thumbnail

Wednesday, October 31, 2012

Waktu Utk Kami Berehat!



Menarik..tertarik...kau memang dabommmm!
Bleh sambung dating-dating,chatting-chatting sebab cadang nak pergi hari biase lepas hantar Syahmi Sufiya ke taska then bleh rehat 1 hari...
Perlu...kami sangat memerlukan rehat ketika ini...sgt-sgt perlu!
Cukuplah utk 1 hari...terpaksa..keadaan memaksa...badan pun perlu rehat jugakkan..

Dekat pun dekat dari taska Syahmi Sufiya,untuk makluman semua Tirta Spa ni dalam Seri Pacific Hotel KL je pun,di PWTC tu..spa hotel uu..
Ohhh...korang kalau nak sila klik sini. Offer ni ade lagi 2 hari nie...cepat...


nota kaki : okey..tak sabar nak apply cuti!hehehehe...tak sabar nak dating lagi...nak rehat!

WW : Stress?






Sila la cuba :)

Saya tak stress pun walaupun semalam urusan separuh hari berdating berjalan agak kurang lancar dan alhamdulillah tengah malam tadi ALLAH SWT datangkan seseorg utk membantu urusan dating kami itu untuk digantikan pada lain hari...SYUKUR ALHAMDULILLAH :)
Mood : masih lagi happy..hihihiii....


nota kaki : harap selepas ni berjalan dgn lancar,amin ~

Tuesday, October 30, 2012

Selasa Bercerita Tentang....



1. Entry autopublish sebab sedang berdating dengan kekanda kesayangan disuatu lokasi dirahsiakan dulu..keekekekee....bajet retis!dengan izin & kebenaran bos yeeee :)

2. Jarang dapat berdua kerna hidup kami tak boleh berjauhan dgn anak walaupun seketika...so time ni la nak berchit chattt bagaikan remaja bercinta...hihihiii....

3. Dah tau siapa STALKER kipas mati saya...dia ialah .......... (sila mengaku sendiri la..senang citer).Klu nyer : berada dlm separuh hidup saya,sudah tua,sudah berkeluarga & selalu menyindir bila berjumpa :) (dh la skodeng pastu bercerita pula..aduhhhh...buduh!)

4. Benda ni tak mampu membunuh mood ceria berdating saya,i'm happy now...TQ Allah!

5. Saya hutang BW separuh hari ni ye!


nota kaki : saya sedang berbahagia....alhamdulillah!




Monday, October 29, 2012

Isnin Ko Blues Ke?!


Situasi pos office tutttt tuttt...

Assalammualaikum kak,setem 60 sen 10 kak (senyum)
Hurmm.....(zap zap koyak ape ntah)
#$%^& (tak dgr ape dia ckp disebalik cermin itu)
Berape kak?saya tak dengar...
6 ringgit!takkan tak tau?
Okey okey..nah (bagi RM10)
Duit kecik takde ke? 
Takde kak....(dgn nada takde perasaan dah)
hurmmmm.....(mengumam sambil bagi duit balance)
Terima kasih kak...assalaaaaaaaaaaaaaaamualaikum!! (sambil senyum nak tergelak!)


Itu la yang terjadi..hehehe..takat nak beli setem pun nak kene marah!Aduhaii..manusia!
Mungkin dia ade masalah atau mungkin dia Monday Blues kot..hehehe..takpe saya maafkan dia sebab hari ni saya tak blues sgt dgn berbaju baru ke office sambil-sambil teringat pujian yg diberi incik suami & Syahmi!

Pujian yg jarang diberi sesekali dapat memang menceriakan hari saya, jadi takde ape yang mampu membunuh mood saya hari nie...hehehe...

mereka yg sentiasa membahagiakan hidup saya :)


nota kaki : saya ber-bawal hari nie..kekekeke...cun jugak!

Terima Kasih..


Bersiaran lambat akibat server yg down...

Nak berterima kasih pada semua atas Al-fatihah yg diberikan pada ummi kami juga ucapan takziah dari semua..

Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar dan tenang dihari khamis lepas..
Jumaat kami agak sepi dan sunyi dlm kemeriahan menyambut qurban..

Syukur tak terhingga pada Yang Maha Esa kerana ummi kami dapat 'pergi' dihari yg beliau ingini iaitu di Hari Wukuf..
Setiap hari sebelum beliau 'pergi', beliau akan bertanya bila hari wukuf?sudah tiba ke hari wukuf?dan...alhamdulillah (sekali lagi) kerana beliau pergi tepat pada hari wukuf di Arafah dengan keadaan yg tenang dikelilingi anak lelaki beliau & adik lelaki saya...

Cuma..yg agak sedih ialah apabila terlihat air mata abah kami turun semasa membaca talkin di kubur..abah kami kehilangan kakak yang juga kwn baik dia..sedih sebak yg membuatkan kami adik beradik menyorok menangis utk menutup kesedihan dari sepupu kami...
Kami juga agak kesedihan bila melihat adik lelaki kami yg agak rapat dgn ummi bagaikan kehilangan sedikit jiwanya..

Redha,sedih itu semua terpaksa kami terima kerana cinta Yang Maha Esa melebihi cinta kami pada ummi..
Semoga ummi tenang disisiNYA,amn ~


nota kaki : TERIMA KASIH sekali lagi utk semua yg sudi mendoakan kesejahteraan ummi kami..

Thursday, October 25, 2012

Al-Fatihah..(perjalanan terakhir..)


DaripadaNYA kita datang dan kepadaNYA kita dikembalikan...

Perjalanan terakhir ummi kami (makcik ku) telah berakhir dan terhenti malam tadi pada pukul 1.15 pagi..di hari baik bulan baik ketika umat manusia sedang berkumpul di padang Arafah utk mengerjakan haji, DIA Yang Maha Pencipta telah menjemput ummi kami kembali kepadaNya..

Semoga ummi kami tenang disisiNYA & ditempatkan dikalangan orang-orang yang dikasihiNYA,amin..

Dan...

Semoga sepupu-sepupu kami tabah dan kuat menghadapi dugaan yg besar ini kerana kini mereka telah kehilangan kedua ibu & bapa mereka....

KEHILANGAN org yg tersayang.....adalah satu keperitan,adalah satu kelukaan,adalah satu kesedihan yang mana tiada gantinya,tiada ubatnya dan hanya doa & masa sahaja dapat menyembuhkannya....

AL-FATIHAH buat ummi kami Badariah bt Atan....
(mohon bacakan sejenak ye...sekadar 5 minit 'hadiah' utk makcik kami)


nota kaki : kami sedih tapi lebih sedih sepupup kami kerana ummi kami adalah salah seorg manusia yg paling baik didunia...


Wednesday, October 24, 2012

DIGI - Postpaid Tablet Plans



TQ Nuffnang sebab sudi bagi BE baru yg start 11.10.2012 haritu.
So korang sila check it out plan DIGI ni kalo berminat nak tahu lebih lanjut, klik kat perkataan DIGI ni atau lebih senang klik je kat iklan ku kat tepi tu..(sambil menyelam minum air ko..bleh lemas ni...kekekekeke....)

TQ again Nuffnang!

nota kaki : duit ade seciput dua je kat situ..simpan utk duit mkn thn dpn nak pegi jln je la kot...

WW : ww la......





Complete makan 1 hari......


nota kaki : dah seminggu diet & mood ke lautttt..............ngeee ~

Tuesday, October 23, 2012

Ko dah kenapa Dik?!



Haaaaa...ko!Giler serabaii.....hahaahahahaaa......anak sapo lah nii?
Ni hasil kerja adik saya mengambil gambar dak Sufiya yg dah tak tentu hala duduk rumah...jarang-jarang berlaku keadaan mcm ni!!Saya dpt tahu pasal gambar ni pun sebab ditag oleh adik kat FB...biler pulak gambar ni di tangkap?

Ape kene ni haaa?


nota kaki : nak balik umahhh.....hati kat umah dah!

Selasa Bercerita..lagi..


Ntah versi keberapa tapi kenapa ntah setiap hari selasa mesti blur nak mencari idea..
Bukan ketandusan cerita tapi ketandusan mood nak bercerita..sudah nya setiap hari selasa menjadi selasa yang......yang ape ek....?Blur...?Takde mood...?Hurrmm...tak jumpa perkataan yang sesuai pulak...

Hari ni langgar pantang diet dengan bersarapan NASI GORENG PEDAS dgn AYAM GORENG dan NESCAFE AIS..yes...nasi,ayam goreng dan ais di pagi hari!
Mencari mood la kata kan tapi masih berkesudahan mood tak kunjung tiba..

Adakah kerana office makin sunyi kerana ramai bercuti..?
Ohhh mungkin juga!tapi ku masih ada radio sebagai peneman setia,rock kapak tetap menjadi pujaan hati & halwa telinga...Kerja office semakin sedikit,mgkn akan ku habiskan hari ini dan mgkn akan menambah lagi sedikit kebosanan disini..aduhaiii....

Teringat kisah semalam...berseronok bagaikan tidak teringat yg sakit dan yg bersedih?
Tidak...malah kami pergi dengan meminta izin & kebenaran abah sebelum ke sana dgn pesanan bersedia utk berpatah balik semula pada bila-bila masa....

Hurmmm.....adakah ini kerana mood bercuti sudah muncul kembali??
Yesss...itulah jawapan nyer!
ke Genting kah kita..?ke Cameron Highland ke kita..?sekadar melepak di PD sahaja...?
Atau sekadar berehat 3 hari dirumah,bertenang & berkonsgi kesedihan yang melanda....?
Bukan tidak bersedih,bukan tidak memikirkan nyer tapi hanya DOA mampu dititipkan setiap kali bermain difikiran & sememangnya ia SENTIASA bermain difikiran..


nota kaki : setiap hari selasa mesti dtg mood mengarut!ntah kenapaaa....tuesday blues kah..?

Monday, October 22, 2012

GP Motor yang Awesome!!


GP Motor sgt-sgt awesome!!!Tahun depan nak pegi lagi!!

Tiket!

Adik with kwn-kwn dia.

Kami la!

ehh..kami lagi!hehehehe...

Adrenalin dah start!!









yeahhhh!!

Says cheeseeee to kamera!

Dikala lagu Negaraku berkumandang..

Proud to be Malaysian!!!!

Full House!





Orang yang paling happy!

senyummmmmm...

Sementara tunggu hujan berenti :)

Baju besar!Sila salah kan anginnnnn :)

Tu dia punyer happy!!


Last sebelum balik... :)

Ape nak ckp?Best giler..best gilak..best tak terkata....!!
First time layan siap main ombak dlm granstand mcm tgk bola...adrenalin memuncak-muncak..walaupun pada mula dpt duduk kat tangga je tapi akhir nyer dpt jugak kami tempat duduk..hehehee..(ramai org masuk secara haram da kat situ..tiket murah tapi masuk granstand!ape pun tak blehh...hehehehe...)

Bangga dikala lagu Negaraku berkumandang dan bertambah bangga apabila mat saleh dan minah saleh sporting berdiri sama dan "LEBIH BANGGA" bila ade sekor dua rakyat sendiri selamba duduk tak nak berdiri!Rasa nak bagi kakiiii.....

Ape pun..next year nak repeat..nak dtg awal-awal utk elakkan jem yg berjam-jam dan parking yg bapak jauh!!Hehehehe...berpeluh mak nak sampai granstand tuh...balik pun sambung berjam-jam jem..phieeww...

Happy & fun..lagi-lagi anak-anak langsung tak meragam :)

nota kaki : seronok ya hamat!

Friday, October 19, 2012

Memohon Sedikit Doa..


umi kami a.k.a kakak abah...

Saya,kami sekeluarga amat memerlukan sedikit doa dari kwn-kwn sekalian utk meringankan bebanan & kesakitan makcik kami yg sedang terlantar bertarung dengan kanser usus yg dialami nya..

Beliau masih lagi bertahan dengan ubat tahan sakit yg doktor bekalkan..
Yang paling tersentuh sebelum kakak saya balik (saya balik dahulu) umi pesan "kalau umi dah takde sayang abah sayang ibu" dgn nada yg terlalu perlahan sehingga menyebabkan kakak saya sebak menangis tak terkata & saya juga menangis selepas mengetahuinya...*menangis lagi ketika ini*

Umi kami adalah insan yang paling baik didunia..tak pernah marah,lemah lembut,penyayang dan kami semua anak buah disayangi bagaikan anak sendiri...
Umi kami & sepupu-sepupu saya telah kehilangan suami/abah 2 thn yg lepas (imbasan) dan kini umi kami pula sedang bertarung utk melepasi dugaan yg besar ini...

Ya ALLAH Ya Tuhanku...KAU ringankanlah bebanan dan kesakitan umi kami,amin..

nota kaki : bacaan Yassin pagi ini disedekahkan kepada umi kami...

Thursday, October 18, 2012

Spontan Khamis!


Okey..sedang bersabar je dari tadi nie...grrrr...blogspot ni memang tak bagi saya BW kot!
Dah pelbagai cara tapi saya masih lagi tak jumpa bloglist..dah bermacam cara saya google masih lagi tak ketemu!gerammm....

Err....dalam geram tu sempat pulak tgk kek yg mane sedap nak ditempah utk si Sufiya..
err..errr.....lapar kek la pulak!

DS Home Delight **err..ini contoh dari pade kak dina ni :)

Tema tahun ni ialah BoBoiBoy...yeahhh...org tu nak kek YAYA!

Yang best nyer si abang mesti lah nak tumpang sekaki so terpaksa la tempah kek yang besar sedikit!Kalau mcm tahun-tahun lepas terpaksa beli 2 kek setiap kali harijadi adik!
Phieww....bayangkan buat mkn mkn kat rumah je tapi terpaksa habiskan 2 kek...tak sanggup mak nak ulang nak!

So tahun ni jimat skit..beli 1 kek tapi besar sikit...dua-dua dapat..adil & saksama..yaya ada boboiboy pun ade!


nota kaki : kejap..nak setelkan kerja lepas tu akan ku usaha lagi!

Wednesday, October 17, 2012

Gigih + Gagah!


Gigih dan gagah berusaha utk ber BW menggunakan ipad..juga gigih dan gagah berusaha meREFRESH utk mencari bloglist atau dashboard baru yg tiada blog tersenarai...

Putih bersih skrin itu...ohhh...geram!heheheee...usaha tangga kejayaan izwa!
Perlahan menapak bagaikan org sakit tapak kaki tapi apakan daya blogspot masih lagi begitu!Akan ku cuba lagi sekejap lagi....

Ohh...azan zohor dah memanggil..away dulu sementara sang puteri sedang enak tidur.
Mgkn akan menyiapkan lunch dia selepas itu kita akan ketemu ya!

Rabu saya tak bisu kerana gambar juga tidak boleh diupload!Apa la nasib ku...err..bernasib baikmsebenar nya kerana saya sedang enak mengupdate diatas katil..hehehee...jgn marah!

Sebelum terlupa...smlm lunch saya masak sambal tumis tauhu dan ikan bilis berserta dgn sayur kubis dan carrot masak tumis air..dan yg gembiranya balik sekolah Syahmi makan nasi 2 pinggan setelah perkena sambal tumis utk pertama kali!Gembira sgt hati ini melihat anak makan dgn seleranya dan tak lupa Sufiya juga berjaya menghabiskan nasi dgn sayur kubis dan bertambah juga seperti abang dia :)


nota kaki : kami sekeluarga mmg kaki mkn!ohhh..lupakan berat bdn seketikaaaa...hahahaa....


WW : Bila Tiada Kerja!

Entry draf yg dah berminggu disimpan....







Semoga ALLAH SWT sentiasa melindungi mereka yang saya sayangi ini,amin ~

nota kaki : ohh..susah nyer update blog pakai ipad!!



Tuesday, October 16, 2012

Wahai Wanita....


Oh...setiap hari selasa dah jadi Tuesday Talk pula..
Apa nak bicara..?Hanya luahan hati dan fikiran dlm otak dgn keadaan skrg ni..

Letih dan agak fed-up mengadap benda yg sama setiap hari juga nasihat yg berbakul-bakul diberikan tetapi tidak diambil peduli..so keputusan skrg....aku tak nak tahu apa-apa lagi...dari kesian terus jadi errmmmm...(ape perkataan yg sesuai utk ini ye?)

Tapi...just peringatan utk kita bersama wahai wanita...tolong JANGAN merendahkan maruah diri sebagai wanita sehingga sanggup meletakkan MARUAH DIRI di bawah telapak kaki LELAKI YANG BER-EGO TINGGI..jadilah wanita yg dingini,disayangi juga dikasihi selalu...janganlah sanggup BUTA kan mata hati kerana cinta dan sayang....

Dan yang penting...kasihkanlah diri sendiri,sayangilah sedikit hati dan diri sendiri sebelum kita menyayangi orang lain sepenuh hati...

PERINGATAN : BUKAN semua lelaki itu Ber-EGO TINGGI dan BUKAN semua wanita itu sanggup dibodohkan oleh lelaki...


nota kaki lagi : ini bukan entry benci lelaki tapi benci org yg sanggup perbodohkan diri..

Monday, October 15, 2012

Double Down!


Double Down!

Glup!

Melelehhhh...

Setelah ramai yg update saya baru dpt rasa sabtu lepas..dah yg best nyer ia nya memang menepati tekak kami!Yesss...sedapppppp!!dan bakal di repeat lagi hari ni...hehehehe.....

Makan panas-panas dan waktu kebuluran memang la sangat nikmat!
Panas,pedas....totally kene dgn my tekak... :)


nota kaki : burger samurai je tak kene dgn tekak....errkkss...manis??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang