thumbnail

Friday, November 30, 2012

Terpahat diDinding.....dan diHati..


Rentetan kes smlm yg sebenar nyer takde la ape sgt salah dia, sekadar buat adik dlm kereta je tapi mungkin dia rasa sgt bersalah berkesudahan sehingga sebelum tido mlm..
Dan sebenar nyer aku tak pun marah dia, cuma bercakap dia adalah abang dan sepatutnya dialah yang jaga adik bukan buat adik bukan bergaduh dgn adik..

Bersambung nota nyer yang dia tampal di dinding, pesan dia..kalo Syahmi dah tido nanti mama tgk kat dinding tau..


This...

Actually Syahmi ni adalah org yg sangat segan utk minta maaf secara berdepan & ini adalah cara dia..mgkn bagus bagi aku tapi secara peribadi ape yang aku takut dia tak mampu minta maaf secara berdepan dengan orang lain, nanti...
Tapi..ada banyak masa lagi kan?Harap aku dan incik hubby dapat ajar & didik dia cara yang betul utk meminta maaf..*pray for this*

nota kaki : Syahmi adalah anak yang sangat fragile...

Thursday, November 29, 2012

I'm Sory....




Setiap kali dia buat salah, setiap kali tu la dia akan buat mcm nie..
Aku pun tak perasan bila dia tulis, tgk-tgk atas meja kat office ni dia tinggalkan buku kecik dia...


nota kaki : kdg-kdg..anak yang mengajar kita, kan...?

Wednesday, November 28, 2012

WW : pfffffttt....!


pfffttt....

Dari atas okey je sampai bawah...pffttt....kelakar okey!
Thank's katkorang sebab still sudi masuk sini walaupun ku tgh berkursus dan masih lagi gigih ber-BW kat blog mane yg sempat..yg sempat komen ku komen yg tak sempat ku baca jek!Jadi la kan dari takde....
Dan thank's a lot to Nuffnang coz bagi 1 BE baru : Astro Fear Factor!TQ..

Oh...entry lepas ku bukan sedih tapi ku confuse je! :)

nota kaki : aku still confuse lagi nie..hahahaha...

WW : sad?


sad..huh?

Don't know what to say, don't know what to think right now because i have a lots things to think..
btw...this is Sufiya's rabbit..hehehee..nice right?


note : sis eyenee...i still can't jump to ur blog coz of that malware...

Tuesday, November 27, 2012

Awet Muda!


Sarapan ku hari ini

Makan dulu sebelum pegi kursus yg tak jauh mane..hehehe..dlm bangunan ni jugak la tapi 3 hari beb!
Ade waktu rehat cuma takut tak sempat nak BW je..

Btw....itu tempe goreng yg wajib mkn setiap hari..kate nak awet muda kan?Kekekek...
Smlm aku BW tapi tak komen pun sebab mood ke laut smlm & sebab smlm jaga kaunter..huh!
Ini pun update sambil mkn sebelah sambil taip sebelah...punyer la semangat!


nota kaki : korang sarapan ape pagi ni?

Friday, November 23, 2012

Dulu...Kini...Selamanya?


DULU

Gambar utk daftar nikah & utk kad kawin


KINI

Gambar selambe badak di IKEA! :) TQ to autotimer kamera...

Perhatikan gambar dulu & kini : dulu jauh, kini boleh rapat & dulu kurus, kini pun "kurus" jugak!He.he.he....
Selamanya?Dengan diizinkan ALLAH SWT juga diteruskan dgn doa yang berpanjangan..


nota kaki : suka belek-belek gambar dulu-dulu!menggamit sungguh tgk berat badan dulu..

Thursday, November 22, 2012

Selamat Harijadi buat Abah Tersayang!


my hensem abah..hehehe...

Selamat Harijadi buat abah tersayang! :) Semoga abah terus dipanjangkan usia lagi, diberikan kesihatan yg baik selalu & semoga abah sentiasa dibawah lindunganNya tak kira dimana abah berada...amin~

Walaupun abah tak follow sini tapi adik tahu abah selalu tahu ape yg ade kat sini kerana abah ada ramai reporter a.ka. stalker tak bergaji yang rajin bercerita kat abah...hehehehe...ape pun adik sayang abah! :)

*abah ku & abah mertua ku adalah abah yg paling baik didunia..!*


nota kaki : sayangilah mereka ketika mereka masih ada....
nota kaki lagi : kak eyenee blog akak ade malware..izwa tak boleh masuk dh seminggu ni!

Wednesday, November 21, 2012

Speechless!


Syahmi-minta-maaf-mama-dan-abah

Speechless bila dia hulurkan ipad pada aku!

Haritu dia didenda kerana melanggar arahan aku, dendanya no ipad no tv means kartun & no hp utk 1 mlm tu.Ntah bila dia memegang ipad dan mungkin kerana aku yg terlalu leka dgn tv ketika itu, secara tiba-tiba dia menghulur pada aku..

Terdiam, terkaku & terharu sekaligus sedih!
Sedih kerana dia sudah menjadi anak besar bukan lagi anak kecil kami...

Ketika peluk aku rasa cepat nya masa berlalu, cepat nya detik itu diambil dari aku..
Selepas ini dia akan masuk ke alam bermain & lebih kepada kawan dan berkawan...
Sobss...sobss..sedih nyer....tak boleh ke simpan je jadi anak kecil kami?


nota kaki : hari ni dia bergraduasi...semakin sedih hati nie...

Tuesday, November 20, 2012

Sepetang Bersama - Tirta Spa Seri Pacific Hotel KL


Tirta Spa

tempat urut (semua bilik mcm ni)


Body Lotion yg mavelesss...

kenal kan?

yg ni pun kenal jugak kan?hehehee...

bath tub..tak guna pun..

urut kaki *aku geli gila nie...mmg penggeli!

air teh bersama air lemon masam selepas urut

skrub badan yg diguna kan

aku punyer skrub yg cofffee tu :)

Overall best walaupun aku ni penggeli giler dan yg best nyer sebab ini 1st time aku berspa bagai mcm nie...he.he.he...so mcm mana nak ckp tak best?
Urut selama sejam then di skrub badan seterus nyer badan disapu dgn moisturizer yg diperbuat dari betik,nyaman sgt kerana sambil diurut dialunkan dgn muzik ala-ala di Bali (aku pun tak pernah sampai kat Bali lagi..)

Incik hubby aku tak tahu ape dia rasa sebab ape yg aku dengar dari  sebelah sana cuma dengkuran sahaja..hehehee..kire syok la tu kot?Tukang urut aku org nyer kecil molek (takde gmbr sb diam malu,okey aku paham), tukang urut incik hubby aku tak tau..

Keluar dari bilik urut selepas siap mandi berpakaian balik (kat dlm tu berkemban..erkss), jumpa kat ruang depan masing-masing rasa mcm pengantin baru..hahahaha...(ala yang bakal pengantin selalu pegi kat spa tu la...naik kan seri ek?ntah...yg tu pun aku tak pernah buat!sebab aku org bandar yg kampung..hehehe...)

kami yang segar! :)

Keluar dari spa ni terus amik anak-anak sebab dah pukul 4 ptg pun..hilang rasa pengantin baru terus bertukar menjadi mama abah semula!Hehehe...disoal siasat mcm polis!
Abah pegi mane?Nape abah pakai baju nie?Mama tak keje ke?bla..bla..bla..
Padahal waktu pagi masa hantar mama abah pakai baju yg sama jugak!Beza nyer pagi tu dia sibuk dgn kawan-kawan sampai tak perasan mama abah pakai ape..iskk..iskk...

Bertambah-tambah soalan nyer bila waktu transfer gambar kat lappy!
Mane gambar adik?mana syahmi?Nape syahmi dgn adik takde kat dlm gambar nie?
Hahahaa...sory anak today is our day!Jeles pulak diaaa......


nota kaki : alhamdulillah kami gembira,walaupun tak mewah mane cukuplah bersederhana dgn apa yang ada.

Sepagi Besama :)


Alhamdulillah....legaaaaa.....seronok!
Pagi semlm tetap ada urusan RASMI..ye adeee jugak urusan RASMI tu..iskk..tapi dapat diselesaikan sebelum pkl 10.30 pagi.Dan kami terus ke IKEA utk berjalan-jalan bercengkerama..hehehe...bercengkerama la sgttt!

Lepas berjalan di IKEA kami terus candle light lunch (sgttt...) kat Tony Roma's.
1st time makan kat sini,sedap!Dan alhamdulillah dapat mereliasasikan angan incik hubby nak merasa rips kat sini..

Menu

Pembuka selera

Sauce 4 perasa

Mine!

Incik Hubby punyer :)

Kami!hehehehehe..sempat gak tu makai autotimer.

Hah..dah terjawab teka-teki sesuatu yg istimewa hari tu!
Yup..tu baju yg incik hubby beli dan hadiahkan hari tu,nice colour kan?Aku sukaaaaa :)

BTW food kat Tony Roma's ni sedap,portion dia besar-besar sampai jenuh nak mengabiskan 1 pinggan makanan!Akhir nyer ke pinggan incik hubby gak ribs yang selebih nyer..hehehe..kata nak happy kan dia kannnnn!

Lepas makan ni kami terus ke Tirta Spa di Hotel Seri Pacific KL....
Dan...to be continue la entry nyer..


nota kaki : nak balas jejak dulu!

Monday, November 19, 2012

Ssshh....diam-diam.


Sssshhhh.....diam-diam..aku tengah dating dgn pakwe ni..
Diam-diam, nanti anak-anak tau!

Hari ni kami dating 1 hari tanpa anak...heaven sekejap u!
Nak makan-makan,nak jalan-jalan, nak ber-spa sekejap, nak release tension & luruskan urat bersimpul nie...hehehee....

Sssshhh....nak bagitau rahsia ni, ini 1st time kami nak dating betul-betul tanpa anak setelah 6 tahun kawin!
(sebelum ni ade jugak cuti berdua tapi kebiasaan nyer sebab ade urusan rasmi jek!)

Ssshhh...isnin aku tak blues la hari nie!


nota kaki : sshh...nak bgtau rahsia lagi..aku hutang BW lagi...he he he...



Friday, November 16, 2012

Alahai Pengantin Baru!!


Koleksi Terbaru..

Beli dah lama tapi sekarang baru sampai turn buku ni utk dibaca :)
6 tahun ++ masih lagi dikira baru kan?
So apa salah nyer menambah ilmu didada...

Selamat Pengantin Baru pada aku!He..he..he..


nota kaki : musim org kawin kan skrg nie..so aku pun tak nak la ketinggalan!

Sesak Nafas!


Mood yang entah bagaimana....

Tengok berita disuap dengan perkembangan GAZA sehingga membuatkan sesak didada..
Pandang anak di desktop, pandang pula anak yang terlantar di dalam tv...sesak nafas!

Mulut lurus..tidak senyum tidak juga masam...entah bagaimana hendak diterangkan...
Apa kan daya..duduk dikaunter harus sentiasa melakarkan senyuman sedangkan di tepi, tv tak henti dengan siaran terkini tentang GAZA..

Badan disini, jiwa di mana entah..
Ku ingin cuti, ingin rehat seketika...tenangkan fikiran tenangkan hati....


nota kaki : semoga Allah SWT melindungi mereka di sana, amin ~


Wednesday, November 14, 2012

WW ~ I Love Food!!


Bekal bawak balik dari Hotel AnCasa

Sarapan pagi

Minum Pagi

Lunch Time





My Feveret All the time!!


Sarapan for 2nd Day

Minum Pagi for 2nd Day

Lunch & minum petang for 2nd day dah selamat masuk perut..hehehee....
Ohh...ww ww sgt la aku!


nota kaki : loveeee food all the time but kene pandai control!right?

Monday, November 12, 2012

Haagen-Dazs Awesome!


Choice & Choose

Make ur own...

Price...ngee~



Mint Leaves & Chocolate limited edition.

Cookies & Vanilla Cream and Mint Leaves & Chocolate yg super awesome!!

Close-up yang awesome itu!!

menikmati!!

so yummeehhh~

Nak ckp ais krim Haagen-Dazs ni sgt awesome,sedap giler..
Dan mungkin sangat sedap sebab kawan kami yang belanja..hahahahaa...
Er..tapi memang betul sedap lah!!TQ to our friend sebab sudi belanja...semoga murah rezeki ko lagi lepas nie :)


nota kaki : tak sabar nak cuti!wehuuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang