Insya Allah if ade rezeki lagi,if dipanjangkan usia lagi kami nak dtg lagi..

#ada yg tnye : kenapa ko tak honeymoon berdua dgn laki ko kat situ?takyah la bwk anak!
meh sini nak jawab..apalah makna nyer honeymoon jika fikiran berada jauh memikirkan anak setiap saat?Honeymoon kami ialah bercuti sekeluarga & kami nak menikmati setiap masa, setiap benda bersama anak kerana waktu mereka membesar adalah sekelip mata..okey?


nota kaki : merancang nak bercuti di Lumut/Pangkor pulak hjg bln 9 ni...hotel mana ade pool yg best?
nota kaki : kejap lagi aku BW rumah korang sebab tgh busy nih!

Mulut Pandai Sgt Berckp!!


Teringat semasa menunggu adik ipar tiba di Kl Sentral hari tu, ntah kenapa ntah apa yg saya bebelkan dalam kereta sampai kan tiba-tiba dia berckp :

Syahmi : Polis polisss....amik mama ni!mama bnyk sgt la ckp!
Saya : okey takpe..biar polis amik mama nnti abg ngn adik takde mama dah.. (merajuk la konon!)
Syahmi : takpe la..syahmi nak mama lain! (dgn muka yakin!)
Abah : ha! syahmi nak mama yg mcm mana? (amboiii....hehehe...)
Syahmi : syahmi nak mama yg tinggi!
Saya : ...................... (sentap mak jemah tau!)

Hahahaha...last sekali saya yg tergelak dan abah dia tersenyum!Ingat nak mama pendiam sekali nak mama yg tinggi!Mentang la mama ni 'tinggi' sgtttt.......

Latest di KLIA masa balik dari Labuan...

Syahmi : mama...nape org tu hitam semua??
Saya : hah?mane?
Syahmi : tuuuu..... (sekumpulan org negro)
Saya : ooo...tu bangsa lain mmg kulit dia lain dari kita..hitam atau putih tu Allah yg buat.
Syahmi : nape Allah buat org tu hitam?nape tak buat org tu putih?
Saya : setiap yg Allah tu buat ade sebab nyer nnti abang akan belajar kat skool kenapa tau..
Syahmi : abis tu kesian la org tu sebab hitam...
Saya : ......................... (terdiam!apa nak jawab...??)


Selingan ketika menyiapkan entry bergambar pulau manukan, duduk duduk mesti teringat kat anak-anak..he he he..setiap bait kata dia masih lagi saya tak mampu lupakan,setiap kali tu juga senyuman terbit di muka saya,setiap patah setiap kata sangat bermakna...oh anak cepat nyer kamu membesar!



#Syahmi Irsyad..anak yg manja (sgt manja) sgt sensitif (sgt-sgt) juga bijak berckp (teramat sgt!) sampaikan saya tiada jawapan utk menjawab nyer..he he he....dtg dari sapa tu ye?

#Sufiya Irdina..anak manja abah (sgt-sgt!) garang (ehhh ikut sape tu?) mulut becok giler (ehh..mcm siapa ye?) now dah jadi mcm abg (mentor la katakan!hehehe..) sekejap kenapa kenapa sekejap kang pukul abang dgn kesudahan nyer Syahmi akan kalah..hahahahaha...

Oh anak...dekat bingit jauh sunyi...oh anak..rasa nak simpan kamu jgn kasi besar cepat sgt!


nota kaki : ehhhh tetibe rindu bau baby!apakah???oh nooo....malas la pulok!

Tuesday, August 28, 2012

Kota Kinabalu : Pulau Manukan yg indah..

sambung mengupload dari smlm!hampeh nyer internet...grrr....

Part yang dinantikan!Yes Pulau Manukan yang diidamkan selepas tiket Krabi burn hari tu..
Alhamdulillah tercapai gak hasrat nak jejak ke sini dan SubhanAllah cantik nyer hanya ALLAH SWT yg tahu ... cantik sgt dan tersgt berbaloi pegi sana.Tak payah dah nak pegi luar negara sebab dalam negara kita masih penuh lagi dgn pulau-pulau yg cantik.


Welcome to Kota Kinabalu

anak abah la sgtttt....

kaunter beli tiket bot ke pulau..

Fee yg ade

Bot ke pulau-pulau


angin kuat!

melambung tapi tak seteruk kat perhentian...(org kata la..hehehe...)

Sufiya ckp 'pala adik sakit!' hahahaha..dia tension bot tu bising!

sakit la sgt kepala tu...hehehehe....

selamat dtg ke pulau manukan!

yuran pulau RM3 ke 5?hehehe...lupa!

nice kannnn....

on the way ke pantai...

kita sambung ye upload gmbr sebab hazab giler nak upload gambar walaupun sekeping menyebabkan mood nak berblog dah hampir senipis bawang....

Masih lagi termimpi-mimpi keindahan pulau manukan nie.Cantik..bersih..aman...tenang...aaahh pendek kata best giler la!Sampai rasa mcm tak sangka kat Malaysia ni ade pulau yg sgt cantik mcm nie..gitu ko org jakun ckp!Hahahaha....

Smlm ada borak dgn en.eady psl nak pegi Matta Fair next week,ingat nak sambar pakej ke USS but setelah berbincang berborak mengira kebaikkan keburukkan termasuk segala kos yg ada..Kami rasa lagi best ke Manukan dari USS sebab kat sana nnti (USS) Syahmi & Sufiya bukan boleh main apa sgt..hehehehee....(padahal kami tak puas nak snorkelling..hahahaa..)

Ehh..USS best giler tak bwk budak umur 5 & 3 thn?Anyone bleh jawab tak...?


nota kaki : sedang gigih upload gmbr yg lain....zzzzzz..........

Segmen E'raz Fadli : Pencarian Bloglist




psst...dah lame follow blog ni tapi biase jadi silent reader jek..heheheeheh..


Monday, August 27, 2012

Kota Kinabalu...1st time! - Part 1


Cerita raya?Sory...takde!Bukan tak raya tapi rasa sama je mcm cerita dgn semua..makan makan makan..rendang ketupat kuih raya..sama kan?

Now nak cerita pasal 1st time kami jejak kaki di Kota Kinabalu melalui laut..iaitu dari Labuan ke KK menaiki feri.2 jam dalam feri tak terasa lama nyer gara-gara teruja!Hehehe...dari Jeti Menumbok ke KK mkn masa 2-3 jam yg langsung tak terasa lama nyer...nampak tak betapa teruja nyer sampai kan 5 jam perjalanan pun terasa sgt singkat!

Kami dlm kereta yang agak teruja!hihihiii....

Dalam feri pun posing..ko adooo?hehehehe...

raya pun org ramai..

eh....


Full!

Dari jeti Menumbok kami terus ke Marina Court KK.Rumah rehat M**a yang dah ditempah 3 bulan awal.



gelap pulok!





sila abaikan bersepah itu..hahahaha... 


sempat mandi pool ptg tu..

Marina Court KK

Malam tu kami sekadar pegi mkn dan lepak di Tanjung Aru layan show air pancut..

Ehhh..hihihiiii...

kualiti tak cun dtg dr kamera hp..hehehee....layaannnn....

Esok nyer baru kami start jalan ke pulau...mlm tu cuma pusing-pusing sekitar KK je :)
Lepas ni kita sambung psl pulau manukan yeeeee.......


nota kaki : masih tak puas hati sebab mamyharraz tak tegur ku dlm feri..hurrmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang